Διαμαντίδης: «Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Διαμαντίδης: «Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι αυτοσκοπός για τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με το Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο αρχηγός των «πρασίνων», με συνέντευξή του στο match program του δεύτερου αγώνα της τελικής σειράς του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα του να φθάσει στην ανατροπή, οδηγώντας την στο δέκατο διαδοχικό πρωτάθλημά της και 33ο στην ιστορία της. Στην αρχική τοποθέτησή του, με αφορμή το δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ (24/05, 19.00), ανέφερε: «Το πρωτάθλημα είναι πάντα ένας στόχος που θέτουμε εξ αρχής και θέλουμε να τον πετύχουμε. Έχουμε φτάσει στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Είναι μια σειρά πάρα πολύ δύσκολη και παίζουμε με τον πιο ισχυρό αντίπαλό μας στην Ελλάδα, ο οποίος φέτος κατέκτησε και την Ευρωλίγκα. Σαφώς η ψυχολογία τους θα είναι ανεβασμένη, πέρα από το ότι έχουν μια πάρα πολύ καλά ομάδα. Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Πρώτα από όλα αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε μια σειρά καλών τελικών, χωρίς ακρότητες. Και από τη μεριά μας αυτό που θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

-Πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστεί ένας παίκτης στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος ελάχιστες μέρες μετά το Final 4 και ειδικά για εσάς πόσο δύσκολο είναι όταν ναι μεν το έχετε ξαναζήσει, αλλά επιστρέφοντας ως πρωταθλητές Ευρώπης;
«Είναι δύσκολο…. Δεν είναι εύκολο. Είτε επιστρέφεις με τον τίτλο είτε όχι… Πέρυσι, για παράδειγμα, επιστρέψαμε από το Final 4 μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς άμεσα. Είναι κάτι που πρέπει να το διαχειριστούμε, αλλά νομίζω ότι η ομάδα μας δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Είμαστε ήδη συγκεντρωμένοι. Από τη στιγμή που χάσαμε από την ΤΣΣΚΑ το μυαλό μας είναι στους τελικούς. Σαφώς θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο θα πρέπει να είμαστε στο 100%. Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει. Πιστεύω ότι το μυαλό μας είναι «καθαρό» και αυτή η ομάδα πλέον έχει αποδείξει μετά από τόσα χρόνια ότι μπορεί να ξεπερνά καταστάσεις, είτε αυτές είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας είτε ένα κακό αποτέλεσμα».

-Μπορεί ό,τι συνέβη στην Κωνσταντινούπολη να λειτουργήσει ως έξτρα κίνητρο;
«Όχι… Δεν μου δημιουργεί έξτρα κίνητρο… Από μόνο του το πρωτάθλημα είναι κίνητρο και μάλιστα ισχυρό. Είναι ένας τίτλος. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει άλλος λόγος, δεν έχει σχέση τι έγινε εκεί. Έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλουμε να κάνουμε τις νίκες που χρειάζονται για να τον πετύχουμε. Αυτό από μόνο του φτάνει και περισσεύει ως κίνητρο».

-Τι είναι σημαντικό να προσέξετε αγωνιστικά;
«Τα παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι είναι κλειστά παιχνίδια. Είναι πολύ βασικό και σημαντικό να προσέξουμε τα μικρά πράγματα που είναι πολύ σημαντικά, τα λάθη, είναι σημαντικό να διαχειρίζεσαι το παιχνίδι και ότι μπορεί να βρεθεί μπροστά σου είτε καλό είτε κακό. Είναι σημαντικό να έχεις καθαρή σκέψη και να μπορείς να διαχειριστείς το παιχνίδι. Τα λάθη παίζουν σημαντικό ρόλο. Νομίζω ότι όλα τα μικρά πράγματα, τα οποία ο κόσμος ίσως να μην καταλαβαίνει, είναι αυτά που παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο στο να καταφέρεις τελικά να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα, έναν οποιονδήποτε τίτλο».

-Το μειονέκτημα της έδρας πόσο μπορεί να επηρεάσει;
«Θα θέλαμε σίγουρα να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά κάναμε μία ήττα στην Καβάλα, η οποία μας στοίχισε και έτσι μπήκαμε στα play offs με μειονέκτημα έδρας. Νομίζω ότι έχουμε μια ομάδα έτοιμη κι έμπειρη που μπορεί να «σπάσει» την έδρα του Ολυμπιακού και μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα».

-Η πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα στην αγωνιστική περίοδο κρίνεται επιτυχημένη;
«Φυσικά θεωρώ επιτυχημένη την πορεία μας μέχρι τώρα. Κατακτήσαμε το κύπελλο Ελλάδας, φτάσαμε στο Final 4. Σαφώς θέλαμε να πάμε στον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Από εκεί και πέρα, είμαστε μέσα σε έναν στόχο και διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Είναι το επόμενο βήμα».

-Επιστρέφοντας στο Final 4και στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θεωρείς ότι ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός αποτελεί ίσως μια απάντηση σε όσους έβλεπαν άνετη επικράτηση των Ρώσων;
«Δεν είναι απάντηση… Ξέρουμε τι ομάδα είμαστε, και ποιοι είμαστε. Ξέρουμε επίσης τι μπορούμε να κάνουμε. Θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ήμασταν πολύ διαβασμένοι. Υπήρξαν σημεία στα οποία δεν παίξαμε καλά. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Εγώ στο τέλος δεν είχα καθαρή σκέψη και χάθηκε το παιχνίδι. Δεν θεωρώ όμως ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν να απειλήσει την ΤΣΣΚΑ για να καταλάβει κάποιος τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα. Τόσα χρόνια έχει αποδείξει με την κατάκτηση τίτλων, είτε στην Ευρώπη, είτε στην Ελλάδα ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Η ΤΣΣΚΑ ήταν σίγουρα το φαβορί, δεν είναι ψέματα, έπαιζε πολύ καλά όλη τη χρονιά, αλλά δεν θεωρώ ότι επειδή την κοντράραμε δώσαμε κάποια απάντηση. Είμαστε μια ομάδα που ξέρει ποια είναι και έχει αποδείξει ποια είναι στον ευρωπαϊκό χώρο εδώ και χρόνια με μια συνεχή και συνεπή πορεία».



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved