Έκανε το «μπρέικ» ο Πανιώνιος

Έκανε το «μπρέικ» ο Πανιώνιος

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα φετινά πλέι οφ ο Πανιώνιος, κερδίζοντας με 83-71 τον ΑΓΟΡ στο «Μελίνα Μερκούρη».

Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση και χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους, οι Νεοσμυνριώτες «έσπασαν» με το… καλημέρα την έδρα του συγκροτήματος του Στέργιου Κουφού, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά της Α1. «Όπλο» τους ήταν σε ακόμα έναν αγώνα τους η άμυνα, ενώ εξαιρετικός στην οργάνωση ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος, απόλυτος κυρίαρχος κάτω από το καλάθι αποδείχθηκε ο Άλεξ Στίβεσον, ενώ ο Μπίλι Κις και ο Νίκος Μπάρλος εκτέλεσαν με απόλυτη συνέπεια την άμυνα των γηπεδούχων. Η σειρά μεταφέρεται την Παρασκευή (20/04) στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό της Νέας Σμύρνης. Με νίκη ο Πανιώνιος θα «σφραγίσει» την είσοδό του στην 4άδα.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στη ρακέτα και με τους Μπάρλο και Στίβεσον να κυριαρχούν απέναντι στους ψηλούς του ΑΓΟΡ προηγήθηκε με 19-16 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού αντιμετώπισαν πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού, αφού με τους Κούμουλο και Κατσαρέ εκτός παρκέ, εξαιτίας τραυματισμού, η μοναδική λύση στη θέση του πλέι μέικερ ήταν αυτή του Κόλεμαν. Ο Αμερικανός κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες, αλλά όσο περνούσε η ώρα τόσο η ομάδα της Νέας Σμύρνης πατούσε καλύτερα στο παρκέ και ανέβαζε την υπέρ της διαφορά στο σκορ (19-27 στο 12’). Παρά τις προσπάθειες του Δέδα, ο Πανιώνιος δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να ξεφύγει στο +12 (24-36), με το Νίκο Μπάρλο να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος, έχοντας 15 πόντους με 3/5 τρίποντα μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 16 λεπτών του αγώνα. Από την άλλη, οι Κρητικοί αντιμετώπισαν πρόβλημα στο σκοράρισμα από την περιφέρεια (3/11 τρίποντα), κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι «κυανέρυθροι», για να προηγηθούν με 43-37 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, είχαμε αλλαγή σκηνικού στο πρώτο πεντάλεπτο. Με τον Κρίστμας να χτυπάει την άμυνα του Πανιώνιου οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και μείωσαν σε 48-46. Ωστόσο, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έτρεξε σερί 4-0 και άνοιξε εκ νέου την ψαλίδα (46-52), με τον Ντίμπλερ καθοδηγητή, ενώ με τον Ξανθόπουλο να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι στον τομέα της οργάνωσης και να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη (εφτά) οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στη συνέχεια να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την υπέρ τους διαφορά. Με το συνολικό επιμέρους σερί να φθάνει στο 13-2 οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν με 61-48, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση. Ο Πανιώνιος ξέφυγε ακόμα και στο +15 (48-63), για να οδηγηθούμε στο 63-50 του 30ού λεπτού.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και στην τελευταία περίοδο. Με παίκτες «κλειδιά» τους Καββαδά και Αθανασούλα και τους Μπάρλο, Κις και Ντίμπλερ να δηλώνουν «παρών» κάθε φορά που έφθανε η μπάλα στα χέρια τους το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα τελείωσε ουσιαστικά την υπόθεση κατάκτησης του ροζ φύλλου από τα μισά της τελευταίας περιόδου, αφού προηγήθηκε με 74-56! Ο Στίβεσον κυριάρχησε απόλυτα στη μάχη των αιθέρων και ο Πανιώνιος δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους, φθάνοντας σε εύκολη νίκη, που του δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του ελληνικού πρωταθλήματος.

Διαιτητές: Τανατζής, Καρακατσούνης, Ανδρικόπουλος.
Δεκάλεπτα: 16-19, 37-43, 50-63, 71-83.
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 17 (1), Παπανικολάου 5, Τσόχλας 4, Καλλινικίδης 6, Δορκοφίκης, Κόουλμαν 9 (3), Λάτοβιτς 5 (1), Πέτγουεϊ 8 (1), Δέδας 9 (2), Αγγελακόπουλος 8.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 12 (1), Κις 16 (1), Αθανασούλας 7 (1), Στίβεσον 7, Ντίμπλερ 8 (1), Καββαδάς 9, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 3, Νάτζφεϊ 2, Παραγυιός, Μπάρλος 19 (3).



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved