Δεν φεύγει ακόμα ο Δαμιανίδης

Δεν φεύγει ακόμα ο Δαμιανίδης

Επιστολή, με την οποία ενημερώνει πως θα παραμείνει στην προεδρία της ΚΑΕ Άρης έως τη γενική συνέλευση της 7ης Μαΐου, απέστειλε ο Γιάννης Δαμιανίδης.

Ερασιτέχνης και Γένεσις ζήτησαν από τον ισχυρό άνδρα των Θεσσαλονικιών να παραιτηθεί εντός τριών ημερών από τον πόστο του, ο ίδιος όμως αναφέρει πως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ωστόσο, δεσμεύθηκε δημόσια να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αντικατάστασή του. Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιστολής που του στάλθηκε σήμερα (10/04), ειδικά από τη στιγμή που η απόφαση για την αποχώρησή του έχει ληφθεί εδώ και καιρο.

Η επιστολή: «Αγαπητοί συναρειανοί,
Σχετικά με την υπ’ αρ. πρωτ. 126/10.04.2012 επιστολή που κατατέθηκε σήμερα (10/04) στα γραφεία της ΚΑΕ με την οποία ζητείται η άμεση παραίτησή μου (εντός τριών ημερών), τόσο από τη θέση του προέδρου της ΚΑΕ Άρης 2003 όσο και από τη θέση του προέδρου της Γένεσις Αθλητική Α.Ε., θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Έχω εκφράσει κατ’ επανάληψη την επιθυμία μου να παραιτηθώ τόσο δημόσια, θέλοντας να ενημερώσω τον κόσμο της ομάδας, όσο και κατ’ ιδίαν προς εσάς τους μετόχους αλλά και τον Α.Σ. Άρης. Σας υπενθυμίζω ότι με δική μου πρωτοβουλία, προσπαθώντας να βρω λύση στο διοικητικό κομμάτι και επιθυμώντας να παραιτηθώ νωρίτερα, ζήτησα από τον πρόεδρο της ΚΜΑ να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας μπάσκετ.

Στις συναντήσεις που μεσολάβησαν έως την έκτακτη Γ.Σ. της ΚΜΑ, στις οποίες παρόντες ήταν οι μέτοχοι της ΚΑΕ Άρης 2003, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΜΑ και το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Άρης συναποφασίσαμε ότι το καλύτερο για την ομάδα θα ήταν η παραίτησή μου να υποβληθεί μετά το τέλος των αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Η επιθυμία μου αυτή μεταφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΚΜΑ, όπου διαβάστηκε η απόφαση όλων να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία, δεδομένης της παραίτησής μου, θα προετοίμαζε το έδαφος για το επόμενο διοικητικό σχήμα.

Όσον αφορά την παραίτησή μου από τη Γένεσις, όπως γνωρίζετε, λειτουργικά θέματα που έχουν άμεση επίπτωση στην ΚΑΕ Άρης 2003, αλλά και ο νόμος περί ανώνυμων εταιρειών δε μου επιτρέπουν να παραιτηθώ άμεσα, δεσμεύομαι όμως σε εσάς, αλλά και δημόσια, ότι θα κινήσω όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή αντικατάστασή μου ως μέλος της Γένεσις δίχως την παραμικρή αρνητική συνέπεια. Θέληση όλων μας είναι ο Άρης να υπάρχει και στο μέλλον, να διατηρήσει την αίγλη του και να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η λογική και η αρειανή αλληλεγγύη επιβάλουν πριν από κάθε δημοσιοποίηση ενεργειών να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Δε σας κρύβω ότι η δημοσιοποίηση του περιεχομένου ενός εσωτερικού εγγράφου του Άρη με θλίβει, από τη στιγμή που οι αποφάσεις αυτές έχουν από καιρό ληφθεί από κοινού. Το αντιπαρέρχομαι όμως, και με γνώμονα ότι έχω υποχρέωση καταστατικά αλλά κυρίως απέναντι στον κόσμο του Άρη να εξασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, συγκάλεσα όπως μου υποδείχθηκε, παρουσία του νομικού συμβούλου της ΚΑΕ Άρης 2003 κ. Σπύρου Χριστοφορίδη, έκτακτη Γ.Σ. στις 7 Μαΐου 2012, ώστε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την κατά το δυνατό ομαλή διαδοχή στη διοίκηση της ομάδας.

Καλώ παράλληλα, στο διάστημα που μεσολαβεί έως την έκτακτη εξαγγελθείσα γενική συνέλευση, τους μετόχους της ΚΑΕ αλλά και όσους θα αποτελέσουν τα μέλη του επερχόμενου Δ.Σ. της ΚΑΕ και θα έχουν την έγκρισή τους, ώστε να τους ενημερώσω αναλυτικά ως προς όλες τις εκκρεμότητες (οικονομικές και διοικητικές) που προέκυψαν κατά το τελευταίο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό ότι ο νόμος δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα σύγκλησης αυτόκλητης καθολικής γενικής συνέλευσης των μετόχων χωρίς την τήρηση καμίας χρονικής προθεσμίας».



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved