Νίκη ελπίδας για ΑΕΚ

Νίκη ελπίδας για ΑΕΚ

Την πρώτη του νίκη στον πάγκο της ΑΕΚ πέτυχε ο Άγγελος Κορωνιός, αφού η ομάδα του επικράτησε του Περιστερίου με 64-60.

Έτσι η «Ένωση» πήρε δύο πολύ σημαντικούς πόντους στη προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Δήμος Ντικούδης, Πρόδρομος Νικολαΐδης και Βούλε Μάντιτς, ενώ από την άλλη μοιραίος ήταν ο Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος είχε 3/15 σουτ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και έδειξαν στην αρχή ότι μπήκαν στο παρκέ για τη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που «καίγονταν» για τους δύο βαθμούς. Οι Ζόραν Βρκιτς και Κερτ Λούμπι ηγήθηκαν επιθετικά της ομάδας των δυτικών προαστίων και το Περιστέρι κατάφερε να έχει το προβάδισμα μέχρι το 8ο λεπτό της αναμέτρησης. Από κει και πέρα η ΑΕΚ μπήκε στη θέση του οδηγού, χάρη στις καλές συνεργασίες που είχαν οι παίκτες της. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 24-21 υπέρ των γηπεδούχων. Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ ελπιδοφόρα ως προς το θέαμα, στη δεύτερη περίοδο οι ομάδες αποφάσισαν να παίξουν μόνο άμυνα. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού σημείωσε 9 πόντους, ενώ το Περιστέρι μόλις 5. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να προηγείται με 33-26.

Η ώθηση του κόσμου όπως και αυτή του Δήμου Ντικούδη βοήθησαν την «Ένωση» να πάρει μία διαφορά ασφαλείας στην τρίτη περίοδο. Οι άμυνες δεν ήταν πια τόσο σκληρές όσο στο προηγούμενο δεκάλεπτο και οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεφύγουν. Το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν είχε σωστές επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα να μείνει αρκετά πίσω. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 53-44, ενώ ση τελευταία περίοδο, ο Δημήτρης Παπανικολάου πήρε πολλές προσπάθειες με σκοπό να μειώσει τη διαφορά και τα κατάφερε, αφού 7 λεπτά πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο -5 (53-48). Ο αγώνας πήγε ακόμα και στο καλάθι (59-57) 1 λεπτό περίπου πριν το τέλος, αλλά η ΑΕΚ ήταν εύστοχη από τις βολές και πήρε τη νίκη με 64-60.

Δεκάλεπτα: 24-21, 33-26, 53-44, 64-60.
ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 4, Κοχαντάρεβιτς 6, Νικολαΐδης 15 (3), Χαρτ, Ντικούδης 16, Δορκοφίκης 4, Καλλινικίδης 2, Μάντιτς 13 (2), Μπόιντ 1.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Μάντζαρης Β. 7 (1), Γούντγουορντ, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης Α. 4, Σκοτ 13 (2), Τσιάκος 2, Πέτρουλας 4, Βρκιτς 11 (1), Λούμπι 10, Μότσνικ 3.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved