Γ. Αγγελόπουλος: «Ζούμε κάτι μοναδικό»

Γ. Αγγελόπουλος: «Ζούμε κάτι μοναδικό»

Σε πελάγη... ευτυχίας έπλεαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, με τον δεύτερο να τονίζει πως η φετινή χρονιά δύσκολα θα επαναληφθεί στην ιστορία του μπάσκετ!

Συγχαρητήρια σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο έδωσαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, οι οποίοι μίλησαν και για όσους αμφισβήτησαν την ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και όσους δουλεύουν στον Ολυμπιακό. Είναι μια μέρα ιστορική. Γίναμε πρώτα πρωταθλητές Ευρώπης και τώρα Ελλάδας. Δεν το είχαμε σκεφτεί όλα αυτά. Είναι κάτι πρωτόγνωρο».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Αγγελόπουλος υποστήριξε: «Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την χαραυγή. Ξημέρωσε. Είμαστε πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης. Όταν το είπαμε μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου, μερικοί δεν μας πίστεψαν. Το πιστεύαμε εμείς και αυτό που ζούμε κάτι μοναδικό και δεν έχει γίνει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν είναι το μπάτζετ μόνο, αλλά πως ξεκίνησε αυτή ομάδα. Τι έγινε το καλοκαίρι… Όταν είχε πάει ο Παναγιώτης στο σπίτι του κόουτς – εγώ έλειπα ήμουν στην Αμερική – στην πρώτη συνάντηση, του είχε πει ο κόουτς: «Είστε ήρωες». Αυτά που ακολούθησαν μετά το καλοκαίρι, νομίζω ότι δίνουν άλλη διάσταση και άλλη σημασία στο ευρωπαϊκό και ελληνικό πρωτάθλημα.

Μεγάλη μερίδα του Τύπου την αμφισβήτησε έντονα. Διαβάζαμε απίστευτα πράγματα. Ήταν όλα αποτυχημένα και όλα λάθος. Και όχι μόνο φέτος και παλιότερα. Ίσως τα πούμε άλλη φορά. Δύναμη θέλει όταν είσαι κάτω, όταν δεν είναι καλά τα πράγματα.

Μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση ο Σισκάουσκας. Αν και είχε ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο, αποφάσισε να κόψει το μπάσκετ. Είναι απίστευτη απόφαση. Είναι δύσκολο να σταθείς όρθιος με αυτά που έχουν γίνει. Η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο έχασε δύο παιχνίδια και έφυγε ο προπονητής και αλλάζει η ομάδα. Είναι απίστευτη η πίεση και αυτά που τραβάνε οι προπονητές, οι παίκτες και οι υπόλοιποι».

Σε εκείνη τη στιγμή τον διέκοψε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τονίζοντας: «Και οι πρόεδροι».

Στη συνέχεια πήρε και πάλι τον λόγο ο Γιώργος Αγγελόπουλος: «Αυτά που διαβάζεις σε πεισμώνουν πιο πολύ. Πολλοί έλεγαν αν το πιστεύαμε. Έχουμε κάνει ατελείωτες συζητήσεις με τον κόουτς, σε καλή συνεργασία, με λύσεις στα προβλήματα. Ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα και κάποια στιγμή άρχισε να… ερχόταν το ευρωπαϊκό.

Έχουμε μιλήσει και με τους παίκτες. Φέτος αυτά που γινόντουσαν στα αποδυτήρια δεν έβγαιναν έξω. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις με ένταση, με αγάπη και με στήριξη και δεν έχει βγει τίποτα προς τα έξω. Ήταν νέα παιδιά και ήμασταν σαν μια οικογένεια, Τα βρήκαμε πολύ καλά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς, στο προπονητικό επιτελείο. Σε όλους τους παίκτες και τον αρχηγό μας, τον Βασίλη Σπανούλη που έχει ακούσει απίστευτα πράγματα. Νομίζω ότι το Κύπελλο αυτό ανήκει σε όλους τους φιλάθλους και τους ευχαριστούμε πολύ».

Σε ερώτηση για την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει στις 27 Ιουνίου που δεν άφηνε περιθώρια για να αλλάξει κάτι και ξεκίνησε με τον κόουτς το χτίσιμο, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, απάντησε: «Η ανακοίνωση δεν άφηνε περιθώρια. Το εννοούσαμε. Δεν πήγαινε άλλο. Είχαμε δοκιμάσει τα πάντα. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν έμεινε ακέφαλος. Με τον κόουτς συναντηθήκαμε αμέσως μετά και είπαμε να πάμε για μεταβατική περίοδο. Ίσως το παρεξήγησε ο κόουτς και πήγαμε βδομάδα με τη βδομάδα και φτάσαμε να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα μέχρι να βρεθεί μια λύση. Δεν εμφανίστηκε κανένας σοβαρός που να έχει ενδιαφέρον για την ομάδα και ήταν μια διαδικασία συνεχής. Δεν είπαμε ότι αλλάζει κάτι. Ούτε αλλάζει η τρομακτική επένδυση που είχαμε κάνει αυτά τα χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια, ίσως ήταν λάθος να επενδύεις σε παίκτες και προπονητές».

Για το αν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει από την ομάδα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, υποστήριξε: «Αναμφισβήτητα ναι. Το είχαμε πει. Το είχε πει ο Παναγιώτης στην παρουσίαση ότι φέραμε τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη. Το πιστεύαμε».

Ερωτηθείς αν η κατάκτηση του Πρωταθλήματος είναι η αρχή για την έναρξη της αυτοκρατορίας και τι πρέπει να γίνει για να έχει διάρκεια η ομάδα, όπως με την παραμονή του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, δήλωσε: «Είναι ωραία η προσπάθεια που κάνετε αλλά δεν θα σας απαντήσουμε για το μέλλον. Έχουμε να πάμε στο Βέρτη (γέλια)».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σχολίασε: «Ζούμε τη στιγμή, θα πανηγυρίσουμε κι άλλο. Είμαστε ευτυχισμένοι».

Για το τι είναι αυτό που τους πείσμωσε περισσότερο, ανέφεραν: «Δεν μας πείσμωσαν οι δημοσιογράφοι. Οι πρώτοι είναι αυτοί που τα έχουμε πει στις ανακοινώσεις μας με ονόματα και διευθύνσεις».

Για το τι διαφορετικό είχε ο Ολυμπιακός στους τελικούς, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απάντησε: «Ο κόσμος και στα τρία παιχνίδια ήταν άψογος. Ήταν καλή παρουσία του κόσμου μας και στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ιστορική η απόφαση της Ευρωλίγκας για το πρόστιμο του Παναθηναϊκού αλλά και το δικό μας, αν δείτε τα σκεπτικά της απόφασης. Άθελά σου, με την ερώτηση αυτή, κάνεις μια προσπάθεια να απαξιώσεις τις προηγούμενες σεζόν. Φέτος, η ομάδα είχε δίψα από τα νέα παιδιά και ίσως να μην είχε τις προηγούμενες χρονιές. Όμως, δεν θα ξεχάσω τον τελικό του 2010! Ποτέ!».

Για το αν έχει μετριαστεί η αδικία από τα κέντρα αποφάσεων, μετά την παρουσία του κ. Σκινδύλια στην θέση του αντιπροέδρου, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ανέφερε: «Έχει μεγιστοποιηθεί. Σήμερα, έχουν ειπωθεί και έχουν γίνει απίστευτα πράγματα».

Σε εκείνη την στιγμή, τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, τονίζοντας: «Για τους κ.κ. Μάνο Παπαδόπουλο και Ζαβλανό έχω να τους πω πως θα τους «κλείσω» διακοπές στο Λας Πάλμας. Έβρισκαν ξενοδοχείο στους διαιτητές για να μην είναι στην κλήρωση».

Σε ερώτηση αν θα παραμείνουν στην ηγεσία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κάτι που είχαν τονίσει μετά το Final4, ο Γιώργος Αγγελόπουλος απάντησε: «Μόλις τώρα τελείωσαν οι τελικοί. Θα έχουμε συνέντευξη Τύπου στις 10 Ιουλίου (γέλια)».

Για το σημείο που πίστεψαν πως μπορεί να αλλάξει κάτι τη φετινή χρονιά, τόνισαν: «Το κομβικό σημείο ήταν το ματς με την Γαλατά εδώ. Πριν κερδίσουμε την Γαλατά κάναμε σκέψεις για Κωνσταντινούπολη. Ούτε στον κόουτς είχαμε πει».

Για τη σοφία που αποκόμισαν τη φετινή σεζόν, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε με σεμνότητα και υπομονή το φετινό πρότζεκτ. Είχαμε ατυχίες, αλλά ο κόουτς μας είχε πει πως σταδιακά η ομάδα θα είναι έτοιμη μετά Ιανουάριο. Σε σχέση με την προετοιμασία και την εργομετρική μέτρηση, αυτό που είδα το τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα να παίζει με τέτοια ενέργεια δεν είχα δει αλλού. Αυτό ήταν το μεγάλο όπλο στα ματς με την Σιένα, στο Final 4 και στους τελικούς. Βγάλαμε τον χειμώνα με 3.500 κόσμο και αυτό ήταν πραγματικότητα. Ο κόσμος είχε απογοητευτεί. Είχαμε δοκιμάσει με όλους τους τρόπους και είδε ότι η ομάδα δένει και ήρθε κοντά μας. Αυτός είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού, αυτόν αγαπάμε».




Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved