«Καθάρισε» τον Άρη ο Παναθηναϊκός (photos)

«Καθάρισε» τον Άρη ο Παναθηναϊκός (photos)

Την πρόκρισή του στα ημιτελικά του ελληνικού πρωταθλήματος εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, κερδίζοντας και στο Αλεξάνδρειο τον Άρη, με 88-65.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες να ξεπεράσει το εμπόδιο των αντιπάλων του, κάνοντας το 2-0 στις νίκες. Αντίπαλός του στα ημιτελικά θα είναι ο Κολοσσός Ρόδου, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη σοβαρότητα την αναμέτρηση, με το Σέρβο τεχνικό να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και να σκοράρουν όλοι πλην του Κώστα Τσαρτσαρή. Τέσσερις «πράσινοι» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο όλων τον Ντέιβιντ Λόγκαν. Πρώτος σκόρερ από τους Θεσσαλονικείς αναδείχθηκε ο Γιώργος Μπόγρης.

Με μπροστάρηδες τους Λόγκαν, Σμιθ και Μπατίστ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο Αλεξάνδρειο και προηγήθηκε με 15-10 στο 5’. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή βρήκε κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα από τον Κεϊρούς, αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο (11-17 στο 9’) στηριζόμενοι στην άμυνά τους. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν, ο Μάικ Μπατίστ όμως ήταν ασταμάτητος και με δικά του καλάθια οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να προηγηθούν με 21-18 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κράτησε τα «ηνία» του αγώνα και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου. Με τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Ίαν Βουγιούκα να τον οδηγούν επιθετικά ο Παναθηναϊκός διατήρησε την πρωτοπορία (21-28 στο 12’), δείχνοντας να πατάει καλύτερα στο παρκέ. Από την άλλη, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν μπορούσαν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου είχαν πετύχει μόλις τρεις πόντους! Με το επιμέρους σκορ για τους πρωταθλητές Ευρώπης να φθάνει στο 13-3 οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 34-21 στο 14’.

Ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Ρομέιν Σάτο να παίρνουν πρωτοβουλίες στο επίθεση βρέθηκαν στο 39-26 στο 7’. Με το δίδυμο των Μόλντροου και Μπόγρη να χτυπάει στη ρακέτα οι Θεσσαλονικείς έριξαν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (31-39), αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης αποκατέστησαν γρήγορα την τάξη κι έκλεισαν το ημίχρονο στο +10 (36-46).

Την κυριαρχία τους εξάπλωσαν στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι», που δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή να πιστέψουν στην ανατροπή (41-58 στο 26’). Με τους Λόγκαν και Καϊμακόγλου να τους οδηγούν επιθετικά οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να μετατρέψουν σε… πάρτι την αναμέτρηση, «κλειδώνοντας» από πολύ νωρίς την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Παρά τις προσπάθειες του Μπόγρη οι γηπεδούχοι ήταν φανερό πως δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσουν το ρυθμό των αντιπάλων τους, που φυσιολογικά βρέθηκαν να προηγούνται με 68-53 στο 30ό λεπτό.

Έχοντας την απαραίτητη προσήλωση στον αμυντικό τομέα οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κυριάρχησαν σε όλες τις ατομικές μονομαχίες και χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο και στην τελευταία περίοδο. Πάντα με «όπλο» την άμυνα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 72-57 στο 33ο λεπτό και με 81-57 στο 35’, φθάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες στο «διπλό» με 88-65.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Ξενικάκης, Καλδίρης.
Δεκάλεπτα: 18-21, 36-46, 53-68, 65-88.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυροειδής 3, Κεϊρούς 7 (1), Ταπούτος 6 (1), Τσαϊρέλης 5, Ντέιβις 4, Κρούσιτς 1, Μποχωρίδης, Μπόγρης 16, Μόλντροου 9, Βεργίνης 9 (1), Δήμας 3 (1), Βεζένκοφ 2.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 8, Λόγκαν 13 (2), Σάτο 11 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 7 (1), Βουγιούκας 7, Ν. Καλάθης 5 (1), Σμιθ 10 (1), Καϊμακόγλου 8 (1), Γιασικεβίτσιους 10 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης - Παναθηναϊκός μέσα από το live του Onsports.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved