«Δεν τα παρατάω ποτέ»

«Δεν τα παρατάω ποτέ»

Αν και στην αρχή της σεζόν φάνηκε να μένει εκτός ρόστερ, ο Γιοτάμ Χαλπερίν δούλεψε και κέρδισε ξανά τη θέση του στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Ισραηλινός γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Wind και αναφέρθηκε τόσο στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου στο TOP 16 της Ευρωλίγκας όπως και για το πώς ξανακέρδισε τη θέση του στην ομάδα του Πειραιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιοτάμ Χαλπερίν:

- Αν και στο Top 16 ξεκινήσατε άσχημα, στη συνέχεια καταφέρατε και αλλάξατε τα δεδομένα, εξασφαλίζοντας μάλιστα την πρωτιά μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της προηγούμενης φάσης της Ευρωλίγκας. Περιμένατε τέτοια μεταμόρφωση;
«Εμείς ναι, γιατί ξέρουμε τις ικανότητές μας. Δε νομίζω όμως ότι ο πολύς κόσμος να περίμενε ότι θα τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλό μας μετά την εντός έδρας ήττα από τη Φενέρ, στην πρώτη αγωνιστική του Top 16. Όμως καταφέραμε το στόχο μας και όχι μόνο πήραμε την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, αλλά εξασφαλίσαμε και το πλεονέκτημα της έδρας. Τώρα έχουμε μπροστά μας δύο αγώνες για το Ελληνικό πρωτάθλημα και μετά έρχεται η στιγμή που είναι όλα τα λεφτά, κόντρα στη Σιένα».

- Η αλλαγή προς το καλύτερο είχε να κάνει και με τον χαρακτήρα της ομάδας;
«Νομίζω ότι στο Top 16 αγώνα με αγώνα η ομάδα άρχισε να βελτιώνεται και να δείχνει τον αληθινό της εαυτό. Το σημαντικότερο είναι πως μετά τη βαριά ήττα από τη Φενέρ κανείς μας δεν το έβαλε κάτω. Δεν σκύψαμε το κεφάλι. Συνεχίσαμε να έχουμε στο μυαλό μας την πρώτη θέση και είμαστε αποφασισμένοι να κυνηγήσουμε τον στόχο αυτό. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν παίκτες που παίζουν τόσα χρόνια στην Ευρωλίγκα και διαθέτουν τρομερή εμπειρία, η οποία βοηθάει στις δύσκολες στιγμές. Το ίδιο και οι προπονητές μας. Όμως έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας».

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημα του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή;
«Το ρόστερ της ομάδας είναι τόσο βαθύ και δυνατό. Η ομάδα έχει 16 παίκτες και θεωρώ ότι ο καθένας μας μπορεί ανάλογα με τις ανάγκες ενός αγώνα ν’ ανεβάσει την απόδοσή του και να βοηθήσει την ομάδα. Κι αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που μετατρέπει μία ομάδα από καλή σε σπουδαία και φυσικά νικήτρια. Το είδαμε και κόντρα στην Ζαλγκίρις. Όσοι ήρθαμε από τον πάγκο δώσαμε στην ομάδα αυτό που ήθελε και τη βοηθήσαμε ουσιαστικά».

- Η σεζόν ξεκίνησε περίεργα για σένα. Δίχως χρόνο συμμετοχής. Όμως πλέον βρήκες ρόλο και τα πας περίφημα. Νιώθεις δικαιωμένος;
«Έχω μάθει στην ζωή μου να μην τα παρατάω. Πέρασα μερικούς δύσκολους μήνες στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, όπου ήμουν εκτός ρόστερ από το Ελληνικό πρωτάθλημα και δεν είχα καθόλου χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Είμαι 27 χρονών και παίζω στην Ευρωλίγκα εδώ και 9 χρόνια. Ξέρω πως όλα μπορούν να γίνουν και ν’ αλλάξουν από την μία μέρα στην άλλη. Γνώριζα ότι υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε όλους μας, μέσα στη σεζόν. Συνέχισα να δουλεύω σκληρά και να περιμένω την ευκαιρία για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να κατακτήσει ο Ολυμπιακός τίτλους και όχι ποιος θα είναι ο χρόνος συμμετοχής μου».

- Σου προκάλεσε έκπληξη η αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό;
«Ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα η αναβολή του τελικού. Άκουγα τις φήμες ότι ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Όμως έγινε και είναι πολύ κακό για το μπάσκετ. Η αναβολή ενός αγώνα επειδή δεν μπορεί να βρεθεί φόρμουλα για το ποιοι θα τον παρακολουθήσουν, είναι παράλογη. Κάνει κακό στο Ελληνικό μπάσκετ, γιατί μιλάμε για δύο ομάδες που προσφέρουν μερικές σπουδαίες μάχες στους φίλους του σπορ. Το ότι δεν θα παίξουμε τώρα δε νομίζω ότι θα μας βγάλει εκτός ρυθμού. Θα δουλέψουμε όπως ξέρουμε, μεθοδικά και θα είμαστε έτοιμοι τόσο για τα παιχνίδια με τη Σιένα, όσο φυσικά και για τον τελικό του κυπέλλου, όποτε κι αν γίνει».



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved