Παπανικολάου: «Μία γροθιά στον Ηλυσιακό»

Παπανικολάου: «Μία γροθιά στον Ηλυσιακό»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Δημήτρης Παπανικολάου, στην πρώτη συνέντευξή του αφότου ανέλαβε τον Ηλυσιακό.

Ο 35άχρονος τεχνικός, ύστερα από δύο μήνες στην τεχνική ηγεσία του συγκροτήματος των Ιλισίων, ανέλυσε το πλάνο πάνω στο οποίο κινήθηκε η ομάδα στα μεταγραφικά, μίλησε προσωπικά για τον Τάσο Αντωνάκη και το Μανώλη Κουκουλά κι εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το νέο πρωτάθλημα της Α1 θα είναι καλύτερο από το περσινό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον προγραμματισμό, εν όψει της νέας χρονιάς: «Σε συνεννόηση με τη διοίκηση αποφασίσαμε, όπως και όλες οι ομάδες, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να μειώσουμε το μπάτζετ κατά 35-40% σε σχέση με πέρυσι, κατεβάζοντας τα λειτουργικά μας έξοδα ακόμη και 50%. Το ότι κινηθήκαμε γρήγορα, σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες, δεν σημαίνει ότι…. τρελαθήκαμε. Η τακτική μας ήταν να κάνουμε το μάξιμουμ των προσφορών στους παίκτες που μας ενδιέφεραν και να ζητάμε άμεσα απάντηση».

Για το εάν έχουν δικαιωθεί για την τακτική που έχουν ακολουθήσει μέχρι στιγμής: «Θεωρώ πως εκτός από το Γιώργο Τσιάκο, που είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και αθλητής αλλά η πρόταση στον οποίο έγινε σε κακή χρονική στιγμή, δεν αδικήσαμε άλλον παίκτη».

Για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση: «Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη τακτική, επειδή πρώτον δεν ήθελα σε καμία περίπτωση, τώρα που πέρασα στην άλλη πλευρά, να συμπεριφερθώ στους παίκτες σαν να είμαι στη… λαϊκή, δεύτερον για ανθρωπιστικούς λόγους, αφού κανείς δεν ασχολείται με το μπάσκετ αν δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του ή να βάλει πετρέλαιο και τρίτον επειδή αν ένα κομμάτι χαθεί, αλλάζει όλη η δομή της ομάδας, διότι θέλω να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που επέλεξαν τον Ηλυσιακό, αλλά και να ευχηθώ καλή τύχη στα παιδιά που επέλεξαν να πάνε σε άλλη ομάδα. Επίσης, θέλω να τονίσω πως η ομάδα λειτουργούσε σε υψηλό επίπεδο λόγω της παρουσίας του Κώστα Φλεβαράκη στην τεχνική ηγεσία».

Για τον Τάσο Αντωνάκη: «Αυτή τη στιγμή έχουμε επικεντρωθεί στη γραμμή των ψηλών. Και ένας από τους στόχους μας είναι ο Τάσος Αντωνάκης. Η απόκτησή του, μάλιστα, αποτελεί επιθυμία και του προέδρου, κ. Γαμπιεράκη, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά τον παίκτη από την ΑΕΚ. Ξέρω πως πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, προερχόμενο από εξαιρετική οικογένεια, που θα μας βοηθήσει και θα το βοηθήσουμε. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με τον παίκτη και έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί στον Ηλυσιακό, οπότε αυτό που απομένει είναι να βρει ο μάνατζέρ του- ο οποίος η αλήθεια είναι πως αυτή την εποχή είναι πιεσμένος- ελεύθερο χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή».

Για το Μανώλη Κουκουλά: «Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε ένα θέμα με το Μανώλη Κουκουλά, με τον οποίο είχα συνομιλήσει λίγες ημέρες αφότου ανέλαβα. Τότε μάλιστα του είχα πει πως η περίπτωσή του μου θυμίζει τη δική μου υπόθεση με τον Ολυμπιακό το 1997, σε διαφορετικά βέβαια μεγέθη. Ο Μανώλης είναι σε μια ευαίσθητη ηλικία για τη μπασκετική του καριέρα και οι δικαστικές διαμάχες σού προκαλούν ψυχικά τραύματα. Γνωρίζω πως έχει φοβερά προσόντα, τα οποία το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να αξιοποιήσει. Υπεύθυνη για αυτή την υπόθεση γνωρίζω πως δεν είναι η τωρινή διοίκηση του Ηλυσιακού. Παρ’ όλα αυτά είμαι σίγουρος ότι και προσωπικά ο κ. Γαμπιεράκης θέλει να βρεθεί λύση».

Για τον Παντελή Γαμπιεράκη και τις κινήσεις που έχει κάνει: «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει βάλει στον Ηλυσιακό περίπου 550.000 ευρώ, ώστε κανείς εργαζόμενος μέχρι σήμερα να μη χάσει τα χρήματά του, ενώ πρόσφατα ανέλαβε και τον Ερασιτέχνη, κάτι που σημαίνει πως πλέον εκπροσωπεί δεκάδες οικογένειες κι ένα μεγάλο δήμο. Θεωρώ πως με σύνεση και ηρεμία θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση με τον Μανόλη, τον οποίο ήθελα και θέλω στην ομάδα».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω ότι κανείς δεν θέλει να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα οκτώ ομάδων που στο τέλος ο 8ος θα πανηγυρίζει επειδή μπήκε στα πλέι οφ… Θέλουμε τον υγιή ανταγωνισμό και πιστεύω ότι, αν ξεπεραστούν τα προβλήματα, το φετινό πρωτάθλημα θα είναι σαφώς δυσκολότερο από πέρυσι. Για αυτό το λόγο άλλωστε στα Ιλίσια δουλεύουμε ως μία γροθιά, για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ομάδα και κυρίως κανένας να μη χάσει ούτε σεντ».

Για τις επόμενες κινήσεις του Ηλυσιακού: «Έπειτα από επαφές που είχαμε μαζί με τον πρόεδρο με κάποιους σημαντικούς ανθρώπους, μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε την πρώτη χορηγία, ενώ έχουμε λάβει υποσχέσεις για συνεργασίες που θα μας προσφέρουν μεγάλη οικονομική βοήθεια. Το μπάσκετ περνάει δύσκολες εποχές, όμως επειδή γνωρίζω τον κ. Χαλβατζάκη από την εποχή που αγωνιζόμουν στον Μακεδονικό είμαι σίγουρος πως είναι δίκαιος κι έχει τις γνώσεις και τη διάθεση ώστε να υπάρξει ένα ανταγωνιστικότατο πρωτάθλημα».



Copa America: Με εκπλήξεις η 23άδα της Βραζιλίας για την τελική φάση
Copa America: Με εκπλήξεις η 23άδα της Βραζιλίας για την τελική φάση
Καράτε: Τέταρτη δύναμη στην Ευρώπη η Ελλάδα
Καράτε: Τέταρτη δύναμη στην Ευρώπη η Ελλάδα
Οριστικά στον 2ο προκριματικό του Champions League ο πρωταθλητής Ελλάδας
Οριστικά στον 2ο προκριματικό του Champions League ο πρωταθλητής Ελλάδας
Ο Τιμ αποχωρεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν
Ο Τιμ αποχωρεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved