Ολυμπιακός: Με το... δεξί στη Νυρεμβέργη (photos)

Ολυμπιακός: Με το... δεξί στη Νυρεμβέργη (photos)

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά της Νυρεμβέργης ο Ολυμπιακός, που πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση επικράτησε με 96-81 της διοργανώτριας Μπάμπεργκ.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα στηρίχθηκε στη πιεστική και αποτελεσματική άμυνά του, εγκλωβίζοντας τους Γερμανούς. Κέρδος, ασφαλώς η απόδοση του νεαρού Δημήτρη Κατσίβελη, που ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών των «ερυθρολεύκων» στην αναμέτρηση κόντρα στους παίκτες του Κρις Φλέμινγκ. Πρωταγωνιστικό ρόλο για την ομάδα του Πειραιά, που αύριο  (22/09, 19.00) θα αντιμετωπίσει την Κίμκι η οποία κέρδισε με 80-60 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, είχαν οι Βασίλης Σπανούλης, Στράτος Περπέρογλου, Πέρο Άντιτς και Γιώργος Πρίντεζης.

Ουσιαστικά η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τον Ολυμπιακό. Με το δίδυμο των ψηλών του να αναλαμβάνει δράση με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 7-3 μετά τη συμπλήρωση των πρώτων δύο λεπτών. Ο Κάιλ Χάινς και ο Πέρο Άντιτς ξεκίνησαν ορεξάτοι, προσφέροντας άμεσα τις απαιτούμενες λύσεις στο σκοράρισμα. Οι απαντήσεις για την Μπάμπεργκ ήρθαν διά χειρός Μπόστιαν Νάχμπαρ, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλίες και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (8-7). Με σουτ τριών πόντων ο Κέισι Τζέικομπσεν βοήθησε τους γηπεδούχους να τρέξουν σερί 8-0 και να μετατρέψουν το εις βάρος τους 7-3 σε 11-7. Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Πέρο Άντιτς, όμως, αποτέλεσαν δύο «σταθερές» στο σκοράρισμα για τους Πειραιώτες και με δικές τους ενέργειες ο Ολυμπιακός ανέκτησε πολύ γρήγορα ξανά το προβάδισμα (13-17). Η Μπάμπεργκ ισοφάρισε σε 17-17, αλλά η δράση του Γιώργου Πρίντεζη αποτέλεσε ισχυρό «πονοκέφαλο» για τον Κρις Φλέμινγκ, αφού ξανά με δικό του καλάθι οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα (17-19), δύο λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Τα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου άνηκαν στο Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος με πέντε πόντους επέτρεψε στην ομάδα του να προηγηθεί 25-22 στο 10ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με το Στράτο Περπέρογλου να εκτελεί την άμυνα της Μπάμπεργκ προηγήθηκε 31-24 στο 13ο λεπτό. Η Μπάμπεργκ «ροκάνισε» τη διαφορά και μείωσε σε 31-29, όμως ήταν η σειρά του Βασίλη Σπανούλη να αναλάβει δράση και να δώσει στους «ερυθρόλευκους» αέρα έξι πόντων (29-35), τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Η άμυνα του συγκροτήματος του Κρις Φλέμινγκ δεν ήταν σε θέση να περιορίσει τη δράση του αρχηγού του Ολυμπιακού, που με δικά του καλάθια ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (35-43) στο 19ο λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας διαφορά έξι πόντων (37-43), αφού η Μπάμπεργκ μείωσε με καλάθι του Νάχμπαρ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παρκέ και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και προηγήθηκε 49-39 με καλάθι του Βασίλη Σπανούλη. Έχοντας αυξήσει την πίεση στην άμυνά του κι έχοντας κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι του δέθηκε μόλις ένα καλάθι στα πρώτα τρία λεπτά και προηγήθηκε 51-39. Ο Περπέρογλου συνέχισε να «βομβαρδίζει» από την περιφέρεια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να προηγηθούν ακόμα και με 54-41. Η Μπάμπεργκ αντέδρασε και με το Νάχμπαρ να δίνει λύσεις μείωσε σε 54-46, αλλά με σουτ τριών πόνων του Δημήτρη Κατσίβελη ο Ολυμπιακός ανέβασε εκ νέου τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (46-57). Με το νεαρό διεθνή πλέι μέικερ να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, διατηρώντας με άνεση τη διαφορά στα επίπεδα των 12-13 πόντων. Η Μπάμπεργκ αδυνατούσε να βρει λύσεις στο σκοράρισμα απέναντι στην ιδιαίτερα πιεστική άμυνα του Ολυμπιακού, που παρουσιάζοντας πλουραλισμό στην επίθεση προηγήθηκε με 64-51 δύο λεπτά πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Κάποια λάθη, σε συνδυασμό με βεβιασμένες επιθέσεις, επέτρεψαν στους Γερμανούς να μειώσουν το σκορ στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου σε 69-60, αλλά μέχρι εκεί.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός αποκατέστησε άμεσα την τάξη και με καλάθια των Κώστα Παπανικολάου και Κάιλ Χάινς ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (60-75), δείχνοντας πως είναι το αφεντικό. Η Μπάμπεργκ προσπάθησε να αντιδράσει με κάποιες ατομικές προσπάθειες, αλλά ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να απειλήσει. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 83-65 στο 35ο λεπτό με καλάθι του Στράτου Περπέρογλου και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω του, φθάνοντας σε άνετη επικράτηση. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολύ τρέξιμο είδαμε στην επανάληψη από τον Ολυμπιακό, που δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο εν όψει των επίσημων υποχρεώσεών του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 37-43, 60-69, 81-96.
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Γκίμπσον 13 (3), Γκόλντσμπερι, Νάχμπαρ 15, Τάντα 2, Σμιντ 6, Νιούμαν 5, Φορντ 6, Τζέικομπσεν 13 (3), Γκαβέλ 6 (1), Ζίρμπες 8, Ογκίλβι 7.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13 (7ρ.), Άντιτς 12 (2), Σπανούλης 12, Περπέρογλου 17 (2), Ντόρσεϊ 1, Σλούκας 2, Μαυροειδής 3, Γκετσεβίτσιους 9 (1), Πρίντεζης 11 (9ρ.), Παπανικολάου 8 (8ρ.), Μάντζαρης, Κατσίβελης 8 (2).

-Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Βασίλης Σπανούλης τιμήθηκε από τη Θύρα 7 Νυρεμβέργης, εκ μέρους ολόκληρου του Ολυμπιακού, για την περσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος.
Κάιλ Χάινς αποθεώθηκε από Έλληνες και Γερμανούς φιλάθλους στην παρουσίαση των δύο ομάδων. Οι φανατικοί της Μπάμπεργκ, μάλιστα, είχαν δημιουργήσει και πανό στο οποίο έγραφαν: «Καλωσήρθες πίσω, Κάιλ». Πριν από το παιχνίδι ο Αμερικανός δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα και να βγάζει φωτογραφίες τόσο με φιλάθλους του Ολυμπιακού όσο και με εκείνους της πρώην ομάδας του.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}950ab9394b{/coveritlive}



Παναθηναϊκός AKTOR: Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στέλνουν δύο φιλάθλους στο Final 4 του Βερολίνου!
Παναθηναϊκός AKTOR: Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στέλνουν δύο φιλάθλους στο Final 4 του Βερολίνου!
Αρης - ΠΑΟΚ: Συγκέντρωση οπαδών σε Καμάρα και πορεία στη Τούμπα για το ντέρμπι παρά το απαγορευτικό
Αρης - ΠΑΟΚ: Συγκέντρωση οπαδών σε Καμάρα και πορεία στη Τούμπα για το ντέρμπι παρά το απαγορευτικό
Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο
Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved