Κέσελ: «Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό» (photos+video)

Κέσελ: «Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό» (photos+video)

Την πρόθεσή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Μάρκο Κέσελ...

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους αθλητές, οι οποίοι συμμετέχουν στην Α' περίοδο του GBA OFFSEASON CAMP που πραγματοποιείται στο κλειστό του Μακεδονικού, στη Νέα Ευκαρπία. Ο Μάρκο Κέσελ αποδέχθηκε την πρόσκληση του φίλου του και συμπαίκτη του τη σεζόν που τελείωσε στον Ολυμπιακό, Λάζαρου Παπαδόπουλου, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από το Βελιγράδι και βρέθηκε στο GBA OFFSEASON CAMP που διανύει σήμερα (04/07) την τρίτη μέρα. Ο Σέρβος, πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης με τους ερυθρόλευκους που σε λίγες μέρες θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας της χώρας του, συμμετείχε στην προπόνηση μαζί με τον Λάζαρο και τον Κώστα Χαραλαμπίδη και απόλαυσε την παρουσία του στο camp. Παράλληλα μίλησε για την Ακαδημία, τα οφέλη που μπορούν να έχουν οι αθλητές από τη συμμετοχή τους στο camp, τον Ολυμπιακό και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την GBA: «Ο Λάζαρος μου είχε μιλήσει αρκετές φορές στη διάρκεια της σεζόν γι' αυτή την ακαδημία που ίδρυσε μαζί με τους Διαμαντίδη, Χατζηβρέττα και Χαραλαμπίδη. Μου αρέσει πολύ η ιδέα του να υποστηρίζεις τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ και γενικά είναι πολύ ωραίο να συμβάλεις στην ανάπτυξη του αθλήματος. Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Λάζαρο και συνεννοηθήκαμε να έρθω στη Θεσσαλονίκη λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής Σερβίας να επισκεφτώ το offseason camp που διοργανώνει η Ακαδημία και να προπονηθώ κι εγώ μαζί τους. Πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική ιδέα, διαπίστωσα πως γίνεται δουλειά υψηλού επιπέδου από εξαιρετικούς προπονητές και χαίρομαι που μπορώ κι εγώ να την υποστηρίξω και να βοηθήσω τον φίλο μου, τον Λάζαρο».

Για το GBA OFFSEASON CAMP: «Είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές να δουλεύουν την περίοδο του καλοκαιριού γιατί μ' αυτόν τον τρόπο βελτιώνουν το παιχνίδι τους αλλά και συγκεκριμένους τομείς και τεχνικές όπου χρειάζονται βελτίωση. Αυτός είναι και ο σκοπός του συγκεκριμένου καμπ ώστε όταν ενσωματωθούν στις ομάδες τους για να ξεκινήσουν προετοιμασία να παρουσιαστούν βελτιωμένοι».

Για τη συνύπαρξη του με τα παιδιά στο GBA OFFSEASON CAMP:  «Είναι απόλαυση και ευχαρίστηση και για τα παιδιά αλλά και για μας να βρισκόμαστε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Είναι η νέα γενιά που έρχεται από πίσω. Για παράδειγμα ο Λάζαρος είναι μεγαλύτερος από μένα. Όταν ήμουν μικρότερος τον παρακολουθούσα να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας, στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 αλλά και στο Ευρωμπάσκετ του 2005 που έγινε στο Βελιγράδι. Πολλά απ' αυτά  τα παιδιά τον έχουν πρότυπο όπως θαυμάζουν και άλλα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Επομένως είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε την νέα γενιά να βελτιώσει το παιχνίδι της και να αγαπήσει ακόμη περισσότερο το μπάσκετ».
 
Για τη σεζόν που τελείωσε και τον βρήκε πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης: « Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν ονειρική όχι μόνο για μένα αλλά για όλα τα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού και φυσικά για τους οπαδούς της ομάδας που περίμεναν 15 χρόνια αυτή τη στιγμή. Πετύχαμε όλοι μαζί αυτό που θεωρούταν όνειρο. Ήταν εκπληκτικό αυτό που κάναμε. Είναι μια χρονιά που θα τη θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή».

Για την παραμονή του ή όχι στον Ολυμπιακό: «Ελπίζω να παραμείνω στον Ολυμπιακό. Μακάρι αυτή η ομάδα να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά με την ίδια σύνθεση γιατί διέθετε εξαιρετική χημεία, οι σχέσεις των παικτών ήταν άριστες και φυσικά τα αποτελέσματα στο τέλος επιβεβαίωσαν αυτά που λέω. Αν υπάρχει έστω 1% πιθανότητα να μείνω στον Ολυμπιακό είναι σίγουρο ότι θα παραμείνω».

Για την απόφαση του Ντούσαν Ίβκοβιτς να μην δουλέψει σε κάποια ομάδα παρά μόνο στην Εθνική Σερβίας: «Σε τρεις μέρες ξεκινά η προετοιμασία της Εθνικής Σερβίας, η οποία θα πάρει μέρος στα προκριματικά για την πρόκριση στο επόμενο Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί του χρόνου στη Σλοβενία. Είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ το γεγονός ότι ο «Ντούντα» αποφάσισε να μην εργαστεί τη νέα χρονιά σε κάποιον σύλλογο. Θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του και εύχομαι να είναι προπονητής μας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας».
 

Κέσελ: «Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό» (photos+video)



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved