Με «όπλο» την άμυνα ο Άρης

Με «όπλο» την άμυνα ο Άρης

Ο Άρης επικράτησε 75-66 του Κολοσσού με «όπλο» την άμυνα στο πρώτο παιχνίδι του Λευτέρη Σούμποτιτς μπροστά στον κόσμο των «κίτρινων».

Ο Άρης ήθελε να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά τη σπουδαία νίκη στην Ουκρανία επί της Μπουντιβέλνικ που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά του EuroCup. Οι «κίτρινοι» πέτυχαν τον στόχο τους κόντρα στον Κολοσσό σημειώνοντας την 10η  νίκη τους στην Α1, στο ντεμπούτο του Λευτέρη Σούμποτιτς μπροστά στον κόσμο του Άρη που βρέθηκε σήμερα στο Παλέ για το παιχνίδι με τους Ροδίτες.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «κίτρινων», ο Σούμποτιτς ξεκαθάρισε ότι οι νίκες θα έρθουν από την άμυνα. Οι γηπεδούχοι έκαναν πράξη το δόγμα του προπονητή τους, αφού η καλή αμυντική λειτουργία της τρίτης περιόδου «έπνιξε» τον Κολοσσό και επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να χτίσουν διαφορά ασφαλείας. Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι, με τον Ταπούτο να διαμορφώνει το 7-2 με τρίποντο στο 2’ και τον Χαραλαμπίδη με νέα εύστοχη προσπάθεια πίσω από τα 6μ.75 να διατηρεί το +5 για τους γηπεδούχους, κάνοντας το 14-9. Ο έμπειρος γκαρντ έγραψε το 17-11 πριν ο Κολοσσός μαζέψει τη διαφορά με τους Χαρίση, Καλάθη και πάρει κεφάλι στο σκορ με τρίποντο του Καυκή (17-19 στο 9’)! Ο Χαραλαμπίδης από τη γραμμή των βολών ισοφάρισε σε 20-20 στο 10’ για τον Άρη κόντρα στον Κολοσσό που παρατάχθηκε «διαβασμένος» στο Παλέ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι «έτρεξαν», με τον Ταπούτο να πετυχαίνει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και τον Μπράουν να πετυχαίνει δύο «κολλητά» τρίποντα, στέλνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (34-24,μ στο 16’)! Ο Κολοσσός προσπάθησε να αντιδράσει με τους Καλάθη, Γκόλεματς, Τζόρνταν όμως ο Άρης βρήκε λύσεις από τον Μπορόβνιακ (κυρίως) και τον Χαραλαμπίδη, διατηρώντας σταθερά το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπορόβνιακ έκανε το 43-33 λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, πριν ο Παππάς μειώσει σε 43-35. Στην επανάληψη, η επίθεση του Κολοσσού μπλόκαρε στην αμυντική λειτουργία του Άρη, αφού οι «θαλασσί» σκόραραν μόλις δύο πόντους στα πρώτα 6’ της τρίτης περιόδου! Ο Χαραλαμπίδης με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στο +14 (51-37, στο 26’), ο Γεωργαλής μείωσε σε 51-43 όμως Ταπούτος και Χατζηβρέττας διατήρησαν το προβάδισμα σε διψήφια νούμερα για τους γηπεδούχους (55-43 στο 29’).

Ο Κολοσσός προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά όμως ήταν πια αργά, αφού ο Τσάμης μείωσε σε 68-59 στο 38’ ενώ ο Παππάς με λέι-απ έριξε τη διαφορά στους οκτώ διαμορφώνοντας το 71-64 ωστόσο ο Άρης έφτασε στη νίκη με το υπέρ του 75-66, με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Δεκάλεπτα: 20-20, 43-35, 60-46, 75-66.
Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 7 (2), Ταπούτος 13 (3), Τάκερ, Τσαϊρέλης 4, Χατζηβέττας 6, Χαραλαμπίδης 24 (5), Σκορδίλης, Κουμπούρας, Μπορόβνιακ 16, Σλούκας 3, Τόμας 2.
Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 19, Καυκής 3 (1), Τζόρνταν 8, Πάνος 1, Ασημακόπουλος 3, Χαρίσης 2, Τσάμης 4, Παππάς 11, Γκόλεματς 12 (1), Γεωργαλής 3 (1).



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved