Τσαρτσαρής: «Μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ ο Ομπράντοβιτς»

Τσαρτσαρής: «Μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ ο Ομπράντοβιτς»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Κώστας Τσαρτσαρής για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τονίζοντας πως μετά την αποχώρησή του ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη του Σέρβου.

Επιπλέον ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο προολυμπιακό τουρνουά της Εθνικής μας ομάδας, αλλά και για το δικό του μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσαρτσαρής στον Ρέθυμνο Σπορ Fm 103,3:

Ήρθε η ώρα για ξεκούραση τώρα το καλοκαίρι;

«Ναι, είναι η περίοδος τώρα που προσπαθούμε να αδειάσουμε λίγο το μυαλό. Ήταν μια μεγάλη και δύσκολη χρονιά. Δυστυχώς για μας, μας αφήνει μια πικρή γεύση στο τέλος και σίγουρα πρωτόγνωρη για την ομάδα του Παναθηναϊκού».

Πώς είναι να σου παίρνουν τη πρωτοκαθεδρία και τα ηνία του πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης;

«Υπάρχει σίγουρα απογοήτευση, είναι δύσκολο όταν τόσα χρόνια είσαι στη κορυφή και δεν έχεις γευτεί την πίκρα του να είσαι δεύτερος. Φέτος για μας είναι κάτι πρωτόγνωρο κάτι διαφορετικό. Μας πόνεσε και μας πονάει πάρα πολύ. Έτσι είναι ο αθλητισμός όμως. Το θέμα είναι να το συνειδητοποιήσουμε στη πράξη».

Κρίνεται όμως αυτή η χρονιά ως επιτυχημένη με τη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, τη συμμετοχή στο Final 4 και τους τελικούς της Α1;

«Μια καλή πορεία, σαφώς πήραμε το Κύπελλο, αλλά από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός έχει πάντα ως στόχο τον υψηλότερο. Όπως με την Ευρωλίγκα, αφού φτάσαμε στο Final 4, θέλαμε να πάρουμε το τίτλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Μετά ο μεγάλος μας στόχος ήταν το ελληνικό πρωτάθλημα και δυστυχώς δε τα καταφέραμε».

Πως σχολιάζεις τη φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από το Παναθηναϊκό;

«Ο Ζέλικο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, πολυνίκης προπονητής, με ένα στυλ παιχνιδιού το οποίο έχει διδάξει και πολλοί το αντιγράφουν. Νομίζω ότι αυτό που έγραψε και ο Τύπος είναι κάτι με το οποίο συμφωνώ και θα πω και εγώ «τέλος εποχής». Πρέπει όμως ο Παναθηναϊκός να κοιτάξει μπροστά και να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη και νομίζω ότι αργά η γρήγορα η ομάδα θα ορθοποδήσει και θα φτάσει πάλι στη κορυφή».

Ο Κώστας Τσαρτσαρής θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό;

«Ακόμα δε ξέρουμε ποιοι θα είναι οι προπονητές και ποια θα είναι τα πλάνα τους για τη νέα χρονιά. Δεν ξέρω πως θα σκεφτεί για μένα και εγώ με τη σειρά μου περιμένω να δω τι θα γίνει. Με τον κύριο Ομπράντοβιτς ήμασταν τόσα χρονιά μαζί, ίσως μας είχε στα πλάνα του για τη νέα χρονιά, οπότε παίζει ρόλο η φυγή του για εμάς».

Κεφάλαιο Εθνική Ελλάδος. Πώς είναι να βλέπεις πλέον από τη τηλεόραση τους παλιούς σου συμπαίκτες να αγωνίζονται και εσύ να μην είσαι εκεί να βοηθήσεις;

«Νιώθω μόνο τιμή που φόρεσα τη γαλανόλευκη φανέλα, άκουσα τον Εθνικό ύμνο και αγωνίστηκα κατακτώντας ακόμα και τίτλους. Τώρα για τα παιδιά θεωρώ σίγουρα ότι θα πάρουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί θα δούμε μια ομάδα αξιόμαχη και άκρως ανταγωνιστική. Είναι έτοιμα να πάρουν το εισιτήριο για το Λονδίνο. Έχουν τεράστια διάθεση και όρεξη για διάκριση και τους εύχομαι καλή επιτυχία».



Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved