Τσαρτσαρής: «Υποχρέωση να σταθώ στον Παναθηναϊκό»

Τσαρτσαρής: «Υποχρέωση να σταθώ στον Παναθηναϊκό»

Ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι έχει γυρίσει σελίδα στην ιστορία του και κάνει μια επανεκκίνηση, από την οποία ο Κώστας Τσαρτσαρής δεν θα μπορούσε να λείψει, όπως επισήμανε μιλώντας στην «Πράσινη».

Ο έμπειρος άσος είναι μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη οι δύο παίκτες που συνδέουν την ομάδα με το ένδοξο παρελθόν και μαζί θα την οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες, καθώς υπογραμμίζει πως «ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα». Οσο για την απόφασή του να παραμείνει στον «εξάστερο», είπε στην «Πράσινη»: «Χρωστάω στην ομάδα και είχα υποχρέωση να σταθώ στα δύσκολα».

«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά μια φανέλα είναι μια ιδέα. Έχω υποχρέωση στον Παναθηναϊκό, του χρωστάω και δεν θα έφευγα ποτέ στα δύσκολα, ήθελα και ‘γω να δώσω κάτι πίσω», σημείωσε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Αργύρη Πεδούλακη, που αποτελεί έναν από τους δασκάλους του, τις δυσκολίες της νέας προσπάθειας, τον ρόλο του μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μυήσουν τους καινούργιους στην ιδέα του Παναθηναϊκού και εξηγεί πως η ομάδα είναι καταδικασμένη να κυνηγήσει και τους τρεις τίτλους.

Για το νέο ξεκίνημα ο «Τσάρι» επισήμανε: «Καινούργια αρχή, πολλά καινούργια πρόσωπα. Από την κορυφή μέχρι και τα νύχια που λέμε. Από το αγωνιστικό τμήμα, τη διοίκηση. Κάποια στιγμή θα ερχότανε αυτό το πράγμα στην πομάδα. Έγινε φέτος, ακόμη το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί. Περιμένουμε κάποια παιδιά για να ολοκληρωθεί το παζλ. Οπωσδήποτε θα είναι διαφορετικά, θα είναι δύσκολα αλλά θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας».

Αναφερόμενος στον νέο προπονητή, έπλεξε το εγκώμιο του «Άρτζι», λέγοντας: «Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το μπάσκετ, είναι άνθρωπος του Παναθηναϊκού, παιδί του Παναθηναϊκού. Έχει έρθει με μεγάλες φιλοδοξίες, γνωρίζει όπως και όλοι μας πως είναι πολύ δύσκολη η αντικατάσταση ενός πολύ μεγάλου προπονητή, όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά γνωρίζω πολύ καλκά πως είναι πάρα πολύ σκληρός στη δουλειά του, θέλει την τελειότητα και θεωρώ πως με τη φιλοσοφία του θα δούμε ένα πολύ ωραίο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.  Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη του. Τα πάντα θέλει να γίνουν όπως το έχει στο πλάνο του στο μυαλό του. Και όπως έχουμε δει και τις πρώτες ημέρες στις προπονήσεις είναι και πολύ σκληρή η δουλειά που γίνεται στο γήπεδο».

Για τον Διαμαντίδη και ρόλο τους να κρατήσουν ενωμένη την ομάδα τη νέα χρονιά, σχολίασε: «Αυτή είναι η ενδέκατη χρονιά μου στην ομάδα. Νιώθω σαν Κώστας, τα χρόνια περνάνε και δε γυρνάνε πίσω, η φρεσκάδα φεύγει, πολλά φεύγουν. Για μένα είναι ένα μεγάλο κίνητρο φέτος, μια χρονιά μεταβατική για όλους. Θεωρώ πως και αγωνιστικά μπορώ να προσφέρω, αλλά η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται κάποιους ανθρώπους να την κρατάνε ενωμένη και έτσι και εγώ και ο Μήτσος έχουμε αναλάβει αυτό το ρόλο».

Τέλος για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός, ξεκαθάρισε: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά μια φανέλα και μια ομάδα, είναι μια ιδέα. Έχει πάρα πολύ κόσμο από πίσω, δυστυχώς η πίεση υπάρχει και στον Ευρωπαϊκό και στον ελληνικό χώρο, έχει κακομάθει η ομάδα τον κόσμο σε τίτλους και δε θέλουμε να τους το φορτώσουμε από τώρα, αλλά αργά ή γρήγορα πρέπει να μπει στο μυαλό όλων ότι κυνηγάμε και τους τρεις στόχους και δεν είμαστε μια ομάδα που πηγαίνει απλά για να παίξει. Οι στόχοι μας είναι και οι τίτλοι». 



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved