Αρβανίτης: «Σε πρώτο πλάνο η εξυγίανση»

Αρβανίτης: «Σε πρώτο πλάνο η εξυγίανση»

Ο επικεφαλής της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στο «Αλεξάνδρειο», κατέθεσε το πλάνο του για την ομάδα.

Αρχικά ο Αρβανίτης τόνισε: «Πρώτος στόχος και πάνω απ’ όλα είναι η εξυγίανση. Συστράτευση και συμμετοχή όλων, αυτό είναι το μότο μας. Από εδώ και πέρα θα υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια, διαφάνεια και αξιοπιστία»

Ο πρόεδρος του Άρη, αφού απολογήθηκε για την απουσία των Θόδωρου Εμμανουηλίδη, Λάζαρου Πετρομελίδη (μέλη της διοίκησης), είπε αναλυτικά: «Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στη θέση του προέδρου της ΚΑΕ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παράγοντες και χρηματοδότες της Γένεσις, ολόκληρη τη Σάρισα, όλους όσοι βοήθησαν με τα χρήματά τους, τον ελεύθερο χρόνο που διέθεσαν για την ομάδα και μας εμπιστεύτηκαν να διοικήσουμε έστω και με αυτόν τον τρόπο την ΚΑΕ. Τους αγαπώ πολύ, τους σέβομαι και τους εκτιμώ όλους. Αυτή η διοίκηση ήταν η μοναδική λύση για το μπάσκετ του Άρη τη δεδομένη στιγμή. Η ομάδα είχε περιέλθει σε οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο, που ήταν απόρροια κακής διαχείρισης των τελευταίων χρόνων, συσσώρευσης χρεών, φιλοσοφίας που είχε εγωισμό, μοναρχία, αποξένωση της ομάδας από τον κόσμο της, σπατάλη χρημάτων, όπως έγινε μετά την πώληση του Παπανικολάου. Στον Άρη τα τελευταία δέκα χρόνια ζήσαμε ένα οξύμωρο γεγονός παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Για ό,τι κακό συνέβαινε έφταιγαν οι μέτοχοι. Αυτοί που έβαζαν το χέρι στην τσέπη είχαν την ευθύνη και όχι αυτοί που διαχειρίζονταν τα χρήματά τους και έπαιρναν τις αποφάσεις. Λάσπη, ειρωνεία, ψέματα εισέπραξαν αυτοί που βοηθούσαν όταν εξέφραζαν άποψη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν μονίμως να ευθύνονται τα σεβαστά ονόματα Αρεινών και να μένει η ίδια διοικητική κατάσταση, να μένει ο κοινός παρονομαστής των διοικήσεων και όλοι να φεύγουν κακήν κακώς. Το χειρότερο για το σύλλογο είναι ότι αυτό το διοικητικό σύστημα βασίστηκε στο μίσος μεταξύ των Αρειανών, με «όπλα» μια μονόπλευρη, ψεύτικη ενημέρωση του λαού. Για μας, πλέον, δε θα υπάρχει ούτε «κουκούλωμα», ούτε συγκάλυψη, ούτε ωραιοποιήσεις, όπως υπήρχαν τόσα χρόνια και φτάσαμε ως εδώ: να είμαστε στη χειρότερη κατάσταση όλων των ομάδων Α1, με κατασχεμένα όλα τα έσοδα».

Αναφερόμενος στα χρέη του Άρη ο Αρβανίτης επισήμανε: «Το ύψος τους είναι στα 5.5 εκ. ευρώ. Αναλύονται αυτά σε 1.7 εκ. ευρώ στο κράτος, στην εφορία και το ΙΚΑ, 2 εκ. ευρώ σε παίκτες και μάνατζερ , 1.3 εκ. ευρώ σε τρίτους, 600.000 ευρώ περίπου σε επίδικα, που δεν τα υπολογίζω, θεωρώντας ότι ο Άρης έχει πάντα δίκιο και θα κερδίσει τις δίκες. 250.000 ευρώ, ακόμη, οφείλονται στον κακόμοιρο ΑΣ Άρη. Τι κάναμε για όλα αυτά: πληρώσαμε 9.200 ευρώ το ΦΠΑ στο κράτος, 10.000 ευρώ έναντι της δόσης της ρύθμισης στην Εφορία. Για το ΙΚΑ κάναμε αίτηση ελέγχου, ώστε να μπούμε σε ρύθμιση για να έχει ασφαλιστική ενημερότητα η ομάδα. Το πρώτο αυτό κομμάτι των χρεών το βρήκαμε ρυθμισμένο από τους κ. Τζεβελέκη και Δαμιανίδη. Για τους παίκτες και τους μάνατζερ έχουμε κάνει δουλειά, φτιάξαμε ένα ωραίο πλάνο αποπληρωμής, το οποίο θα το συζητήσουμε την Τετάρτη (20/6), όταν θα παρουσιάσουμε το νέο φορέα που θέλουμε να δημιουργήσουμε για το τμήμα, το Aris Golden Club. Το «κούρεμα» δεν είναι εύκολο, δεν έχουν συμφωνήσει όλοι οι παίκτες, το παλεύουμε. Ο καθένας έχει υπογραφές και συμβόλαια με τον Άρη. Η οικονομική πίεση είναι τεράστια. Ο Άρης, όμως, δε θα εκβιαστεί, δε θα πιεστεί και δε θα πάθει ζημιά από κανέναν. Τα λεφτά που θα συμφωνήσουν θα τα πάρουν όλοι. Η ομάδα πρέπει να ανασάνει. Όποιος θεωρεί ότι με εκβιασμό θα κερδίσει κάτι παραπάνω, πρέπει να καταλάβει ότι είναι γελασμένος. Τα χρέη προς τρίτους είναι οι καρτέλες επιφανών Αρειανών, τα οποία δεν μας τα ζητούν. Περίπου 600.000 ευρώ είναι οι οφειλές σε προμηθευτές, σπίτια. Τα επίδικα, όπως προείπα, δεν τα συζητάω και στον ΑΣ θα δίνουμε λίγα-λίγα».

Κατέληξε αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Από εδώ και πέρα θα υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια, διαφάνεια και αξιοπιστία. Μόνο έτσι θα κάνουμε τον κόσμο να μας εμπιστευτεί ξανά, να επιστρέψει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα. Όσες φορές ήρθαμε σε δύσκολη θέση, ο Αρειανός έδινε το μεγαλείο της ψυχής του, έβαζε στην άκρη κάθε πρόβλημα και βοηθούσε. Ο σύλλογος έκανε την Ελλάδα υπερήφανη, έχει αλλάξει τον μπασκετικό χάρτη της χώρας, αυτό το τμήμα θα αφήσει ο Αρειανός να βουλιάζει; Από τα διαρκείας θα δείτε πόσο ο Αρειανός αγαπά την ομάδα. Αλλάζει ο τρόπος διοίκησης. Είμαστε μια συλλογική διοίκηση και εγώ δημοκρατικός πρόεδρος. Σέβομαι όλα τα μέλη, ακούω τους πάντες και μετά παίρνω τις αποφάσεις μου. Χωρίς πιέσεις και πάντα με ψυχραιμία. Πρώτος στόχος και πάνω απ’ όλα, είναι η εξυγίανση. Συστράτευση και συμμετοχή όλων, αυτό είναι το μότο μας. Θέλουμε να κάνουμε το Αλεξάνδρειο αυτό που ήταν πάντα: η «μαύρη τρύπα» της Ευρώπης. Αυτό θα γίνει όταν βοηθήσει και το αγωνιστικό κομμάτι. Έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα με τις άλλες ομάδες. Αυτό είναι ότι υπάρχει κόσμος που αγαπά την ομάδα, έχουμε ένα μεγάλο brand name, επομένως με άκρως επαγγελματική δουλειά θα πετύχουμε το στόχο μας. Θα πρέπει να οργανώσουμε την ομάδα, να τη στελεχώσουμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Αυτό στην παρούσα φάση είναι δύσκολο, γιατί είμαστε σε οικτρή οικονομική κατάσταση. Γι’ αυτό σε πρώτη φάση θα στηριχτούμε στον εθελοντισμό. Θα βγουν σύντομα τα διαρκείας σε καλά προσαρμοσμένη οικονομική πολιτική. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τον Νίκο Γκάλη. Το μπάτζετ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι χαμηλό. Θα βασιστούμε περισσότερο σε Έλληνες, τέσσερις βασικούς, που θα βγάζουν υγεία και ενέργεια. Θα προωθήσουμε τους έφηβους. Οι μικροί θα έχουν ρόλο, θα νιώθουν ότι η ομάδα τους θέλει και αν έρθει η ώρα να φύγουν, θα έχουν αφήσει κάτι στον Άρη. Όταν λέμε θα φύγουν, εννοείται κάπου στο εξωτερικό. Θέλουμε να έχει ίδια φιλοσοφία το ανδρικό και τα τμήματα υποδομής».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved