Έσπασαν το πούλμαν του Παναθηναϊκού! (photos)

Έσπασαν το πούλμαν του Παναθηναϊκού! (photos)

Ο πρώτος τελικός της Α1 μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν διεξήχθη ποτέ, μετά την επίθεση που δέχτηκε η αποστολή των «πράσινων» και τον τραυματισμό Περπέρογλου και Σμιθ - Την αναβολή αποφάσισαν ΓΓΑ, ΕΣΑΚΕ και Αστυνομία - Το μεσημέρι της Παρασκευής (18/05, 16:00) θα ληφθούν αποφάσεις για την τύχη της σειράς του τελικού του πρωταθλήματος.


Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό, καθώς η αλητεία δεν έχει τέλος με την αποστολή του Παναθηναϊκού να δέχεται επίθεση με πέτρες, στο ύψος της Λ. Ποσειδώνος 31, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι Περπέρογλου και Σμιθ. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σχεδόν 150 μέτρα πριν η αποστολή φτάσει στο Μοσχάτο.

Ξαφνικά το πούλμαν των «πράσινων» άρχισε να δέχεται καταιγισμό από πέτρες, με αποτέλεσμα να σπάσουν δύο τζάμια, ενώ από θαύμα αποφεύχθηκε η σύγκρουση με άλλα οχήματα, καθώς ο οδηγός κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να ακινητοποιήσει το πούλμαν!

Από τα θραύσματα τραυματίστηκαν στο πρόσωπο οι Περπέρογλου και Σμιθ, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε αμέσως τη συνέχιση της πορείας της αποστολής του Παναθηναϊκού προς το ΣΕΦ και έχει αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή...

Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό πως μια τέτοια ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή μελών της αποστολής των πρασίνων, δεν μπορούσε παρά να δημιουργήσει θέμα ως προς την ομαλή διεξαγωγή της αποψινής πρώτης αναμέτρησης. Προκαλεί, μάλιστα, ερωτηματικά η αδυναμία της αστυνομίας να διαφυλάξει την ομαλή πορεία της αποστολής των «πράσινων» προς το ΣΕΦ και μάλιστα από τη στιγμή που και το 2002 είχε παρουσιαστεί ανάλογο φαινόμενο, μετά την Μπολόνια, ενώ είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την επίθεση που είχε δεχτεί η αποστολή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού τον Οκτώβριο του 2009, κατά την πορεία του πούλμαν προς το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των αιωνίων...

Την ίδια ώρα στο ΣΕΦ το κλίμα μύριζε... μπαρούτι και η αποόφαση για διεξαγωγή ή μη της αποψινής (17/05) αναμέτρησης, πέρασε αποκλειστικά στα χέρι της πολιτείας και της ΓΓΑ, αλλά και της Αστυνομίας, η οποία έπρεπε να εγγυηθεί την ασφαλή μετάβαση, παρουσία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και αναχώρηση των «πράσινων».

Αμεση ήταν η αντίδραση των παικτών του Παναθηναϊκού, αμέσως μετά την επίθεση, ζητώντας από τα στελέχη της ΚΑΕ να συνεχίσει η ομάδα τη διαδρομή και να αγωνιστεί κανονικά στο ΣΕΦ για να πάρει το διπλό... Την ίδια ώρα, έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα σχόλιά τους στο Twitter, ενδεικτικά του κλίματος αποτροπιασμού που έχει προκληθεί.

«Μόνο στην Ελλάδα» ανέφερε ο Καλάθης, «Είμαστε απλά παίκτες» απάντησε ο Μπατίστ στη συγγνώμη που του έστειλε οπαδός του Ολυμπιακού, ενώ ο Μάριτς έγραψε τη λέξη «ντροπή».

Οσο για τους τραυματίες, αφού ξεπέρασαν το σοκ, Περπέρογλου και Σμιθ διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό, έχοντας πρόβλημα στην όρασή τους και μικροτραύματα από τα θραύσματα των κρυστάλλων που έπεσαν στο πρόσωπό τους. Αμφότεροι, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να ξεπεράσουν το σοκ και εν συνεχεία αναχώρησαν για το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του Παναθηναϊκού. Εκεί έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία για όσα είχαν συμβεί, αφού από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα.

Τέσσερα σενάρια για το μέλλον

Λίγο μετά τις 21.05 η αποστολή του Παναθηναϊκού, συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης έφτασε στο ΣΕΦ, όπου εκεί, με απόφαση της ΓΓΑ και τη σύμφωνη γνώμη ΕΣΑΚΕ και Αστυνομίας, γνωστοποιήθηκε στις δύο ομάδες η απόφαση για την οριστική αναβολή του τελικού.

Για την τύχη της σειράς, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι (16.00) της Παρασκευής στη ΓΓΑ, με όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά, ακόμα και αυτό της μη διεξαγωγής τους, αν και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, έσπευσε να ξεκαθαρίσει και να διαψεύσει πως υπάρχει τέτοιο ζήτημα, ακόμα και για το ενδεχόμενο οι τελικοί να διεξαχθούν με μαθητές στις εξέδρες ή χωρίς κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, από την πλευρά της πολιτείας εξετάζονται -πράγματι- τέσσερα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει πλέον διαμορφωθεί. Το πρώτο σενάριο κάνει λόγο για μετάθεση της έναρξης των τελικών, για να εκτονωθεί η ένταση, το δεύτερο για διεξαγωγή τους μόνο με παρουσία μαθητών στις εξέδρες, το τρίτο για παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και το τέταρτο και πιο ακραίο, να μη διεξαχθεί καθόλου η σειρά των τελικών.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ επισήμανε την ανάγκη η Αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων με οπαδούς στις εξέδρες, αλλά και με τον κόσμο να γνωρίζει πως η παραμικρή παραβατική συμπεριφορά θα τιμωρείται παραδειγματικά.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε... άδοξα, η πρώτη βραδιά αυτής της σύγκρουσης των αιωνίων αντιπάλων για τη μάχη κατάκτησης του τίτλου της Α1. Το βέβαιο είναι πως η ευθύνη της Αστυνομίας για τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι τεράστια και θα πρέπει η ηγεσία της να πραγματοποιήσει έρευνα και εκ των έσω για να διαπιστώσει τι δεν τηρήθηκε σωστά από τα μέτρα ασφαλείας και έδωσε τη δυνατότητα στους ανεγκέφαλους να βρουν χρόνο και τρόπο και να προκαλέσουν αυτού του είδους την ανωμαλία...

Δ. Γιαννακόπουλος: «Τι έχει να πει τώρα ο Αγγελόπουλος;»

Ομπράντοβιτς: «Να παραδειγματιστούμε από την Θάτσερ»

Καταδικάζει την επίθεση η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Να πανηγυρίσουν ήθελαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού

Εντολή Ίβκοβιτς να μην υπάρχει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ

Δείτε ακόμα ένα video με την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού από το ΣΕΦ

Δείτε video με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να επιβιβστούν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο πούλμαν

«Καλυμμένο» το τζάμι του πούλμαν του Παναθηναϊκού

Κατάθεση στην αστυνομία και υποδοχή!

Κονίδης: «Σε κατάσταση σοκ ο Σμιθ»

Αηδιασμένοι και σοκαρισμένοι οι Περπέρογλου-Σμιθ

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Ιδού ποιοι πυροδοτούν τη βία»

Μάντζαρης: «Δεν αξίζει να κατέβουμε να παίξουμε»

Φασούλας: «Τι ζόρι τραβάει ο Μπιτσαξής;»

Ντόρσεϊ: «Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο»

Γίναμε διεθνώς ρεζίλι

Σχηματίζεται δικογραφία για την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού

Η απογοήτευση των παικτών του Ολυμπιακού

Νέες φωτογραφίες από την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού

Εγκληματική η αμέλεια της Αστυνομίας

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Οικονομίδης: «Ανακρίβειες για τελικούς με μαθητές»

Το μεσημέρι της Παρασκευής η σύσκεψη στη ΓΓΑ

Αποχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού από το ΣΕΦ

Δεν άνοιξε φύλλο αγώνος

Τα είπε με Παπαδόπουλο, Πρίντεζη ο Διαμαντίδης

Θλαστικά τραύματα οι Σμιθ και Περπέρογλου

Ιτούδης: «Να τιμωρηθούν οι ομάδες ή οι δράστες»

Γλυνιαδάκης: «Μας γυρνάει πίσω αυτή η συμπεριφορά»

Δείτε το μήνυμα του Καϊμακόγλου στο twitter του

Το astrology.gr είχε μιλήσει για πρωταθλητή στα χαρτιά!

Σύσκεψη στη ΓΓΑ για τους τελικούς της Α1

Αποθεώθηκαν και... έφυγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Ίβκοβιτς στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού

Απογοητευμένος ο Μπατίστ

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

Αναβλήθηκε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Αρνητική η ΓΓΑ στην διεξαγωγή του τελικού

Πάει ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

Ευχάριστα νέα από τους τραυματισμούς Σμιθ και Περπέρογλου

Μάνος Παπαδόπουλος: «Μας έστησαν ενέδρα»

Μπατίστ: «Είμαστε απλώς παίκτες...»

Καλάθης: «Μόνο στην Ελλάδα»

Μάριτς: «Τσίρκο!..»




ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved