Και τους 9 τους «τελείωσε» ο Ομπράντοβιτς

Και τους 9 τους «τελείωσε» ο Ομπράντοβιτς

Εκτός από τις κούπες που κατέκτησε ο Σέρβος τεχνικός με τον Παναθηναϊκό, στα 13 χρόνια παρουσίας του στους «πράσινους» είδε τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό, να αλλάζει 9 προπονητές.

Το κεφάλαιο «Ζέλικο Ομπράντοβιτς» για τον Παναθηναϊκό έκλεισε στις 12 Ιουνίου του 2012. 13 χρόνια και 8 ημέρες μετά την ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας των  δύο πλευρών,  ο Σέρβος τεχνικός και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησαν την κοινή τους απόφαση για… παύση της συνεργασίας τους. Το κεφάλαιο «Ζοτς», όμως, δεν έκλεισε οριστικά… Τόσο ο 52χρονος προπονητής, όσο και η ομάδα του «τριφυλλιού» γνωρίζουν καλά πως κάποια μέρα η μοίρα αλλά και η θέληση και των δύο, θα τα φέρει έτσι που θα βαδίσουν ξανά στον ίδιο δρόμο.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις 13 σεζόν που βρέθηκε στην… φυσική του θέση, στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού κατάφερε να πετύχει πολύ περισσότερα από όσα περίμενε. Κατάφερε να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Πολλές φορές η αναγνώριση είναι πιο σημαντική και από τους τίτλους. Και ο «Ζοτς» είχε την ευλογία να «αναγνωριστεί» από πολλούς ανθρώπους που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο άθλημα πουν υπηρετεί σε όλη του την ζωή.

Όμως ο «Ζοτς» είχε και άλλα… παράσημα στην «Αθηναϊκή» του ζωή. Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα 13 χρόνια είχε στον πάγκο του τον ίδιο προπονητή και κρατούσε ανεπηρέαστο τον βασικό κορμό της ομάδας του, διατηρώντας πάντα ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Βασικά, έναντι του «αιώνιου» αντιπάλου του. Ο Παναθηναϊκός είχε ξεφύγει έτη φωτός μπροστά και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει κάποιον για να αμφισβητήσει τα πρωτεία του «τριφυλλιού». Αυτό, όμως, αποδείχθηκε ιδιαιτέρως δύσκολο και… εξόχως δαπανηρό.

Ο Ολυμπιακός στα χρόνια του Ομπράντοβιτς δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο. Δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο για να μπορέσει να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος τεχνικός με την πολύτιμη συμβολή της οικογένειας Γιαννακόπουλου είχε φέρει τους «ερυθρόλευκους» σε… απόγνωση. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ότι σε αυτά τα 13 χρόνια παραμονής του «Ζοτς» στο ΟΑΚΑ (και στο Σπόρτινγκ) ο Ολυμπιακός άλλαξε 9 προπονητές.

Από τον Ιωαννίδη στον Ίβκοβιτς

Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στον Ολυμπιακό επέστρεφε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Και κάπως έτσι ξεκινούσε η «προπονητοφαγία» του «Ζοτς». Ο Παναθηναϊκός… ισοπέδωνε τον «αιώνιο» αντίπαλό του, όπου τον έβρισε και απλά το «ερυθρόλευκο» ντόμινο μόλις…. ξεκινούσε.

1999-2000

Ο Ιωαννίδης δεν άντεξε πολύ στον πάγκο του Ολυμπιακού και κάθισε μόλις για έναν χρόνο. Στο τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό και ο Ολυμπιακός… τίποτα. Οπότε ο «Ξανθός» έφυγε κακήν… κακώς.

2000-2001

Ο Ιωαννίδης έφυγε, ο Ζούρος ήρθε. Ο, νυν, ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν ο εκλεκτός της τότε διοίκησης του Ολυμπιακού, για να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό. Όμως, ο Έλληνας τεχνικός, όντας στα πρώτα του βήματα, δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά, με τους «πράσινους» να προσθέτουν ένα ακόμα πρωτάθλημα στην συλλογή τους.

2002-2004

Την επόμενη διετία ένας παλιός γνώριμος του Παναθηναϊκού πήρε την απόφαση να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Τον άνθρωπο που είχε οδηγήσει τους «πράσινους» στην «μυθικό» πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ την περίοδο 1998-1999. Όμως και ο «Πίξι» είχε την ίδια κατάληξη με τον προκάτοχό του, Ηλία Ζούρο. Ο Παναθηναϊκός αν και έχασε το πρώτο πρωτάθλημα από το 1998 και μετά, με μια εκπληκτική παρουσία στο Final-4 της Μπολόνια κατέκτησε το τρίτο ευρωπαϊκό. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε το Κύπελλο και αυτό ήταν αρκετό για να κρατήσει τον Σούμποτιτς στην θέση του. Την σεζόν 2003-2004, όμως ο Παναθηναϊκός κατακτά το νταμπλ, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και ο Σούμποτιτς απομακρύνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

2003-2004

Επόμενη επιλογή; Ο Ντούσαν Σάκοτα. Αυτή η επιλογή όμως έμοιαζε η χειρότερη (βάσει κατάληξης) όλων, μέχρι την… επόμενη. Ο Σάκοτα έκατσε για πολύ λίγο στην πάγκο του Ολυμπιακού, αφού στις 13 Απριλίου του 2004 η ΚΑΕ Ολυμπιακός και μετά την παραίτηση του Σέρβου, ανακοίνωνε την πρόσληψη του Μίλαν Τόμιτς!!! Ατυχέστατη και αυτή η επιλογή με τους «πράσινους» να προσθέτουν κι άλλο πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη τους.

2004-2006

Εποχή… Καζλάουσκας στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το… αναμενόμενο «διαζύγιο» με τον Μίλαν Τόμιτς έρχονται σε συμφωνία με τον Γιόνας Καζλάουσκας. Ο Λιθουανός, αν και παραμένει για δύο χρόνια στον Πειραιά δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά. Ο Παναθηναϊκός κάνει… πάρτυ σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ και στο τέλος κατακτά δύο νταμπλ… ξεκινώντας το σερί του.

2006-2007

Ο μετέπειτα ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος φεύγει από την χώρα μας με το κεφάλι… χαμηλά και ο νέος «αντι-Ομπράντοβιτς» για τον Ολυμπιακό ακούει στο όνομα Πίνι Γκέρσον. Ο τεχνικός που έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες με την Μακάμπι Τελ Αβίβ έρχεται στον Πειραιά για να κάνει την διαφορά. Μάταια όμως. Την πρώτη του σεζόν, κιόλας, ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει το πρώτο triple crown στην ιστορία του. Οι μουρμούρες για τον «Πίνχας» ξεκινάνε, αλλά ο ίδιος παραμένει στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού και την επόμενη χρονιά.

2007-2008

Ο Πίνι Γκέρσον μπορεί να βρίσκεται στον Πειραιά και αυτήν την σεζόν, αλλά είναι ξεκάθαρο με το «καλημέρα» ότι δεν είναι για… πολύ. Οι φήμες επαληθεύονται καθώς τον Φεβρουάριο ανακοινώνεται η αντικατάστασή του με τον, τότε, προπονητή της Εθνικής Παναγιώτη Γιαννάκη. Αποτέλεσμα; Τέταρτο συνεχόμενο νταμπλ για τους «πράσινους».

2008-2009

Ο Γιαννάκης συνεχίζει στον πάγκο του Ολυμπιακού μιας και υπήρχε η δικαιολογία πως η περσινή ομάδα δεν ήταν η… δική του. Αυτήν την σεζόν όμως όλα είναι δικά του. «Έστησε» την ομάδα όπως ήθελε, πήρε τους παίκτες που ήθελε, αλλά… Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τα πάντα. Δεύτερο triple crown στην ιστορία του και μάλιστα κόντρα στον Ολυμπιακό. Κύπελλο κόντρα σε Γιαννάκη, πρωτάθλημα κόντρα σε Γιαννάκη και ευρωπαϊκό κόντρα σε Γιαννάκη στο Βερολίνο.

2009-1010

Παρά τους πέντε τίτλους που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός σε ενάμιση χρόνο με τον Γιαννάκη στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Έλληνας προπονητής παραμένει ακλόνητος στην θέση του. Και ο Ολυμπιακός τα… καταφέρνει. Πανηγυρίζει το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά η… χαρά επισκιάζεται αφού ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει το πρωτάθλημα Ελλάδας και μάλιστα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

2010-2012

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μας… τελείωσε και ο Ολυμπιακός αποφασίζει φέρει και πάλι στον Ολυμπιακό, μετά το 1997 τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Οι «πράσινοι» στην διετία που βρίσκεται ο Σέρβος στον Ολυμπιακό παίρνουν πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό το 2011, ενώ στην τελευταία χρονιά του «Ζοτς» φέρνουν και πάλι στο ΟΑΚΑ το Κύπελλο Ελλάδας.



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved