«Ανήκει στους συμπαίκτες μου»

«Ανήκει στους συμπαίκτες μου»

Ο Μίλος Τεόντοσιτς αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης για το 2010 και σε ηλικία 23 ετών έγινε ο νεότερος μπασκετμπολίστας που φθάνει σε αυτή τη διάκριση.

Ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Europe τόσο για το βραβείο όσο και για τον ίδιο του τον εαυτό, το παιχνίδι του, τους ανθρώπους που τον έχουν βοηθήσει, αλλά και την Εθνική Σερβίας, τον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Σπανούλη. «Είναι πολύ σπουδαίο να έχεις πετύχει κάτι που το έχουν καταφέρει όλοι αυτοί οι πολύ μεγάλοι μπασκετμπολίστες κι αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την τιμή για εμένα. Ευχαριστώ από καρδιάς όσους με επέλεξαν, αν και νομίζω ότι αυτό το βραβείο ανήκει πρώτα στους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό και την Εθνική Σερβίας», σχολίασε ο Τεόντοσιτς.

Η ανάδειξή του σε καλύτερο παίκτη της Ευρώπης ήταν σίγουρα μια μικρή έκπληξη και σε αυτή ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει εξήγηση: «Προφανώς και ψήφισαν πολλοί Σερβοι (γέλια). Εγώ προσπαθώ να παίζω μπάσκετ και πραγματικά το λέω δεν με ενδιαφέρουν και πολύ τα βραβεία. Μπορεί να κερδίζουν οι ομάδες μου τα τρόπαια και τα μετάλλια; Αν ναι, τότε ευχαρίστως ανταλλάσσω όλες τις προσωπικές μου διακρίσεις. Δεν ξέρω γιατί βγήκα πρώτος, αλλά ξέρω ότι ακόμα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου».

Αν και ακόμα είναι πολύ μικρός έχει καταφέρει πάρα πολλά στην καριέρα του. Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή του; «Ο ημιτελικός με τη Σλοβενία στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ήταν κάτι το σπουδαίο. Αυτό το παιχνίδι ήταν το πρώτο μεγάλο της νέας γενιάς του σερβικού μπάσκετ, ήταν το παιχνίδι που δείξαμε πως έχουμε επιστρέψει. Μεγάλο παιχνίδι για εμένα ήταν και ο περσινός τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα. Έπρεπε να γίνει η αρχή για τον Ολυμπιακό».

Όσο για αυτούς που τον έχουν βοηθήσει στην καριέρα του; «Αυτοί που με έχουν βοηθήσει είναι η οικογένειά μου, οι δικοί μου άνθρωποι, όλοι οι προπονητές μου γιατί από όλους έχω μάθει και κυρίως ο κόουτς Ίβκοβιτς».

Στον Σέρβο ζητήθηκε να κοιτάξει λίγο μακριά και πιο συγκεκριμένα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας: «Δεν θέλω να κοιτάζω τόσο μακριά. Στη ζωή πρέπει να προχωράς βήμα βήμα. Τώρα έχουμε υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό και θέλουμε φέτος να φτάσουμε πιο ψηλά, να πάμε έως το τέλος. Το Ευρωμπάσκετ είναι ακόμα μακριά. Θα είναι διαφορετικά χωρίς τον κόουτς Ίβκοβιτς στον πάγκο, αλλά θα πρέπει στη Λιθουανία να δείξουμε ότι το σερβικό μπάσκετ είναι και πάλι δυνατό και ότι η πορεία μας τα τελευταία δυο χρόνια δεν ήταν κάτι τυχαίο».

Μπορεί η Εθνική Σερβίας να κάνει το βήμα παραπάνω το φετινό καλοκαίρι και να κατακτήσει το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας; «Θα είμαι χαρούμενος με οποιοδήποτε μετάλλιο κι αν καταφέρουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

Στον Σέρβο ζητήθηκε να μιλήσει για τα υπέρ και τα κατά στο παιχνίδι του: Νομίζω ότι είναι συνδυασμός, αλλά θεωρώ ότι έχω πολλά πράγματα να μάθω και να βελτιώσω. Μου αρέσει να δίνω σωστά την μπάλα και να κάνω πιο εύκολη τη δουλειά των συμπαικτών μου. Αυτό νομίζω είναι το καλό μου σημείο. Ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να βελτιώσω είναι το να μη χάνω τη ψυχραιμία μου κάποιες φορές μέσα στο παιχνίδι και κάνω λάθη. Θα μπορούσα σίγουρα να παίξω και καλύτερη άμυνα. Γενικότερα πρέπει να δουλεύεις και να βελτιώνεσαι κάθε ημέρα».

Και για τον επίλογο; Ο Μίλος αναφέρθηκε στους καλύτερους… «Ο καλύτερος παίκτης που έχω δει εγώ στην Ευρώπη είναι ο Ντανίλοβιτς και στο ΝΒΑ ο Μάτζικ Τζόνσον. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος και ο καλύτερος συμπαίκτης είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο Βασίλης Σπανούλης».



Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved