Επίδειξη δύναμης ο Παναθηναϊκός

Επίδειξη δύναμης ο Παναθηναϊκός

Μόλις ένα δεκάλεπτο αντίστασης προέβαλε ο Κολοσσός Ρόδου στον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επέβαλαν, στη συνέχεια, τους κανόνες τους κι έφθασαν με άνεση στη νίκη με 103-67.

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα κι ανοίγοντας το ρυθμό του αγώνα το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να πάρει κεφάλι, με 1-0, στην ημιτελική σειρά με τους Ροδίτες. Η αναμέτρηση κρίθηκε επί της ουσίας από το πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να χτυπάνε τόσο στην άμυνα όσο και από την περιφέρεια. Άτυχος στάθηκε ο Μάικ Μπατίστ, που αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 5’. Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (26/04, 19.00) και στόχος του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλος από το 2-0, ώστε να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τον τελικό.

Με τον Μπόικιν να παίρνει προσπάθειες μέσα στη ρακέτα οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκαν με 12-11 στο 4ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός στήριξε την επιθετική λειτουργία του στο Στίβεν Σμιθ, ο οποίος με πέντε πόντους αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Ροδίτες, όμως, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στους πέντε πόντους (11-16), με το Χόπσον να έχει πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Μπόικιν. Οι «πράσινοι» ήταν θέμα χρόνου να πάρουν μπροστά κι αυτό έγινε, όταν με ηγέτες τους Γιασικεβίτσιους και Βουγιούκα έτρεξαν σερί 8-0 και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκηνικό (19-16), δύο λεπτά πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου (23-20).

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ανοίγοντας την ψαλίδα. Με κορυφαίους τους Γιασικεβίτσιους και Καϊμακόγλου οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 32-23, τρέχοντας επιμέρους σερί 9-3. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκαναν ακόμα πιο ασφυκτική την πίεση στην άμυνα και ξέφυγαν στο +15 (38-23) στο 14ο λεπτό, με τους Ροδίτες να έχουν στο ίδιο διάστημα μόλις 1/5 σουτ τριών πόντων. Η τριάδα των Γιασικεβίτσιους, Καϊμακόγλου και Βουγιούκα ήταν ασυναγώνιστη και με αυτήν στη θέση του οδηγού οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο 47-29 στο 18ο λεπτό. Ήταν φανερό πως οι νησιώτες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο στο 53-32, έχοντας βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, παρά τις πολλές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Σέρβος τεχνικός, δοκιμάζοντας πρόσωπα και σχήματα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δείχνουν τον ίδιο ζήλο και μεγάλη προσήλωση στην άμυνα, έχοντας κλείσει όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι τους. Παράλληλα, με… βομβαρδισμό από τα 6,75 μέτρα (9/16) άνοιξαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο σκορ, αφού προηγήθηκαν με 68-39 στο 25ο λεπτό. Παρά τις προσπάθειες των Τσάμη και Χόπσον οι Ροδίτες ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό που είχαν δώσει στον αγώνα οι «πράσινοι», με τους Λόγκαν, Τσαρτσαρή και Περπέρογλου να συνεισφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους επιθετικά στους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν ακόμα και με 34 πόντους (76-42), μην αφήνοντας το παραμικρό δικαίωμα στους «θαλασσί» να μαζέψουν την κατάσταση.

Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τους πρωταθλητές Ευρώπης μπροστά στο σκορ με 82-50, πραγματοποιώντας απόλυτα πειστική εμφάνιση και δίνοντας παράλληλα τυπικό χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο, απέναντι σε ένα αντίπαλο που δεν μπορούσε να προβάλει το παραμικρή αντίστασης. Η νίκη ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και εντυπωσιακά, με 100άρα!

Διαιτητές: Γκόντας, Σώμος, Μητσόπουλος.
Δεκάλεπτα: 23-20, 53-32, 82-50, 103-67.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου 9 (1), Μπατίστ 2, Λόγκαν 11 (1), Σάτο 6, Τσαρτσαρής 8 (1), Διαμαντίδης 6 (1 τριπ., 8 ασ.), Βουγιούκας 13, Ν. Καλάθης 8 (1), Σμιθ 9 (1), Καϊμακόγλου 13 (2), Γιασικεβίτσιους 12 (2).
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 3, Χάτεν 4 (1), Καλαϊτζής, Πάνος 9, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος 12, Μπόικιν 6, Χαρίσης 2, Τσάμης 10 (1), Χόπσον 19, Κομποδιέτας 2.

Με θλάση στο δικέφαλο αποχώρησε ο Μπατίστ στο πρώτο δεκάλεπτο

Θυμηθείτε, μέσα από το live του Onsports, την εξέλιξη του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Κολοσσό Ρόδου.



Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved