Καλύτερος όλων ο Σπανούλης!

Καλύτερος όλων ο Σπανούλης!

Ως πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος αναδείχτηκε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος μπήκε παράλληλα και στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει…

«Ουδείς παίκτης στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης είχε να σηκώσει φέτος στις πλάτες του μεγαλύτερο βάρος απ' τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη σεζόν, αρχικά πετυχαίνοντας το φαινομενικά ακατόρθωτο στην Ευρωλίγκα κι εν συνεχεία επιστρέφοντας στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια.

Για μία ομάδα που μόλις πριν από λίγους μήνες είχε αλλάξει ριζικά φιλοσοφία, θέτοντας ως βασικό στόχο την εξέλιξη και ωρίμανση του «νέου αίματους» του ελληνικού μπάσκετ, αυτή η διαδρομή ήταν λογικό να έχει δυσκολίες. Ο Βασίλης Σπανούλης, ωστόσο, ήταν εκεί για να εγγυηθεί, κάθε φορά που αυτό ήταν αναγκαίο στο παρκέ, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα λοξοδρομήσει.

Ύστερα λοιπόν απ' τον τίτλο του MVP του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης (όπως και το 2009 στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό), ο 29χρονος διεθνής γκαρντ παίρνει στα χέρια του και το αντίστοιχο βραβείο της Basket League ΟΠΑΠ. Για να δημιουργήσει, μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ένα δίδυμο, στην περιφέρεια της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος, που θα ζήλευε ολόκληρη η Ευρώπη. Άλλωστε και οι Ευρωπαίοι τους δύο δικούς μας επέλεξαν για την πεντάδα των αστέρων της Ευρωλίγκας.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

«Κατ' αρχάς οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που μου έκαναν την τιμή να με ψηφίσουν πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος. Το βραβείο αυτό έρχεται ως επιστέγασμα των επιτυχιών του φετινού Ολυμπιακού, με το πρωτάθλημα να αποτελεί, απ' το ξεκίνημα της σεζόν, τον μεγάλο μας στόχο. Προσωπικά νοιώθω χαρούμενος που κατακτώ μία σημαντική ατομική διάκριση, ωστόσο οφείλω να υπογραμμίσω ότι μερίδιο σ' αυτή έχουν όλοι μου οι συμπαίκτες και οι υπόλοιποι άνθρωποι της οικογένειας του μπασκετικού Ολυμπιακού. Δεν κερδίζει ο Σπανούλης, ή ο εκάστοτε Σπανούλης, αλλά η ομάδα».

      GUARD     ΨΗΦΟΙ
1     ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)     64
2     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ     37
3     ΖΑΚ ΡΑΪΤ (ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN)     27
4     ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)     4
5     ΝΤΙΟΝΤΕ ΚΡΙΣΤΜΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN)     3
6     ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ     1
      ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)     1
      ΜΑΪΚΛ ΤΕΪΛΟΡ (ΚΑΒΑΛΑ)     1».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved