Πρώτο βήμα τελικού ο Ολυμπιακός

Πρώτο βήμα τελικού ο Ολυμπιακός

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος πήρε ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας με 83-67 τον Πανιώνιο, στο ΣΕΦ.

Ανεβάζοντας στροφές στην απόδοσή τους στην επανάληψη και στηριζόμενοι στους Σπανούλη, Ντόρσεϊ και Πρίντεζη οι Πειραιώτες έκαμψαν την αντίσταση των Νεοσμυρνιωτών, που κατάφεραν να είναι απειλητικοί μέχρι το 26ο λεπτό. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέβασαν ταχύτητα στην απόδοσή τους, πίεσαν περισσότερο στην άμυνα και βρίσκοντας ανοιχτό γήπεδο έβγαλαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, φθάνοντας στην επικράτηση και το 1-0 στην ημιτελική σειρά με τον Πανιώνιο.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα και με πρωταγωνιστές τους Ξανθόπουλο, Κις και Ντίμπλερ πήρε από την αρχή της αναμέτρησης το προβάδισμα, αφού προηγήθηκε με 19-15. Με το δίδυμο των Σπανούλη και Ντόρσεϊ να ανεβάζουν στροφές στην απόδοσή τους και τον Κέσελ να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα οι Πειραιώτες κατάφεραν να βρουν διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, για να οδηγηθούμε στο 23-23 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Με τους Μπάρλο και Καββαδά να δίνουν λύσεις μέσα στη ρακέτα και την τριάδα των Κις, Ντίμπλερ και Ξανθόπουλο να χτυπάει την άμυνα του Ολυμπιακού από την περιφέρεια ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 33-31 στο 15ο λεπτό. Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρουσιάστηκε άστοχο από τη γραμμή των 6,75 μέτρων (1/4 τρίποντα), γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και προηγήθηκαν με 35-34, δύο λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη, όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να τρέξει σερί 4-0 και να κάνει την ανατροπή (38-35), για να οδηγηθούμε στο 42-38 του πρώτου ημιχρόνου.

Χωρίς να εντυπωσιάσουν και με πρωταγωνιστές του Σπανούλη και Χάινς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου. Παρά τις προσπάθειες του Κις (14π.) το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε τα ηνία του αγώνα και προηγήθηκε με 53-47, τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ουσιαστικά, μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο κατάφερε η ομάδα της Νέας Σμύρνης να μείνει κοντά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και με τον Ντόρσεϊ να κυριαρχεί στην αντίπαλη ρακέτα ανέβασε την υπέρ του διαφορά στους 14 πόντους (63-49), στο 28’.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερό πως είχαν ξεμείνει από λύσεις και εμπνεύσεις, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός που με τον Γκετσεβίτσιους να βρίσκει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι από την περιφέρεια προηγήθηκε με 67-51. Το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι για τους Πειραιώτες, που ξέφυγαν στο 34’ στο 72-57, με τον Τζον Ντίμπλερ να παλεύει μόνος του από πλευράς Πανιωνίου. Οι γηπεδούχοι είχαν ήδη εδραιώσει διαφορά ασφαλείας κι έφθασαν άνετα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου κόντρα στο συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τον αντίπαλό του έως το φινάλε.

Διαιτητές: Φούφης, Καρακατσούνης, Παναγιώτου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λο 5, Αντιτς 9 (1), Σπανούλης 13, Ντόρσεϊ 13 (7 ριμπάουντ), Κέσελ 9 (1), Γκετσεβίτσιους 10 (2), Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου, Μάντζαρης 2, Σλούκας 2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8 (1), Κις 14 (2), Αθανασούλας 2, Ντίμπλερ 17 (2), Καββαδάς 6, Ιωάννου 5 (1), Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ 7 (1), Παραγυιός, Μπάρλος 6.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του πρώτου ημιτελικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο, στο ΣΕΦ, μέσα από το live του Onsports.



Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite του Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite του Ιέρ
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
Super League: Επικυρώνεται η βαθμολογία - Απόφαση για το νέο πρωτάθλημα
Super League: Επικυρώνεται η βαθμολογία - Απόφαση για το νέο πρωτάθλημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved