Καλαϊτζής: «Το τέλος είναι η ευκαιρία για καλύτερο ξεκίνημα»

Καλαϊτζής: «Το τέλος είναι η ευκαιρία για καλύτερο ξεκίνημα»

Την άποψή του πως με τη φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκλεισε ένας επιτυχημένος κύκλος στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Γιώργος Καλαϊτζής σε συνέντευξή του στην «Πράσινη».

Ο Έλληνας άσος, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στο Ηράκλειο για τις ανάγκες του «3on3 streetball» και μίλησε για τους «πράσινους» τους οποίους χαρακτήρισε την κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη αλλά και στο «διαζύγιο» με τον Σέρβο τεχνικό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καλαϊτζή:

Γιώργο, πέρασες εννέα επιτυχημένα χρόνια στον Παναθηναϊκό, επτά εκ των οποίων έχοντας προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πλέον όμως τα πράγματα άλλαξαν στο «τριφύλλι». Εσύ πώς είδες από την πλευρά σου αυτές τις αλλαγές;

«Η αλήθεια είναι ότι όλα τα πράγματα στον αθλητισμό και στη ζωή κάνουν έναν κύκλο. Αποφασίστηκε από κοινού ότι αυτός ο κύκλος έπρεπε να κλείσει εδώ. Κοιτώντας το παρελθόν, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μιλάμε για την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης. Το σημαντικότερο όμως και αυτό που εύχομαι είναι αυτό το τέλος να είναι η ευκαιρία για ένα καινούριο και ακόμα καλύτερο ξεκίνημα και για τους δύο».

Συνεργάστηκες για επτά χρόνια με τον Ζοτς. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου και τι έμαθες από εκείνον;

«Είναι πολύ καλές στιγμές. Έχω όμορφες αναμνήσεις από την ομάδα και απ’ όλα όσα πέρασα εκεί. Όλα αυτά που έχω κατακτήσει όμως είναι… άψυχα. Αυτό που έχει ζωή είναι οι φίλοι που έχω αποκομίσει από τα εννιά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Τα μετάλλια και τα Κύπελλα είναι πολύ όμορφο να τα κατακτάς και να χαίρεσαι για αυτά, αλλά νομίζω ότι οι φίλοι που κάνεις είναι ακόμα σημαντικότεροι. Για το λόγο αυτό άλλωστε εύχομαι να συνεχίσουν να με συντροφεύουν στη ζωή μου. Έτσι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένας από τους φίλους μου. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει και παίρνει και η συνεργασία μαζί του με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος και αθλητής».

Οι φήμες αναφέρουν τις τελευταίες μέρες πως ο Παναθηναϊκός έχει σκοπό να βάλει στο… τιμόνι του έναν Έλληνα τεχνικό. Μάλιστα, το όνομα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι αυτό που ακούγεται πολύ έντονα. Πώς σου φαίνεται εσένα αυτό ως προοπτική;

«Δεν μπορώ να απαντήσω υποθετικά, αν δεν πάει ο Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό και ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό, όπως ακούγεται. Θεωρώ όμως ότι αμφότερες οι ομάδες προσπαθούν να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τη φυγή δύο μεγάλων προπονητών. Εύχομαι και μακάρι να επιλεχθούν Έλληνες προπονητές στις συγκεκριμένες θέσεις. Υπάρχουν άξιοι Έλληνες και μπορούν να αναλάβουν τα ηνία των μεγάλων ομάδων. Μακάρι να συμβεί αυτό. Είναι μία ευκαιρία να στηριχθεί το ελληνικό μπάσκετ και οι γηγενείς παίκτες και προπονητές».

Δεδομένου ότι η χώρα μας περνάει μια κρίση η οποία δεν θα μπορούσε να μην αγγίξει τον αθλητισμό, πιστεύεις ότι θα είναι μεγάλη η αλλαγή μέσα στα επόμενα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ;

«Είναι σίγουρο πως έρχονται αλλαγές λόγω της κρίσης και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Όλες οι ομάδες καλούνται να διαχειριστούν αυτή την κρίση των οικονομικών τους. Πάντως πιστεύω πως αν βάλουμε σωστούς στόχους, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα οι σύλλογοι να είναι στελεχωμένοι από Έλληνες παίκτες με ταλέντο. Η κρίση έχει δημιουργήσει μια τεράστια ευκαιρία που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλο σωστά, προκειμένου το ελληνικό μπάσκετ και οι ομάδες του να βάλουν γερά τις βάσεις για να ανέβουν ακόμα ψηλότερα, στηριζόμενα στα δικά τους παιδιά».

«Μία ακόμα διάκριση»

Παράλληλα, ο Γιώργος Καλαϊτζής αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Θεωρώ ότι θα προκριθούμε στους Αγώνες του Λονδίνου. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, αλλά έχουμε πολλούς παίκτες πρώτης γραμμής που μπορούν να αντεπεξέλθουν και θα τα καταφέρουν. Εύχομαι καλή επιτυχία, όλη η Ελλάδα είναι μαζί τους και νομίζω ότι θα τα πάνε καλά και θα έρθει μία ακόμα διάκριση για τη χώρα μας».



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved