Μπαρτζώκας: «Σπανούλης και Πρίντεζης είναι... κομπιούτερ»

Μπαρτζώκας: «Σπανούλης και Πρίντεζης είναι... κομπιούτερ»

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής του μπασκετικού Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους Σπανούλη και Πρίντεζη χαρακτηρίζοντάς τους «κομπιούτερ»!

Ο Έλληνας κόουτς σχολίασε, όπως ήταν φυσικό, το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό, μίλησε για την ομοιογένεια της ομάδας του αλλά και για τα «ερυθρόλευκα» αισθήματά του. Επιπλέον, τόνισε πως οι Σπανούλης και Πρίντεζης δίνουν το καλό παράδειγμα στους νεότερους, αφού δουλεύουν με έξτρα προπονήσεις!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον «Sentra FM»:

«Για τον Ολυμπιακό δεν είναι συνηθισμένο το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας. Μέχρι το Μάιο δεν υπάρχει μία εβδομάδα που να μην έχουμε δύο ματς. Χρειάζεται καλός προγραμματισμός για να μην έχουμε απώλειες».

Για το τί έχει στο μυαλό του: «Είναι η προπόνηση που έχουμε σήμερα το μεσημέρι. Δεν είναι η δική μου φιλοσοφία. Είναι πραγματικότητα. Σήμερα η δουλειά μας είναι αυτή. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις».

Για το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό: «Πέρυσι ο Παναθηναϊκός έχασε το πλεονέκτημα από την Καβάλα. Δεν είναι σημαντικά μόνο τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το πρόγραμμα θα αποδειχθεί καλό ή κακό βάσει αποτελεσμάτων. Αν χάσουμε θα πούμε "να παίζαμε αργότερα", αν κερδίσουμε θα είναι όλα καλά».

Για την ομοιογένεια: «Δεν είναι απλό. Ξεκινάμε από εκεί που τελειώσαμε πέρυσι όμως όλη τη χρονιά είχε σκαμπανεβάσματα. Η ομάδα έπαιξε εξαιρετικά στο τέλος και στο μυαλό όλων έχει μείνει αυτό. Δεν είναι εφικτό να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό. Είναι θετικό πάντως που έμειναν οι περισσότεροι παίκτες. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά για τους ξένους, αφού το ΝΒΑ είναι ιδιαίτερο γι'αυτούς. Επίσης οι προσθήκες είναι πολύ καλές».

Για τους «δικούς» του αθλητές: «Είναι σύμπτωση. Όλοι έχουν δουλέψει με όλους. Και για τον Πρίντεζη στην Ολύμπια και για τον Σπανούλη στο Μαρούσι και για τον Μαυροειδή».

Για τα «ερυθρόλευκά» του αισθήματα: «Ο συναισθηματισμός παίζει ρόλο, όμως όταν τον χρησιμοποιείς γίνεται λαϊκισμός».

Για το «φάντασμα» του Ίβκοβιτς ή του Ομπράντοβιτς: «Για μένα είναι άδικο. Όπως και στο θέμα Ζαρντίμ - Βαλβέρδε. Στο μυαλό των φιλάθλων, που τους αρέσει, αυτό γίνεται. Δε μπορούν οι προπονητές να τα σκέφτονται αυτά. Πρέπει να βάλεις κανόνες, να σχεδιάσεις την ομάδα, δεν έχεις χρόνο για συγκρίσεις».

Για την πίεση που υπάρχει: «Αγχώνομαι για να... έχω άγχος! Στις ομάδες που ήμουν είχα περισσότερο άγχος. Διάλεγα παίκτες από το... κάτω ράφι και εδώ τώρα είναι όλα λυμένα. Από θέμα οργάνωσης τα πάντα είναι στο υψηλότερο επίπεδο στον Ολυμπιακό».

Για το πως έχει σχεδιάσει την ομάδα: «Καλείσαι να παίξεις ένα μπάσκετ που μπορείς να παίξεις. Ξαφνικά διαβάζω πως... μου αρέσει το γρήγορο μπάσκετ! Στις ομάδες που είχα δεν ήταν έτσι. Οι παίκτες που έχω όμως, μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Έχουν το ταλέντο και θα τους καθοδηγήσω προς τα εκεί».

Για τις «πινελιές» που είπε ο Μεσίνα: «Εμένα μου αρέσει το ομαδικό παιχνίδι και οι γρήγοροι συνδυασμοί. Ο παίκτης που πασάρει ή θυσιάζει τον εαυτό του για παράδειγμα μου αρέσει πολύ. Είναι το ίδιο σημαντικοί αυτοί οι παίκτες με τους σταρ της ομάδας».

Για Σπανούλη: «Ο σταρ της ομάδας μετέφερε στον Ολυμπιακό έναν συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς. Δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και δίνει το καλό παράδειγμα. Αν έχεις έναν τέτοιο Σπανούλη δε χρειάζεται να πεις κάτι στο Μάντζαρη για παράδειγμα. Το ίδιο και ο Πρίντεζης. Αυτοί οι δύο είναι... κομπιούτερ. Έχουν δικές τους έξτρα προπονήσεις».



Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved