«Στόχος οι τρεις τίτλοι»

«Στόχος οι τρεις τίτλοι»

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι φέτος από τους παίκτες «κλειδιά» του Ολυμπιακού και το έχει δείξει σε πολλούς αγώνες…

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» για τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τουρκία απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, τους αγώνες με τη Σιένα για τους «8» της Ευρωλίγκας, τους προσωπικούς του στόχους, όπως και για τον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τι είπε ο Κώστας Παπανικολάου:

Για τη νίκη απέναντι στην Φενερμπαχτσέ Ούλκερ μέσα στην Τουρκία: «Έχω την εντύπωση ότι είναι η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού από το 1997 και μετά, αφού είναι σε μία καυτή έδρα και παράλληλα κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου. Αυτό σημαίνει ότι για τους «8» θα αγωνιστούμε με πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε δείξει ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και βρισκόμαστε σε αγωνιστική άνοδο. Πραγματοποιούμε μία καλή πορεία και στα κρίσιμα παιχνίδι έχουμε δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία».

Για τη δουλειά που έχει γίνει από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς μέχρι στιγμής: «Ο κόουτς έχει κάνει απίστευτη δουλειά και μας προσφέρει σιγουριά. Ξέρει πώς να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη στον αγώνα και αυτό είναι κάτι που σε βοηθάει πολύ».

Για τις συμμετοχές του στην Ευρωλίγκα και αν μπορεί κάποια στιγμή να φτάσει τον Θοδωρή Παπαλουκά: «Δεν το έχει σκεφτεί καθόλου αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό που θέλω και κάνω είναι να δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ. Φυσικά παίζει ρόλο και η τύχη και το γεγονός ότι δουλεύμω με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Στόχος μου προς το παρών είναι να στέκομαι όσο καλά μπορώ δίπλα στους καταξιωμένους παίκτες που αγωνίζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για τα παιχνίδια με τη Σιένα για τους «8» της Ευρωλίγκας: «Είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα και τα πλέι οφ είναι δύσκολοι αγώνες. Οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο είναι ικανές για τα πάντα και ειδικά στη φετινή ευρωλίγκα όπου έχουμε δει μεγάλες εκπλήξεις. Μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω, αλλά πιστεύω ότι εμείς πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση για να βρεθούμε στο φάιναλ φορ».

Για το πόσο δύσκολη είναι ως αντίπαλος η Σιένα: «Είναι πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος, το έχει αποδείξει φέτος, αλλά δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στη Σιένα. Και εμείς έχουμε πολύ καλό υλικό, το έχουμε αποδείξει και σε μεγάλα και δύσκολα παιχνίδια φέτος. Με καλή δουλειά και τις οδηγίες του κόουτς μπορούμε να βρεθούμε στο φάιναλ φορ».

Για τον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και κάθε χρόνο κυνηγάει και τους τρεις τίτλους. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο και επίπεδο για τον τελικό του κυπέλλου. Διαθέτουμε πολλά έμπειρα παιδιά που έχουν πολλές εμπειρίες και θα μας βοηθήσουν να μπούμε και εμείς οι πιο νέοι στο κλίμα και να δώσουμε το 100%».

Για το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να πάει στο ΝΒΑ: «Δεν το έχω σκεφτεί καν γιατί μέχρι πέρυσι ο χρόνος συμμετοχής ήταν πολύ μικρός. Δεν μπορώ να σκέφτομαι τόσο μακριά ακόμα δεν έχω σκεφτεί τίποτα από όλα αυτά. Από τη στιγμή που πέρυσι είχα μέσο όρο μόλις 1 λεπτό και άμα και φέτος έχω 14λεπτά οι ευθύνες έχουν ανέβει. Κάθε μέρα πηγαίνω νωρίτερα στο γήπεδο και σε κάθε προπόνηση δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, προκειμένου να δείξω στον προπονητή μου ότι θέλω να βελτιωθώ».

Για το αν η νίκη επί της Φενερμπαχτσέ ήταν η πιο γλυκιά για φέτος: «Ναι όντως. Ήταν η πιο γλυκιά, αφού και η ατμόσφαιρά ήταν πολύ εχθρική, ενώ καταφέραμε και πήραμε και τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι οι δυνατότητες αυτής της ομάδας. Το χαρήκαμε πάρα πολύ, αλλά τώρα όλα αυτά έχουνε τελειώσει και συνεχίζουμε στη συνέχεια. Σειρά τώρα έχει ο Πανελλήνιος».



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved