«Κατοστάρα» ο Ίκαρος στο «κύκνειο άσμα» του Αμαρουσίου

«Κατοστάρα» ο Ίκαρος στο «κύκνειο άσμα» του Αμαρουσίου

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο Ίκαρος Καλλιθέας, κερδίζοντας με 104-79 το Μαρούσι.

Στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό του Αγίου Θωμά το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήρε από την αρχή του αγώνα τα ηνία και κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς «καθάρισε» την υπόθεση κατάκτησης του ροζ φύλλου από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, όταν προηγήθηκε 49-27. Από την άλλη, η ομάδα των βορείων προαστίων ολοκλήρωσε μια απόλυτα απογοητευτική χρονιά, γεμάτη προβλήματα, με μόλις μία νίκη και αποχαιρέτησε την κατηγορία των μεγάλων, της οποίας αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι από το 1998.

Ο Ίκαρος, που τερμάτισε στη 10η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είχε ως κορυφαίους τους Καράμπουλα, Πολυτάρχου, Βασίλιεβιτς, Λιούμπισιτς και Μπέινς, ενώ από τους παίκτες του Νίκου Λινάρδου φιλότιμες προσπάθειες κατέβαλαν οι Δεμερτζής και Νικολαΐδης. Όσο για την επόμενη ημέρα, κανείς δεν γνωρίζει. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, που έτρεξε τα διοικητικά του συλλόγου την τελευταία διετία, έχει ήδη παραδώσει τα «κλειδιά», ενώ ο άνθρωπος που εξακολουθεί να έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ο Άρης Βωβός, έχει δείξει πως δεν επιθυμεί να έχει την παραμικρή εμπλοκή με τα κοινά. Παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν το Μαρούσι θα μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 τη νέα σεζόν, αφού το πιο πιθανό σενάριο το θέλει να υποβιβάζεται οικειοθελώς στη Β’ Εθνική.

Στα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό και με το δίδυμο των Λιούμπισιτς και Μπέινς να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι προηγήθηκε με 14-5 στο 5ο λεπτό. Έχοντας 3/4 τρίποντα και με το Βασίλιεβιτς να ανεβάζει «στροφές» με το πέρασμα της ώρας οι παίκτες του Ίκαρου δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες να κλείσουν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο με +16 (25-9), βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για το «διπλό». Παρά τις προσπάθειες του Πρόδρομου Νικολαΐδη για λογαριασμό των γηπεδούχων το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου πατούσε καλύτερα στο παρκέ και με τον Καράμπουλα να έρχεται για να πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τους Λιούμπισιτς, Βασίλιεβιτς και Μπέινς οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά σε υψηλά επίπεδο (39-23 στο 19’), εξακολουθώντας να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον αμυντικό τομέα. Οι παίκτες του Νίκου Λινάρδου δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, έτσι μοιραία οδηγηθήκαμε στο 49-27 του 20’.

Ο Δεμερτζής με το Νικολαΐδη δεν το έβαλαν κάτω ούτε στην επανάληψη, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία διάθεση να δώσουν δικαιώματα στους αντιπάλους τους. Πέντε λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου, η διαφορά είχε παγιωθεί στους 20 πόντους (40-60), με τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ, απέναντι σε μια ομάδα που μόλις και μετά βίας κατάφερε να συμπληρώσει 12άδα. Ο Σκορδίλης και ο Λαρετζάκης ήρθαν και αυτοί, με τη σειρά τους, να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα για τον Ίκαρο Καλλιθέας, που προηγήθηκε με 80-58 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και φυσικά δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του, φτάνοντας σε πολύ εύκολη νίκη και μάλιστα με 100άρα.

Διαιτητές: Ανδρικόπουλος, Β. Τσώνος, Α. Αναστόπουλος.
Δεκάλεπτα: 9-25, 27-49, 58-80, 79-104.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου 7, Δεμερτζής 12 (2), Νικολαΐδης 28 (6), Ακεψιμαΐδης 8, Σουρμπής, Κανονίδης 12 (2), Γιάννης 6, Αλεξίου 2.
Ίκαρος Καλλιθεάς (Σκουρτόπουλος): Σκορδίλης 19, Κουμπούρας, Καράμπουλας 17, Πολυτάρχου 11, Τσιάρας 4, Βασίλιεβιτς 9 (3), Κεφαλάς 9 (1), Αγαδάκος 8, Μπέινς 8, Μπεκ 3 (1), Λιούμπισιτς 9 (1), Λαρεντζάκης 7 (1).



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved