Στεφανίδης: «Έμεινα για συναισθηματικούς λόγους»

Στεφανίδης: «Έμεινα για συναισθηματικούς λόγους»

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης παρέμεινε στην Καβάλα και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τον ίδιο να εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον σύλλογο.

Ο Έλληνας παίκτης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Καβάλας και τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρουν τόσο τα χρήματα και πως οι λόγοι της παραμονής του ήταν συναισθηματικοί. Αναλυτικά η συνέντευξη του Χριστόφορου Στεφανίδη

- Πώς περνάς Χριστόφορε τις καλοκαιρινές διακοπές; Σαφώς πιο ήσυχα, έχοντας ανανεώσει τη συνεργασία σου;
«Είμαι στη φάση της μεταβατικής περιόδου, με καθημερινές προπονήσεις! Τρείς φορές τη βδομάδα σηκώνομαι στις 7 το πρωί και πηγαίνω σε ένα γήπεδο για τρέξιμο, ενώ τις άλλες δύο μέρες, Τρίτη και Πέμπτη, πηγαίνω σε γυμναστήριο. Ακολουθώ το πρόγραμμα που μου έχει δώσει ο γυμναστής της ομάδας, Θωμάς Γαζέτης και θα διαρκέσει για ένα μήνα. Μετά θα ανέβω στην Καβάλα».

- Σου λείπει η Καβάλα;
«Ομολογώ ότι πάνω από δύο βδομάδες δε θα μπορέσω να αντέξω μακριά από τους ρυθμούς της Καβάλας. Μου αρέσει να ζω στην Καβάλα, η καθημερινότητα της, οι φίλοι μου, οι συνήθειες μου, ήδη ζω τρία χρόνια».

- Από την ομάδα που για δύο χρόνια τερματίζει στην 6η θέση, τι σου λείπει;
«Κοιτάξτε, το μυστικό, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι πως με αυτή την ομάδα ήμασταν μία οικογένεια. Ξέρω πως ακούγεται τετριμμένο, όμως πραγματικά μου λείπουν όλα τα παιδιά, τα αποδυτήρια, αυτά που ζήσαμε. Αυτή η ομάδα ήταν καταπληκτική. Πιστεύω πως και άλλα παιδιά θα μείνουν από το φετινό ρόστερ και τη νέα σεζόν θα ήμαστε μαζί και πάλι».

- Συμφώνησες να παραμείνεις στην Καβάλα μέσα σε λίγα λεπτά. Τι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου αυτή;
«Θέλω να τονίσω πως η απόφαση μου είναι καθαρά συναισθηματική. Τα χρήματα δεν είναι για μένα η προτεραιότητα. Άλλωστε, πάνω-κάτω, παντού η οικονομική κατάσταση των ομάδων είναι η ίδια. Εδώ έχω βρει την ηρεμία μου, ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και είναι δίπλα μας διαρκώς, όπως ο πρόεδρος της ομάδας, κ.Παπακωνσταντίνου. Όταν κοιτάζεις έναν άνθρωπο στα μάτια καταλαβαίνεις εάν μπορείς να τον εμπιστευτείς. Εδώ έχω βιώσει πολλά πράγματα, αισθήματα μοναδικά, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο».

- Την επόμενη χρονιά της Καβάλας στην Α1 πως τη σκέφτεσαι;
«Ανηφορική! Θα είναι μία χρονιά δύσκολη με ιδιαιτερότητες. Εμείς θα παρουσιάσουμε σαν ομάδα κάτι διαφορετικό από ότι παρουσιάζαμε δύο χρόνια τώρα, εξίσου ποιοτικό. Φαντάζομαι την Καλαμίτσα και πάλι γεμάτη, να έχει γίνει το «φρούριο» μας και ο φανταστικός κόσμος μας, ο "6ος παίκτης" μας και πάλι».

- Όταν κλείνεις τα μάτια, ποια στιγμή, ποιον αγώνα, ποια νίκη σου έρχεται στο μυαλό;
«Πολλοί νομίζουν το ματς με τον Παναθηναϊκό, όμως όχι! Μου έρχεται στο μυαλό το ματς στο Ρέθυμνο, που γυρίσαμε ένα ματς που χάναμε με μεγάλη διαφορά και είχαμε πάει στην Κρήτη αποδεκατισμένοι από τους τραυματισμούς. Εξίσου μεγάλες στιγμές ήταν η νίκη επί του Παναθηναϊκού, η νίκη επί του Πανιωνίου την τελευταία αγωνιστική και η νίκη επί του ΚΑΟΔ. Όταν κλείνω τα μάτια σκέφτομαι τα χαρούμενα πρόσωπα των συμπαικτών μου στα αποδυτήρια, των προπονητικού τιμ, της διοίκησης, στιγμές πολύ όμορφες που ζήσαμε».

- Μέχρι τις επόμενες;
«Ναι, μέχρι τις επόμενες και πιστεύω πως δε θα αργήσουν να έρθουν».

- Την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες πως τη βλέπεις;
«Εγώ δε συμμερίζομαι την άποψη πολλών ότι θα έχουμε εύκολο έργο για να προκριθούμε. Εύχομαι και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε και θα δούμε αυτή την ομάδα που έχει πολύ ταλέντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved