Εδειξαν τα... καρύδια τους σε Ολυμπιακό και διαιτησία

Εδειξαν τα... καρύδια τους σε Ολυμπιακό και διαιτησία

Τα «πράσινα»... υπερηχητικά του Ομπράντοβιτς παρέσυραν στην πτήση τους προς τον τίτλο, Ολυμπιακό και διαιτησία, έκαναν το 1-1 νικώντας με 81-79 και πλέον ετοιμάζονται να... βομβαρδίσουν και το ΣΕΦ, το απόγευμα της Κυριακής (27/05), για να βάψουν στα πράσινα και το φετινό πρωτάθλημα και να πιστοποιήσουν για μια ακόμη φορά αυτό που και στο ΟΑΚΑ φάνηκε ξεκάθαρα.

Την απόλυτη υπεροχή του «εξάστερου», έναντι της ομάδας του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Το μεγαλείο του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Μάικ Μπατίστ, του εξαιρετικού Καϊμακόγλου και των υπολοίπων αστέρων του «τριφυλλιού», που δεν μπορεί να τους σταματήσει ούτε η εγκληματική διαιτησία που και σήμερα είχαν να αντιμετωπίσουν από Πηλοΐδη, Γκόντα και Τανατζή. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, με χειρουργικά και εξώφθαλμα χτυπήματα, το διαιτητικό τρίο επιχείρησε να... καπηλευτεί το θρίαμβο του Παναθηναϊκού, όμως οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδειξαν τα... καρύδια τους και έφεραν τη σειρά στα στο 1-1.

Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός, κατόρθωσε από το πρώτο λεπτό και έχοντας να αντιμετωπίσει την ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», να πάρει τα ηνία και να βρίσκεται μπροστά στο σκορ. Είναι χαρακτηριστικό πως σε σχέση με το πρώτο ματς στο ΣΕΦ, οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να ελέγξουν την... αεροπορία, γεγονός που δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να παίρνει επιπλέον επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ.

Οι διαιτητές με τη σφυρίχτρα σε θέση… μάχης να καταλογίζουν συνεχόμενα φάουλ, προκάλεσαν τον εκνευρισμό των παικτών και χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο δίποντο στο ματς επιτεύχθηκε από τον Διαμαντίδη, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη (8-3). Μέχρι τότε και οι δύο ομάδες σκόραραν από τη γραμμή των βολών. Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να βρει τρόπους διάσπασης της «ερυθρόλευκης» άμυνας και να πάρει προβάδισμα που έφτασε και τους έξι πόντους (14-8), για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός με διαδοχικά δίποντα από τους Μάντζαρη, Χάινς και δύο βολές του Παπανικολάου, ενώ με το πρώτο τρίποντο του Γκετσεβίτσιους πέρασε και μπροστά στο σκορ με 16-17, «τρέχοντας» ένα σερί 9-2. Η περαιτέρω εξέλιξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους «αιώνιους» να πετυχαίνουν από 4 και 3 πόντους αντίστοιχα και τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 20-19.

Οπως και στο ΣΕΦ, έτσι και στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ και να το διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, φτάνοντας μάλιστα και τη διαφορά στους 5 πόντους (31-36) 3:32 πριν το τέλος της περιόδου. Χάινς, Σλούκας και Πρίντεζης ήταν αυτοί που πήραν πάνω τους τις περισσότερες επιθέσεις των «ερυθρολεύκων», ενώ ο Ομπράντοβιτς είδε τον Βουγιούκα να μπαίνει «ζεστός» με δύο σερί δίποντα και στη συνέχεια ν’ αναλαμβάνουν δράση Περπέρογλου και Διαμαντίδης, οι οποίοι και έφεραν το ματς στον πόντο (36-37). Η ολοκλήρωση του 20λέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με διαφορά τριών πόντων.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι «πράσινοι» επιχείρησαν μόλις ένα τρίποντο σε ολόκληρο το 20λεπτο με τον Διαμαντίδη, το οποίο ήταν άστοχο, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 2 στα 9...

Καρφώματα παντού...

Τα... χειρουργικά χτυπήματα του Πηλοϊδη συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, κλείνοντας τα μάτια σε φάουλ του Ντόρσεϊ πάνω στον Μπατίστ, όμως ο «εξάστερος» δεν πτοήθηκε... Ισα - ισα που φανερά πεισμωμένοι οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έβαλαν τον Ολυμπιακό στα... καλάθια και με ένα σερί 12-0, έστειλαν το μήνυμα της απόλυτης υπεροχής. Με τρίποντο του Διαμαντίδη και δύο εντυπωσιακά καρφώματα από τον Μπατίστ και τον Καϊμακόγλου, μέσα σε ένα δίλεπτο ο Παναθηναϊκός έφερε τα πάνω - κάτω στο παιχνίδι, το γύρισε στα μέτρα του και έβαλε φωτιά και στην εξέδρα που βρήκε και εκείνη το δικό της ρυθμό και ώθησε τους παίκτες του Ιβκοβιτς στην απόλυτη κατάρρευση... Αποτέλεσμα; Η διεύρυνση του σερί στο 16-0, με τον Ολυμπιακό να μην υπάρχει στο παρκέ, τον Μπατίστ να συνεχίζει τα... καρφώματα και τη διαφορά να εκτινάσσεται από το 40-45 στο 56-45, εν μέσω αποθέωσης για τον Διαμαντίδη και την παρέα του.

Το πάρτι στο ΟΑΚΑ μόλις είχε αρχίσει και είχε ως... οικοδεσπότη τον Μήτσο που με ένα τρίποντο έφερε τη διαφορά στο 63-47 και στο απόγειο των 16 πόντων, όσους είχε επιτύχει και ο ίδιος μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να βρει λύσεις μέσω του Χάινς και με μακρινά σουτ από Γκετσεβίτσιους και Μάντζαρη έριξε τη διαφορά στους δέκα πόντους (75-55).

Οι «ερυθρόλευκοι» κατόρθωσαν να μειώσουν στους 6 (65-59) με Χάινς και Παπανικολάου, αλλά και με νέο... χτύπημα από τον Πηλοίδη, ο οποίος είδε επιθετικό φάουλ του Σάτο στον Μάντζαρη, το οποίο δεν υπήρξε ποτέ... Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 67-59 και το... κοντέρ της διαφοράς στο 29-18.

Και στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να έχει απέναντι όχι μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και τα διαιτητικά λάθη που ήταν εξόφθαλμα και είχαν ως αποτέλεσμα να εξοργίσουν Ομπράντοβιτς και Ιτούδη, αφού οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι τα ευνοϊκά σφυρίγματα - ή τα μη σφυρίγματα... - βρέθηκαν να μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας με τρίποντο του Παπανικολάου στους 5 πόντους (74-69). Η προκλητικά εχθρική αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού από τη διαιτησία είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μειώσει στον πόντο, κάνοντας το 77-76 και το ματς να μετατραπεί σε θρίλερ. Με νέο καλάθι του Διαμαντίδη οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 79-76, 1.23'' πριν από τη λήξη, ενώ ο Χάινς με δύο βολές έφερε ξανά το ματς στον πόντο (79-78).

Στην επόμενη φάση οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια σε καθαρό διπλό φάουλ που έγινε σε Μπατίστ και Καϊμακόγλου, αλλά ο Σπανούλης δεν εκμεταλλεύτηκε το διαιτητικό δώρο και αστόχησε σε τρίποντο, 20'' για το φινάλε. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κέρδισαν φάουλ κι επανέφεραν την μπάλα στο παρκέ, μόλις 15'' για τη λήξη, ξανά όμως δεν δόθηκε φάουλ στο Διαμαντίδη. Ο Σάτο ήρθε σαν από μηχανής Θεός κι έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Μπατίστ και ο τελευταίος, με εντυπωσιακό κάρφωμα, έκανε το 81-78, με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν. Το τελικό 81-79 γράφτηκε χάρη σε μία βολή του Σπανούλη, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν προλάβαιναν για κάτι καλύτερο και πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και κόσμο. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε πλέον για την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ...

Παναθηναϊκός: Μάριτς 3, Περπέρογλου 7, Μπατίστ 11, Λόγκαν, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 23 (2 και 4 ασίστ), Βουγιούκας 4, Ν. Καλάθης 4 (1), Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 11 (1), Γιασικεβίτσιους 8.

Ολυμπιακός: Χάινς 18, Άντιτς 4, Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 7, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 8 (2), Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης 5 (1), Σλούκας 4 (1), Κατσίβελης.

Θυμηθείτε πως σας μετέδωσε το Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης…

Διαμαντίδης: «Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Υπάρχουν ακόμα εισιτήρια για το δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός: Αποδοκιμασίες για Παπανικολάου

Ολυμπιακός: Χωρίς προβλήματα η αποστολή στο ΟΑΚΑ

Κανονικά ο τρίτος τελικός στο ΣΕΦ

Έτοιμο, αλλά… σκοτεινό το ΟΑΚΑ (photos)

Μόνο αστυνομικοί στο ΟΑΚΑ (photos)

Παναθηναϊκός: Αποθέωση για Βουγιούκα (video)

Στον πάγκο με πολιτικά ο Λο

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Κόλλησε… το χρονόμετρο (video)

Ο Παπαλουκάς βλέπει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (photo)

Η αγκαλιά Γιασικεβίτσιους – Γκετσεβίτσιους (photos)

Η «πράσινη» εξέδρα (photos)

Και ο Μιζράχι παρακολουθεί «αιώνιους»!

Το Onsports βρίσκεται στο ΟΑΚΑ και σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν πριν από την έναρξη του 2ου τελικού της Α1:

{coveritlive}3bf904e572{/coveritlive}

Διαβάστε επίσης…


Υπάρχουν ακόμα εισιτήρια για το δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ

 

Ολυμπιακός: Αποδοκιμασίες για Παπανικολάου

 

Ολυμπιακός: Χωρίς προβλήματα η αποστολή στο ΟΑΚΑ

 

Κανονικά ο τρίτος τελικός στο ΣΕΦ

 

Έτοιμο, αλλά… σκοτεινό το ΟΑΚΑ (photos)

 

Μόνο αστυνομικοί στο ΟΑΚΑ (photos)



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved