Ιδού το πράσινο «οπλοστάσιο»

Ιδού το πράσινο «οπλοστάσιο»

Μια ανάσα από τη συμπλήρωσή του βρίσκεται το «πράσινο» ρόστερ και ο νέος Παναθηναϊκός είναι εδώ πανέτοιμος, ανταγωνιστικός και «διψασμένος» για την επιστροφή στην κορυφή. Η εφημερίδα «Πράσινη» έκανε την «ακτινογραφία» στο έμψυχο δυναμικό του «εξάστερου» για τη σεζόν 2012-2013, αλλά και στις... σκέψεις του Αργύρη Πεδουλάκη για κάθε παίκτη του «τριφυλλιού»

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να ασκήσουν έντονη κριτική στον Αργύρη Πεδουλάκη, λόγω του ότι ο Παναθηναϊκός άργησε να κλείσει το φετινό του ρόστερ. Και συνεχίζουν να το πράττουν ακόμα και τώρα, λόγω του ότι οι «πράσινοι» θέλουν ακόμα, σίγουρα, έναν παίκτη στην θέση «4», που ουσιαστικά θα πλαισιώσει τους Άντι Πάνκο και Κώστα Τσαρτσαρή. Όμως ο Αργύρης Πεδουλάκης αλλά και η διοίκηση του Παναθηναϊκού ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Εκπτώσεις δεν θα γινόντουσαν για κανέναν λόγο. Ο Έλληνας τεχνικός προτιμούσε να… περάσει χρόνος και να πάρει τον παίκτη που ήθελε, παρά να κάνει μια τυχαία επιλογή για να «κλείσει» νωρίς το ρόστερ. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η μεταγραφή του σέντερ, όπου ο «Άρτζι» έδειξε την υπομονή που χρειαζόταν και στο τέλος βγήκε κερδισμένος με τον ερχομό του Χίλτον Άρμστρονγκ. Ανάλογη αναμένεται να είναι η τακτική και στο θέμα του παίκτη που θα παίζει στην θέση «4».

Αντίθετα με όλες τις «Κασσάνδρες» που έκαναν την εμφάνισή τους από το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός… είναι εδώ. Είναι εδώ όπως κάθε χρόνο. Ανταγωνιστικός και πανέτοιμος και «διψασμένος» για να επιστρέψει στην κορυφή. Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας του «τριφυλλιού» και η νέα διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έκαναν το καλύτερο δυνατό φέρνοντας στην ομάδα καταξιωμένους παίκτες από Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική που θα κάνουν την διαφορά. Τα «θέλω» του Πεδουλάκη έγιναν «πράξη» από την διοίκηση και η αλήθεια είναι πως ο έμπειρος τεχνικός έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικό υλικό. Ένα ρόστερ στο οποίο έχει «παντρέψει» την εμπειρία με το νεανικό ενθουσιασμό και παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές πάνω στο παρκέ.

Σίγουρα, ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα αλλά το τεχνικό team του «τριφυλλιού» έχει έτοιμα τα πλάνα του, τα οποία θα αρχίσουν να φαίνονται από το τέλος αυτής της εβδομάδας, όπου η ομάδα θα ξεκινήσει να δίνει τα πρώτα της φιλικά παιχνίδια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

DIAMANTIDHS

Για μία ακόμα χρονιά ο αρχηγός του «τριφυλλιού» αναμένεται να είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Αυτός που θα πάρει την ομάδα από το χέρι και θα αποτελέσει τον προπονητή μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο Μήτσος θα χρησιμοποιηθεί και στις 3 θέσεις της περιφέρειας, αλλά το σκεπτικό είναι φέτος να παίξει βασικά στο «2». Έτσι ώστε να «γλιτώσει» από την κούραση της οργάνωσης και να επικεντρωθεί στα δημιουργικά και εκτελεστικά καθήκοντα. Σε ειδικές καταστάσεις θα τον δούμε και στο «4».

ΡΟΚΟ ΛΕΝΙ ΟΥΚΙΤΣ

ouk

Ο Κροάτης έχει αντίστοιχα προσόντα με αυτά του Διαμαντίδη. Προορίζεται, βέβαια, για βασικός πλέι μέικερ της ομάδας όπου εκτός των εκτελεστικών του καθηκόντων θα επωμιστεί και το βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού. Φυσικά ο Ούκιτς είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός παίκτης και για τον λόγο αυτό ο Αργύρης Πεδουλάκης θα του δώσει σίγουρα αρκετό χρόνο και στο «2».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

3AN8OPOULOS

Πρόκειται για έναν «καθαρό» άσο και είναι δεδομένο πως θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην θέση του πλέι μέικερ. Ένας παίκτης με εξαιρετικά χαρίσματα στον τομέα της δημιουργίας και της οργάνωσης, αλλά και απίστευτα βελτιωμένος τα τελευταία χρόνια στα εκτελεστικά του καθήκοντα. Άλλωστε, το ύψος του δεν του δίνει δυνατότητα να «ανέβει» στις θέσεις της περιφέρειας.

ΝΤΕΡΓΟΥΙΝ ΚΙΤΣΕΝ

KITSEN

Θα τον δούμε να παίζει τόσο στο «1» όσο και στο «2». Η βασική θέση του Αμερικανού του «τριφυλλιού» είναι το «2», δίπλα στον πλέι μέικερ της ομάδας, αφού είναι ένας χαρισματικός σκόρερ που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Τόσο μέσω της εκτέλεσής του, όσο και μέσω της δημιουργίας του, είτε για τον εαυτό του, είτε για τους συμπαίκτες του. Ο Κίτσεν θα χρησιμοποιηθεί και στην θέση του πλέι μέικερ, αφού έχει… οργανωτική αντίληψη, αλλά όχι σε στιγμές που ο αντίπαλος θα πιέζει τους «πράσινους».

ΜΑΙΚ ΜΠΡΑΜΟΣ

BRAMOS copy

Η βασική θέση του Ελληνοαμερικανού παίκτη είναι το «3», αλλά μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες και στο «2», αφού είναι εξίσου καλός. Σαν μια πρώτη… ανάγνωση από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από τον Παναθηναϊκό, ουσιαστικά θα έρχεται πίσω από τον Γιόνας Μασιούλις. Όμως, η ικανότητά του στην άμυνα, θα… λύσει τα χέρια του Πεδουλάκη, ο οποίος θα μπορέσει να τον βάλει και στο «2».

ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

GIANNOPOYLOS

Η φυσική θέση του Γιαννόπουλου είναι το «3» και εκεί αναμένεται να χρησιμοποιηθεί. Όμως, επειδή ο Αργύρης Πεδουλάκης πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Έλληνα παίκτη και είναι σίγουρο ότι όποτε υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες θα του δίνονται ευκαιρίες, δεν αποκλείεται να δούμε τον Γιαννόπουλο και στο «2», αφού στο «3» υπάρχει πληθώρα επιλογών, αλλά και στο «2» ίσως να παίζει καλύτερη άμυνα.

ΓΙΟΝΑΣ ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ

MATSIOYLIS copy

Πρόκειται για το βασικό τριάρι του φετινού Παναθηναϊκού. Ο Λιθουανός παίκτης προοριζόταν εξ αρχής για βασικός αλλά και με τα όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής στις προπονήσεις της ομάδας, δεν πρόκειται να αλλάξει η σκέψη του τεχνικού του Παναθηναϊκού. Στο 90% του χρόνου που θα πάρει φέτος θα τον δούμε στο «3» αλλά κάποιες φορές ο Πεδουλάκης θα τον «ανεβάσει» μία θέση. Σε ειδικές καταστάσεις ο Μασιούλις μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο «4» αφού «το έχει» και επιθετικά (είτε μέσα, είτε έξω από την ρακέτα), αλλά και αμυντικά λόγω της δύναμής του, του ύψους του αλλά και της έφεσής του στα ριμπάουντ.

ΑΝΤΙ ΠΑΝΚΟ

PANKO

Ένα «καθαρό» τεσσάρι που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τον δούμε να παίζει στο «5». Ένας πάρα πολύ αθλητικός παίκτης με απίστευτα σωματικά προσόντα που στο 95% του χρόνου συμμετοχής του θα παίξει στο «4». Όσο για το υπόλοιπο 5% μην βιαστείτε να απαντήσετε. Τον Πάνκο θα τον δούμε και στο «3» κάποιες, ελάχιστες φορές που θα αποφασίσει ο «Άρτζι» να ψηλώσει πολύ το σχήμα της ομάδας του. Και αυτό φυσικά βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με το «4» που θα υπάρχει στην ομάδα, έτσι ώστε η πεντάδα να μην είναι πολύ… βαριά.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ

TSARTSARHS

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο «Τσάρι» αναμένεται να αγωνιστεί στην θέση «4». Μαζί με τον Άντι Πάνκο αλλά και την μεταγραφή που απομένει οι τρεις παίκτες θα «κλείσουν» την συγκεκριμένη θέση. Ο Τσαρτσαρής με την εμπειρία του, το πολύ καλό μακρινό του σουτ, αλλά και την εξαιρετική του δυνατότητα να χαμηλώνει και να παίζει άμυνα στα πόδια μπορεί να βοηθήσει πολύ στο «4», ενώ όποτε χρειαστεί αποτελεί εγγύηση και για το «5».

ΓΑΪΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

SKORDILHS

Πρόκειται για έναν σέντερ και.. τίποτα άλλο. Ο Σκορδίλης μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα πάνω στο παρκέ αλλά ό,τι και να κάνει θα είναι από το «5», Ανεξάρτητα αν πάρει πολύ ή λίγο χρόνο ο Σκορδίλης θα παίζει στην θέση του σέντερ, αφού τα φυσικά και αθλητικά του προσόντα είναι τέτοια που τον κάνουν ένα πολύ καλό πεντάρι, που δεν μπορεί να… κατέβει θέση στην πεντάδα.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

SOFO copy

Ο κλασικός σέντερ. Ο ορισμός της θέσης. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αποκτήθηκε με σκοπό να κάνει… πάταγο στην «πράσινη» ρακέτα και ήδη έχει αρχίσει να βγάζει ασπροπρόσωπους όλους εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν. Ο «Σόφο» μπορεί να κάνει τα πάντα σε άμυνα και επίθεση μέσα στην ρακέτα, ενώ έχει προλάβει να δείξει την πολύ μεγάλη του βελτίωση στο σουτ από μέση απόσταση αλλά και στην πάσα στην αδύνατη πλευρά. Ο Σχορτσανίτης δούλεψε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι και είναι ένα στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσός», όταν όλοι θα πέφτουν πάνω του και εκείνος θα μπορεί να βρίσκει τον ελεύθερο παίκτη.

ΧΙΛΤΟΝ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ

ARMSTRONG

Άλλο ένα κλασικό πεντάρι που θα αποτελέσει το alter ego του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο Άρμστρονγκ είναι ένας παίκτης που συμπληρώνει σε όλα τον «Σόφο» και το αντίθετο. Βέβαια η μόνη διαφορά είναι ότι τον Αμερικανό σέντερ μπορεί να τον δούμε να αγωνίζεται και στην θέση «4». Η αμυντική του ευχέρεια, αλλά και το… κάτι παραπάνω από αξιόπιστο σουτ του, από μέση απόσταση, δίνουν την δυνατότητα στον Πεδουλάκη να «παίξει» με τους ψηλούς του.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Τέλος, μένει μία ακόμα (σίγουρα) μεταγραφή για το «τριφύλλι». Αυτή θα είναι στην θέση «4» όπου εκεί, ήδη, βρίσκονται οι Άντι Πάνκο και Κώστας Τσαρτσαρής. Στο μυαλό του τεχνικού επιτελείου της ομάδας είναι να αποκτηθεί ένας Αμερικανός παίκτης που να έχει έφεση στο παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι από την στιγμή που ο Πάνκο είναι ένας πολύ καλός σουτέρ από μακριά. Και με την πολύτιμη συνεισφορά του «Τσάρι» ο Παναθηναϊκός και στο «4» γίνεται πολύ δυνατός.

Πηγή Αναδημοσίευσης: Εφημερίδα «Η Πράσινη»



Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved