Ιτούδης: «Πιο σημαντικά τα πλέι οφ»

Ιτούδης: «Πιο σημαντικά τα πλέι οφ»

Ο Παναθηναϊκός ήθελε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά δεν έγινε και τίποτα που δεν την κατέκτησε.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης μέσα από το προσωπικό blog που διατηρεί, από μόνο του το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ δεν σου δίνει τον τίτλο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν στην πρώτη φάση των πλέι οφ τον Άρη και ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραδέχθηκε πως ναι μεν τον σέβονται ως ομάδα, ωστόσο οι βλέψεις τους είναι πολύ υψηλότερες.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλό Πάσχα, καλές γιορτές και καλή Ανάσταση σε όλους, σε όλες τις οικογένειες και κυρίως με υγεία! Εμείς βρισκόμαστε στο γήπεδο, όπου κάνουμε την τελευταία προπόνηση πριν από την άδεια που θα έχει η ομάδα για τις ημέρες του Πάσχα. Κλείνει ένας μικρός κύκλος με έναν ακόμη στόχο να έχει επιτευχθεί, την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος, με την ομάδα στη 2η θέση. Θα θέλαμε την πρώτη και είναι λογικό, αλλά η ήττα στην Καβάλα μας στοίχισε ουσιαστικά αυτή την κορυφή. Εντούτοις, έχουμε την εμπειρία και τη γνώση ότι τα πλέι οφ είναι πιο σημαντικά. Το πλεονέκτημα της έδρας είναι σαφώς σημαντικό, αλλά από μόνο του δεν σου δίνει το πρωτάθλημα.

Εμείς είχαμε προπόνηση και σήμερα το πρωί (12/04). Το επόμενο ραντεβού μας στο γήπεδο είναι τη Δευτέρα του Πάσχα, το απόγευμα (16/04). Δυστυχώς είχαμε κάποιες ατυχίες τις τελευταίες ημέρες με τους μικροτραυματισμούς του Διαμαντίδη, του Κυρίτση και την ασθένεια του Μάριτς, με δεδομένη και την απουσία του Ρομέιν Σάτο, στον οποίο έχει δοθεί άδεια και ταξίδεψε στις ΗΠΑ, στην οικογένειά του. Σήμερα (12/04) ο Μάριτς επέστρεψε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετικά νέα επιστρέφοντας στις προπονήσεις, με το ιατρικό επιτελείο να φροντίζει για τους παίκτες που αντιμετώπισαν τους τραυματισμούς αυτούς. Αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί για την προετοιμασία μας για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, αλλά και για τη συνέχεια.

Για αυτό ακριβώς κάνουμε μια μίνι προετοιμασία. Ο Σάββας Αρώνης, γυμναστής της ομάδας δουλεύει στη φυσική κατάσταση. Κάναμε δύο προπονήσεις στο στίβο αυτές τις ημέρες και θα κάνουμε άλλη μία την Τρίτη (17/04). Θεωρούμε όλοι οι προπονητές ότι αυτή η αερόβια κατάσταση και το ασκησεολόγιο που έχει ο Σάββας θα… αλλάξει τον αέρα της ομάδας. Οι αθλητές αντιλαμβάνονται το σκοπό και το λόγο που γίνεται η δουλειά αυτή, είχαν καλή παρουσία στις προπονήσεις και έδειξαν ότι τους αρέσει αυτή η αλλαγή. Η δουλειά θα συνεχιστεί μετά από την απαραίτητη αυτή ξεκούραση από τη Δευτέρα του Πάσχα (16/04) με προσανατολισμό τις αναμετρήσεις με τον Άρη. Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο, ο οποίος έχει βιώσει αλλαγές στο ρόστερ του, με τελευταία και βασική σε σχέση με τον αγώνα της κανονικής περιόδου στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» την απουσία του Τζέιμς. Έχουμε απόλυτο σεβασμό για τον Άρη, αλλά οι δικές μας βλέψεις είναι πολύ ψηλότερες από το να περάσουμε απλά από την πρώτη φάση. Αυτό που θέλουμε κατά κύριο λόγο είναι να είμαστε υγιείς… Να πραγματοποιήσουμε καλές εμφανίσεις και να κερδίσουμε τους αγώνες που θέλουμε.

Ο Άρης στηρίζει αρκετά στη δημιουργία των γκαρντ του και είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουμε. Βεργίνης, Ντέιβις, Τσαλδάρης αλλά και ο Κεϊρούς, έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να δημιουργήσουν, αλλά και να τελειώσουν φάσεις. Στο «3»-«4» υπάρχει ο Ταπούτος, ο οποίος με την εμπειρία του βοηθά στο να «ανοίξει» το γήπεδο. Στη ρακέτα έχουν παίκτες με διαφορετικό στιλ παιχνιδιού όπως ο Μπόγρης και ο Μόλντροου για παράδειγμα, γεγονός που τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά σχήματα. Μπορούν να μαρκάρουν ψηλά, αλλά και να γίνουν πιο αθλητικοί. Ξέρουμε ότι ο Άρης αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά πρώτον παραμένει μια ομάδα την οποία σεβόμαστε και δεύτερον θα πρέπει εμείς να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, να προετοιμαστούμε και να αντιμετωπίσουμε τους αγώνες που έρχονται με μεγάλη σοβαρότητα. Σας εύχομαι και πάλι ό,τι καλύτερο… Καλό Πάσχα».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved