Ίβκοβιτς: «Δικαιώθηκα που επέστρεψα στον Ολυμπιακό»

Ίβκοβιτς: «Δικαιώθηκα που επέστρεψα στον Ολυμπιακό»

Ευτυχισμένος με τα φετινά… κατορθώματα του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και έκανε λόγο για δικαίωση της απόφασης του να επιστρέψει στον Πειραιά. «Δίκαια κερδίσαμε, κάνουμε μια νέα αρχή», σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός.

Απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά τον πέμπτο τελικό και την κατάκτηση του φετινού τίτλου από τον Ολυμπιακό.

«Θερμά συγχαρητήρια για τους παίκτες. Όλη η δόξα ανήκει στους παίκτες. Δεύτερο στο προπονητικό τιμ που ήμασταν δεμένοι. Είναι μια ομάδα που δούλεψε πολύ καλά. Η διοίκηση με την οικογένεια Αγγελόπουλου μας βοήθησε που έμεινε δίπλα στην ομάδα και ήταν δύσκολο για τη συνέχεια. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Όλη η οικογένεια προσπάθησε. Δεν μπορούμε να δώσουμε την ευχαρίστηση που μας έδωσε το παιχνίδι. Δεν θα πρέπει να ξεχάσω τους φιλάθλους. Ήρθαν δίπλα στην ομάδα και γέμισαν το γήπεδο. Πρέπει να αφιερώσω και στην οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου, του φίλου. Δεν θέλω να τον ξεχάσω. Ήταν μεγάλος φίλος μου και Ολυμπιακός και δεν πρόλαβε», είπε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» για να διακοπεί από τα… χειροκροτήματα στα οποία ξέσπασε όλη η αίθουσα!

Ενώ αμέσως μετά συνέχισε: «Αυτό ήρθε μετά το Ευρωπαϊκό και αυτό ήθελα να το πω μέσα από την καρδιά μου. Μιλάμε για το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό. Μετά το ευρωπαϊκό η ομάδα συνέχισε να έχει βελτίωση και ένα μπάσκετ υπό πίεση και 80 πόντους απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν μπορείς να χάσεις την συγκέντρωση. Μας βοήθησαν κάποια τρίποντα. Δίκαια κερδίσαμε. Ούτε ο Ολυμπιακός δεν θα έχει μεγάλη βελτίωση. Αυτό που κάναμε όλοι μαζί και με τον κόσμο είναι μια καινούρια αρχή και νέο κίνημα στην Ευρώπη. Παίξαμε με τόσους παίκτες και είμαστε τυχεροί που είχαμε έναν τέτοιο αρχηγό. Βοήθησε περισσότερο. Είχαμε μόνο 2 παίκτες έμπειρους στο Final 4, τον Σπανούλη και τον Παπαδόπουλο. Πάντα χρειάζονται η σαμπάνια και τα ποτά σε τέτοιες περιοπτώσεις. Αύριο αυτά τα παιδιά θα μου λείψουν πάρα πολύ».

Για τα νέα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ: «Αν σας είπα, το καταλάβατε για καινούριο κίνημα. Πρέπει να σωθεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ και οι άλλες ομάδες και οι ομοσπονδίες να επενδύσουν περισσότερο στη νεολαία. Εσείς ήσασταν πάντα δίπλα μας. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και είχαμε πολύ βελτίωση. Αν ήταν στον πρώτο σταθμό και να περάσουμε στους «16» δεν το περίμενε κανένας. Είχαμε πολλά προβλήματα. Ο χρόνος δούλεψε για μας. Όπως είπα στο Παρίσι, ούτε ένας παίκτης δεν έπαιξε από εκείνη την ομάδα. Η μεγαλύτερη δόξα ανήκει στους παίκτες και είμαι ευχαριστημένος που δούλεψα για δύο χρόνια. Πήρα την απόφαση, αλλά δεν ήμουν σίγουρος για αυτή. Τώρα, ο Θεός ξέρει καλύτερα. Δικαιώθηκα που πήρα αυτή την απόφαση. Είναι ένας από τους λόγους που είχαμε αυτή την επιτυχία».

Για το αν αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα: «Είναι δύσκολο να κρίνω. Είμαστε πολύ κοντά. Παιδιά ψηλά το κεφάλι. Δεν θα έχουμε συγκέντρωση να παίξουμε τα πλέι οφ με τη Σιένα. Τα κριτήρια δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Είναι δύσκολα να πω αν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σε έναν σύλλογο. Κερδίσαμε επειδή είχαμε ένα καλό πρόγραμμα. Θέλω να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που είναι ο κ. Γιώργος Λεώνης. Στην κατάλληλη στιγμή είχε την καλύτερη προετοιμασία και συγκέντρωση και ενέργεια».

Για το αν θα μείνει στον Ολυμπιακό: «Αυτή την στιγμή δεν είναι θέμα αν θα μείνω. Το συμβόλαιό μου έχει τελειώσει. Θα μιλήσω και δεν θέλω να πιέσω. Ξέρω ότι από την πλευρά μου έχει μήνες. Πολύ πριν προκριθούμε. Αυτή η ομάδα πρέπει να μείνει μαζί. Η διοίκηση ξέρει τη δουλειά της και εγώ τη δική μου.

Για το αν ο Ολυμπιακός χαλάει την… πιάτσα με το μικρό μπάτζετ: «Μιλάμε πολύ για το μπάτζετ. Το μπάτζετ δεν κερδίζει. Σας είπα ότι ξεκινήσαμε ένα καινούριο κίνημα. Θα ξεκινήσει λίγο παραπάνω δουλειά και εμπιστοσύνη στους παίκτες».

Για το αν είναι περήφανος που ο Ολυμπιακός είχε πολλούς νεαρούς Έλληνες παίκτες: «Είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Η φιλοσοφία μου ήταν να έχω το λιγότερο το 1/3 να είναι ταλαντούχοι παίκτες. Ήμουν τυχερός που είχαμε αυτούς τους παίκτες. Είναι δύσκολο που μιλάμε για την ομάδα. δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι. Ήταν πολύ καλή ομάδα. η μεγαλύτερη διαφορά στην ομάδα, ήταν όταν ήρθαν Ντόρσεϊ και Λο. Ήταν έμπειροι παίκτες και μας έδωσαν ταχύτητα. Είμαι περήφανος».

Για το ότι το ο Ολυμπιακός ήταν το αουτσάιντερ: «Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Είμαι τυχερός που έχω τέτοιους παίκτες. Δεν είπα ποτέ ότι ο Ολυμπιακός είναι αουτσάιντερ. Βοήθησε ότι δεν είχαμε πίεση για τον τίτλο. Η ομάδα που έπρεπε να κερδίσει το Final 4».



Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved