Καϊμακόγλου: «Δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια τίτλους»

Καϊμακόγλου: «Δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια τίτλους»

Ο Παναθηναϊκός θα πεισμώσει και θα είναι πιο δυνατός τη νέα σεζόν μετά την απώλεια του πρωταθλήματος Ελλάδας και Ευρώπης τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον Κώστα Καϊμακόγλου.

«Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία», τόνισε μεταξύ άλλων ο διεθνής φόργουορντ του «τριφυλλιού» σε παιδιά του Biofit Basketball Camp, του οποίου είναι ο ιδρυτής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Καϊμακόγλου:

Για την απόφασή του να δημιουργήσει το camp: «Αποφάσισα με τα παιδιά που είναι πολύ καλοί φίλοι μου και πολύ καλοί στη δουλειά τους να κάνουμε αυτό το camp. Αγαπάω πολύ το μπάσκετ και ήθελα και εγώ να το βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο. Μου έχει δώσει πολλά το άθλημα, οπότε θέλω και εγώ να του ανταποδώσω κάτι».

Για το πώς κατάφερε να φτάσει σε επίπεδο πρωταθλητισμού: «Ό, τι κατάφερα το έχω καταφέρει μέσα από πολύ σκληρή δουλειά και είναι μεγάλη ευκαιρία για εσάς να δουλέψετε στα πρότυπα επαγγελματισμού με τις διπλές προπονήσεις κάθε μέρα, να καταλάβετε πως είναι η σκληρή δουλειά. Από μικρός λάτρευα το μπάσκετ και θα έδινα και τη ζωή μου γι’ αυτό. Από πολύ μικρός ήλπιζα ότι κάποια μέρα θα φτάσω ψηλά. Η διαδρομή δεν ήταν εύκολη είχε πολλές ανηφόρες ,ήθελε μεγάλη συγκέντρωση και αφοσίωση στη δουλειά».

Για το ποια συμβουλή θα έδινε σε κάποιον που ξεκινάει τώρα: «Ένας σωστός συνδυασμός και των δύο –σχολείου και μπάσκετ-θα ήταν ιδανικός. Ελπίζω όσοι έχουν όνειρο να παίξουν μπάσκετ, να το πραγματοποιήσουν. Να ξέρετε πως όλα μπορείτε να τα καταφέρετε και να συνδυάσετε και το σχολείο και το μπάσκετ. Μην αφήσετε κάποιο πιο πίσω σε σχέση με το άλλο».

Για το αν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο: «Ο χρόνος είναι περιορισμένος οι προπονήσεις είναι πρωί και απόγευμα οπότε όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο».

Για το πώς κατάφερε να φτάσει να παίξει στην Εθνική: «Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά, πάλεψα πολύ στη ζωή μου, δούλεψα πάρα πολύ και τελικά κατάφερα να γίνω καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος γιατί από το μπάσκετ γίνεσαι και καλύτερος άνθρωπος, να το ξέρετε αυτό. Έτσι έφτασα σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο και στην πόρτα της Εθνικής και όσο υπάρχει υγεία και αντέχω θα παίζω στην Εθνική ομάδα».

Για το πώς ένιωσε φέτος που ο Παναθηναϊκός μετά από μια καταπληκτική σεζόν πέρσι πήρε μόνο το Κύπελλο Ελλάδος: «(Γέλια) Αρκετά δημοσιογραφική η ερώτηση. Τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει τόσα πολλά πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει τόσες πολλές επιτυχίες, παρόλα αυτά όμως, η χρονιά ήταν αποτυχημένη αν δούμε ψυχρά τα αποτελέσματα. Στο Final 4 για ένα σουτ δεν πήγαμε τελικό ώστε να δούμε μια ελληνική μονομαχία σε κορυφαίο επίπεδο. Όσο για τους τελικούς της Α1, θεωρώ πως κρίθηκαν σε λεπτομέρειες και θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε πάρει το πρωτάθλημα. Δεν γίνεται, όμως, συνέχεια να κερδίζεις τίτλους. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Φέτος, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος είχε περισσότερες λύσεις και άρα περισσότερες δυνάμεις. Αυτό όμως σε κάνει να γίνεσαι πιο δυνατός, να πεισμώνεις, να δουλέψεις περισσότερο και να επιστρέψεις πιο δυνατός και καλύτερος τη νέα χρονιά».

Για το πως διοχετεύει το άγχος σε τόσο δύσκολα παιχνίδια: «Στο υψηλό επίπεδο το άγχος και η πίεση είναι μεγάλη, όμως από τη στιγμή που είσαι επαγγελματίας πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να κοντρολάρεις αυτά τα συναισθήματα και όταν βγαίνεις στο γήπεδο να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό».

Για το πόσα πράγματα θυσίασε για το μπάσκετ (οικογένεια, φίλους): «Αν δεν κάνεις θυσίες δεν μπορείς να φτάσεις στο επίπεδο που θες, δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά και εγώ από μικρός ήμουν σαν ρομπότ, έκανα κάθε μέρα το ίδιο πράγμα γιατί ήθελα να φτάσω ψηλά, ήθελα να παίξω μπάσκετ ,ήταν το όνειρο μου. Πίεζα λοιπόν τον εαυτό μου να μην κάνω πράγματα που έκαναν οι φίλοι μου. Δεν ήξερα το καλοκαίρι τι σημαίνει μπάνιο γι’ αυτό και ποτέ δεν μαύρισα ήμουν συνέχεια στο γήπεδο. Αν αγαπάς αυτό που θέλεις να κάνεις μπορείς να κάνεις θυσίες».

Για το αν έχει συναντήσει στον Παναθηναϊκό ή στην Εθνική Ελλάδος παίκτες που έχουν τσακωθεί μεταξύ τους: «Πάντα υπάρχουν αντιπαλότητες. Πάντα υπάρχει ανταγωνισμός, όλοι θέλουν να γίνουν καλύτεροι , να παίξουν περισσότερο και να πάρουν χρόνο συμμετοχής αλλά θεωρώ ότι υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και αυτό είναι που κάνει καλό. Δηλαδή σε μία ομάδα δεν τσακωνόμαστε και είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας και ειδικά στην Εθνική αυτό είναι πιο έντονο παρόλο που μαζευόμαστε παίκτες και από τον Παναθηναϊκό και από τον Ολυμπιακό και όλοι πιστεύουν ότι τσακωνόμαστε μεταξύ μας αφού στα παιχνίδια μας υπάρχει μεγάλη ένταση. Στην Εθνική όμως είμαστε όλοι αγαπημένοι πιο πολύ από τις ομάδες μας γιατί εκεί όλοι μαζί έχουμε τον ίδιο στόχο και αυτός είναι να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη άρα δεν υπάρχουν αντιπαλότητες και τσακωμοί».



Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved