Παναθηναϊκός: «Εξάστερος» και με ανακοίνωση ο Λάσμε (photos+videos)

Παναθηναϊκός: «Εξάστερος» και με ανακοίνωση ο Λάσμε (photos+videos)

Παίκτης του Παναθηναϊκού  είναι και επίσημα ο Στεφάν Λάσμε, καθώς η πράσινη ΚΑΕ προχώρησε στην ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Γκαμπονέζο παίκτη, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα με τα έξι αστέρια για ένα χρόνο.

Το πιο μεγάλο σήριαλ του φετινού καλοκαιριού έφτασε και τυπικά στο τέλος του (ο παίκτης είχε βρεθεί μια ανάσα από το να φορέσει τα «πράσινα» από τις 19/7) με τη διοίκηση του «εξάστερου» να «χτυπάει» την κατάλληλη στιγμή, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει την οικονομική υπέρβαση στο μπάτζετ της φετινής σεζόν και με εντυπωσιακό τρόπο και να προχωράει την ύστατη στιγμή σε μια κίνηση ματ, που αλλάζει τα δεδομένα και ταράζει τα μπασκετικά νερά της Ευρώπης. Ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ αναμένεται να οχυρώσει με εντυπωσιακό τρόπο την ρακέτα του «τριφυλλιού», μαζί με τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Χίλτον Άρμστρονγκ, Άντι Πάνκο, Κώστα Τσαρτσαρή και Γάιο Σκορδίλη.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ο Στέφαν Λάσμε ανήκει και επίσημα στον Παναθηναϊκό, καθώς έφτασε στα γραφεία της ΚΑΕ το υπογεγραμμένο το μονοετές συμβόλαιό του.

Ο Λάσμε (2.03, 17/12/1982) γεννήθηκε στο Πορτ Ζεντίλ της Γκαμπόν. Εκεί τον εντόπισε σε έναν αγώνα του Γυμνασίου της Λεόν Μ’Μπα ένας… Έλληνας: Ο Στιβ Λάππας, προπονητής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Την πρώτη του χρονιά αναδείχθηκε δεύτερος στις τάπες στην περιφέρεια Ατλάντικ 10 με 13 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο. Στην προτελευταία του χρονιά στο Πανεπιστήμιο είχε 3.9 τάπες μέσο όρο και αναδείχθηκε αμυντικός της χρονιάς στην Ατλάντικ 10, ενώ την τελευταία οι διακρίσεις έδειξαν την πρόοδό του: Αναδείχθηκε All-American, παίκτης της χρονιάς και αμυντικός της χρονιάς στην Ατλάντικ 10, ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα σε τάπες και ριμπάουντ και δεύτερος σε ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα, έχοντας μέσο όρο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 13.5 πόντους, 9.5 ριμπάουντ και 5,1 τάπες. Κι επίσης ισοφάρισε το ρεκόρ των Τζέισον Κιντ και Μάικλ Άντερσον με τέσσερα τριπλ νταμπλ σε μία χρονιά. Η διαφορά είναι ότι οι δύο τα κατέγραψαν με πόντους-ριμπάουντ-ασίστ, αλλά αυτός με πόντους-ριμπάουντ-τάπες.

Ο Λάσμε επιλέχθηκε στο νούμερο 46 του ντραφτ το 2007, από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στο NBDL και τους Λος Άντζελες Ντιφέντερς. Στις 21/3/2008 υπέγραψε 10ημερο συμβόλαιο με το Μαϊάμι, όπου σε 15 αγώνες είχε 5.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 1,5 τάπα και 20’2 λεπτά χρόνο συμμετοχής μέσο όρο. Η επόμενη αγωνιστική περίοδο τον βρήκε στην Παρτιζάν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σερβίας, αλλά και τον τίτλο στην Αδριατική Λίγκα. Η συνέχεια γράφτηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και αργότερα στις ΗΠΑ, όπου προκάλεσε το ενδιαφέρον των Μπόστον Σέλτικς. Ένας τραυματισμός κι ενώ είχε συμφωνήσει με την Μέιν Ρεντ Κλος (ομάδα του NBDL που συνδέεται με τους Σέλτικς) τον οδήγησε εκτός δράσης. Πέρυσι, υπέγραψε συμφωνία με την Ομπραντόιρο στην ισπανική ACB, ενώ φέτος το καλοκαίρι πήρε μέρος στο summer league των Σέλτικς. Ο Λάσμε έχει αγωνιστεί και με την Εθνική Ομάδα της Γκαμπόν στο Πρωτάθλημα Αφρικής το 2005, έχοντας μέσο όρο 11.7 πόντους, 10.1 ριμπάουντ και 3 τάπες».

 
Το ΝΒΑ και το όνειρο της Ευρώπης

Ο Στεφάν Λάσμε είδε το φως του… ήλιου για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου του 1982 στην μακρινή Γκαμπόν και από νωρίς έδειξε ότι ο τόπος του… δεν τον χωρά. Ο Θεός τον είχε προικίσει με εμφανή αθλητικά προσόντα και ο ίδιος κατάλαβε σύντομα ότι μέσα από το μπάσκετ θα έβγαζε το.. ψωμί του τα επόμενα χρόνια. Ο νέος παίκτης του «τριφυλλιού» το καλοκαίρι του 2007 αποφοιτούσε από το κολλέγιο της Μασαχουσέτης και ήδη είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων του ΝΒΑ με μια λαμπρή καριέρα να ανοίγεται μπροστά του. Ο Γακμπονέζος φόργουορντ πήρε μέρος στο ντραφτ του καλοκαιριού με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να τον επιλέγουν στο Νο46 και να αποκτούν τα δικαιώματά του.
Στους «πολεμιστές» δεν έμεινε για πολύ, μιας και εκείνη την σεζόν αγωνίστηκε στην D-League με τη φανέλα των Los Angeles D-Fenders και το 2008 μετακομίζει στο Μαιάμι για τους Χιτ. Όμως ούτε και εκεί θα μείνει για πολύ, αφού το υπερατλαντικό ταξίδι «στριφογύριζε» για πολύ καιρό στο μυαλό του και ο ίδιος είχε πάρει την απόφασή του. Να αφήσει την Αμερικανική Ήπειρο και να κυνηγήσει το Ευρωπαϊκό του όνειρο.

Η Σερβία του… ταίριαξε πολύ

Από την παρθενική του εμφάνιση, κιόλας, στα γήπεδα της Γηραιάς Ηπείρου, ο Λάσμε φρόντισε να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και να κάνει ευτυχισμένο τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς και τους φιλάθλους της Παρτιζάν. Ο… αέρας της Σερβίας φάνηκε πως έκανε πολύ καλό στον παίκτη από την Γκαμπόν αφού στις εγχώριες υποχρεώσεις είχε 12 πόντους μέσο όρο ανα ματς, ενώ στην Ευρωλίγκα αποτελούσε το… βαρύ «όπλο» της ομάδας του. Σε 19 ματς ο Λάσμε είχε 10,6 πόντους και 6,6 ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι. Εκείνη την χρονιά, είχε αντιμετωπίσει και τον Παναθηναϊκό σημειώνοντας από 12 πόντους τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στην «Χάλα Πιονίρ». Η πολύ καλή του παρουσία στο Βελιγράδι, ουσιαστικά, αποτέλεσε «διαβατήριο» για την μεταγραφή του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, την σεζόν 2009-2010. Και εκεί ο Λάσμε ήταν εντυπωσιακός έχοντας είχε 6,5 πόντους και 4,4 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα σε 20 παιχνίδια.

Το προσωπικό πρόβλημα και η επιστροφή στην Αμερική

Η συνέχεια όμως της καριέρας του Στεφάν Λάσμε δεν ήταν η αναμενόμενη. Μετά την παρουσία του στο Τελ Αβίβ και την ομάδα του «Λαού» ο έμπειρος παίκτης πήρε μεταγραφή στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Στην Ρωσία όμως δεν μπόρεσε να μείνει για πολύ, αφού λόγω ενός πολύ προσωπικού του προβλήματος αναγκάστηκε να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Αμερική. Εκεί, μεσούσης της περιόδου βρέθηκε και πάλι στην D-League (με την ομάδα των Maine Red Claws) όπου έμεινε μέχρι τέλους. Στην συνέχεια και πάλι Ευρώπη και Ισπανία αυτήν την φορά, με την Ομπρανόιρο, την οποία και βοήθησε να παραμείνει στην κατηγορία έχοντας σε 34 παιχνίδια 10,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,9 κοψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Και τώρα Παναθηναϊκός

Μετά από όλα αυτά, όμως, τα καλά για τον Λάσμε τώρα αρχίζουν. Ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού έγινε κάτοικος ΟΑΚΑ και είναι έτοιμος να ζήσει όσα δεν έζησε και να πραγματοποιήσει την καριέρα που ονειρευόταν από μικρό παιδί στη μακρινή Γκαμπόν.  Ιδού η ευκαιρία του! Όλα πλέον δουλεύουν για τον ίδιο. Είναι ο παίκτης που μπορεί να «δέσει» με εκπληκτικό τρόπο την front line του «τριφυλλιού» και να μπορέσει ο ίδιος να κάνει αληθινά όλα τα όνειρα που έχει στο μυαλό του. Η πρόκληση για τον ίδιο είναι τεράστια, αλλά ο Λάσμε… δεν μασάει. Η ευκαιρία της ζωής του είναι μπροστά του και δεν πρόκειται να την αφήσει να πάει χαμένη.

 

Παναθηναϊκός: «Εξάστερος» και με ανακοίνωση ο Λάσμε (photos+videos)



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved