Ξανθόπουλος: «Εφικτός στόχος η πρόκριση»

Ξανθόπουλος: «Εφικτός στόχος η πρόκριση»

Στο χέρι του είναι η πρόκριση του Πανιωνίου στα ημιτελικά του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως τόνισε στο Onsports ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

Με μειονέκτημα έδρας καλείται να παίξει στη σειρά του πρώτου γύρου των πλέι οφ, κόντρα στον ΑΓΟΡ, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι Νεοσμυρνιώτες, που ξεκίνησαν με ιδιαίτερα υψηλές φιλοδοξίες φέτος, καλούνται πλέον να κάνουν την υπέρβαση ξεπερνώντας τόσο το «σκόπελο» των Κρητικών όσο και τα προβλήματα τραυματισμών που τους έπληξαν. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Onsports, εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Η κανονική περίοδος δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό για τον Πανιώνιο, αφού μείνατε εκτός 4άδας, τερματίζοντας στην 5η θέση.
«Σίγουρα, δεν κλείσαμε καλά. Είχαμε βάλει στόχο να τερματίσουμε στην πρώτη 4άδα του βαθμολογικού πίνακα και νομίζω πως είχαμε την ευκαιρία να τον επιτύχουμε. Η κανονική περίοδος, όμως, ολοκληρώθηκε με ήττα στην Καβάλα. Κάναμε άσχημη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, αν και στο πρώτο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και προηγηθήκαμε. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ήμασταν κακοί και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλό μας να φθάσει στη νίκη. Γενικά, δεν τελειώσαμε την κανονική περίοδο όπως θα θέλαμε. Κάναμε ήττες, αν και ακόμα και στους αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό παίξαμε καλό μπάσκετ και σταθήκαμε αξιοπρεπώς στο γήπεδο».

-Ο Πανιώνιος είναι από τις πιο άτυχες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, αφού είχε πολλούς τραυματισμούς βασικών παικτών. Πόσο σας επηρέασε αυτό;
«Πάντα όταν υπάρχουν τραυματισμοί επηρεάζεται η ομάδα. Εμείς όντως είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, με πιο πρόσφατους του Μάριου (Μπατή) και του Βλάντο (Γιάνκοβιτς). Είχαμε τραυματισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κι αυτό το γεγονός έπαιξε αρνητικό ρόλο στην πορεία μας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Τώρα, θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να κοιτάξουμε τους αγώνες των πλέι οφ με το Ρέθυμνο».

-Θεωρείς πως η θέση του Πανιώνιου στη βαθμολογία είναι πλασματική; Θα μπορούσατε να έχετε τερματίσει πιο ψηλά;
«Ναι, το πιστεύω αυτό. Νομίζω πως η 5η θέση δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας».

-Πόσο δύσκολη είναι η σειρά από τη στιγμή που ο αντίπαλος έχει το πλεονέκτημα της έδρας;
«Πρόκειται για πολύ δύσκολη σειρά για εμάς. Το Ρέθυμνο έχει αποδείξει φέτος πως διαθέτει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο, ενώ έχει και το αβαντάζ της έδρας. Ο αντίπαλός μας είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Εμείς πρέπει να πάμε εκεί και να πάρουμε μία νίκη. Δεν είναι εύκολο. Το Ρέθυμνο διαθέτει ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο με καλούς Έλληνες και ξένους παίκτες».

-Πόσο διαφορετική ομάδα θεωρείς πως είναι το Ρέθυμνο χωρίς την παρουσία του Ράιτ;
«Σίγουρα, πρόκειται για μεγάλη απώλεια. Μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους ξένους παίκτες του πρωταθλήματος. Ο Ράιτ τους πρόσφερε σιγουριά στην επίθεση. Τώρα, έχουν πάρει στη θέση του τον Κόλεμαν, έναν παίκτη που είχαμε δει στον Ηρακλή. Πρέπει να δούμε τι αλλαγές έχουν επέλθει στο παιχνίδι τους και να είμαστε προετοιμασμένοι και παράλληλα καλά διαβασμένοι για να τους αντιμετωπίσουμε».

-Πόσο μπορεί να σας επηρεάσει ψυχολογικά το γεγονός πως έχετε ήδη γνωρίσει δύο ήττες από τον ΑΓΟΡ στην κανονική περίοδο;
«Μπορεί να παίξει ρόλο. Μας έχουν κερδίσει δύο φορές φέτος και ίσως ψυχολογικά έχουν το πάνω χέρι. Από την άλλη, όμως, τα πλέι οφ είναι διαφορετική υπόθεση κι εμείς καλούμαστε να δείξουμε χαρακτήρα και να πάρουμε μία νίκη στο Ρέθυμνο, είτε στον πρώτο είτε στον επόμενο αγώνα. Γενικά, πάντως, θεωρώ πως πρόκειται για το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της πρώτης φάσης των πλέι οφ».

-Μπορεί ο Πανιώνιος να ανακάμψει ψυχολογικά και αγωνιστικά και να πάρει την πρόκριση;
«Ναι. Θεωρώ πως έχουμε το κατάλληλο υλικό για να τα καταφέρουμε. Πιστεύω πως ο στόχος της πρόκρισης είναι εφικτός. Είναι δύσκολος, αλλά είναι στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τραυματισμών και να πάμε εκεί να βρούμε μία νίκη. Νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως έχει τις δυνατότητες».



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved