Παναθηναϊκός: Ωρα για... μπάσκετ!

Παναθηναϊκός: Ωρα για... μπάσκετ!

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του μπαίνει ουσιαστικά από σήμερα ο Παναθηναϊκός, με τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του να επιστρέφουν σε φουλ προπονήσεις, μετά το φιλικό του Σαββάτου με τον Ηλυσιακό.

Το βαρύ πρόγραμμα της προετοιμασίας ανήκει στο παρελθόν, καθώς πλέον το βάρος θα πέσει στο μπάσκετ και την τακτική. Αλλωστε, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει και τα επίσημα φιλικά με τη συμμετοχή του τις επόμενες δύο εβδομάδες σε δύο σημαντικά τουρνουά σε Βουλγαρία και Ρέθυμνο.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη, καθώς την Πέμπτη οι πράσινοι θα αναχωρήσουν για τη Βουλγαρία, όπου την Παρασκευή στις 6.30 θα αντιμετωπίσουν στο τουρνουά της Λουκόιλ Ακαντέμικ τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ η οικοδέσποινα θα φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα. Το Σάββατο και ανάλογα με τα αποτελέσματα των αγώνων της Παρασκευής ο Παναθηναϊκός θα παίξει είτε στις 5 για την τρίτη θέση, είτε στις 7 για την πρώτη.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης σαφώς και περιμένει από τα πρώτα επίσημα φιλικά παιχνίδια του «εξάστερου» να βγάλει πολλά και πιο χρήσιμα συμπεράσματα σε σχέση με το προπονητικό φιλικό με τον αδύναμο Ηλυσιακό. Στο επίκεντρο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού θα μπει και ο Χίλτον Αρμστρονγκ, τον οποίο με συνεχή «φροντιστήρια» θα επιδιώξουν τα μέλη του τεχνικού επιτελείου να φέρουν στο επιθυμητό επίπεδο. Στο ματς με τον Ηλυσιακό ο Αμερικανός άσος του τριφυλλιού έδειξε αρετές και ορισμένες αδυναμίες πάνω στις οποίες θα πρέπει να δουλέψει για να τις βελτιώσει. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι βρίσκεται ελάχιστες ημέρες στην Ελλάδα και ουσιαστικά ακόμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ερχεται και... Ούκιτς

Για τον Ελληνα τεχνικό του Παναθηναϊκού τα δεδομένα θα αλλάξουν μόλις μπει στην προετοιμασία και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Τα... κατορθώματα του Κροάτη στα προκριματικά του Eurobasket, κάνουν τον Πεδουλάκη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αλλά παράλληλα και να ανυπομονεί για την ένταξη του παίκτη στην ομάδα. Την Τετάρτη αναμένεται να γνωστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία άφιξης του Ούκιτς στην Ελλάδα, καθώς ολοκληρώνονται το βράδυ της Τρίτης οι υποχρεώσεις του με την εθνική Κροατίας στο εντός έδρας ματς με την Αυστρία και λογικά θα του δοθεί μια ολιγοήμερη άδεια για να ξεκουραστεί. Στόχος του τεχνικού επιτελείου του εξάστερου είναι να έχει τον Ούκιτς στην αποστολή για το τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Ρεθύμνου, του Πανιωνίου και του Απόλλωνα Πατρών.

Υπενθυμίζουμε ότι στα επτά ματς που έχει δώσει μέχρι σήμερα με την Κροατία, ο Ούκιτς μετράει 10.6 πόντους, 5 ασιστ, 2.3 ριμπάουντ ανά ματς και μέσο όρο λεπτών συμμετοχής τα 27. Οσο για τα ποσοστά του; 55% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα και 43% στις βολές.



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved