Με σβηστές μηχανές

Με σβηστές μηχανές

Μετά από τον θρίαμβο στην Βαλένθια ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη επί του Αμαρουσίου με σκορ 90-76 που τον διατηρεί στην κορυφή της Α1 πρώτο και αήττητο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και πήραν γρήγορα μια διαφορά που έφτασε και σε διψήφιο νούμερο. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς με τους Έρτσεγκ και Παπανικόλαου να βρίσκονται σε καλή μέρα έδειξε ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Πελεκάνος και Γλυνιαδάκης ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα με τους Παπαλουκά και Σπανούλη να μπαίνουν λίγα λεπτά πριν την λήξη της 1ης περιόδου. Οι Πειραιώτες άνοιξαν από την αρχή τον ρυθμό και έγιναν γρήγορα το «αφεντικά» του αγώνα. Σκορ πρώτης περιόδου 24-14.

Οι φιλοξενούμενοι από την αρχή χρησιμοποίησαν άμυνα ζώνης που ωστόσο δεν έδειχνε να προβληματίζει τους κυπελλούχους Ελλάδας που γύρναγαν σωστά την μπάλα και έβρισκαν αμαρκάριστα σουτ. Με καλάθια των  Μαυροκεφαλίδη και Παπαλουκά η διαφορά πήγε στους 11 πόντους 34-23 στο 15ο λεπτό. Η καλή δουλειά στην άμυνα για τους «ερυθρόλευκους» συνεχιζόταν, ο Βασίλης Σπανούλης έκλεψε την μπάλα και κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ. Δύο βολές του έλληνα γκαρντ και ένα καλάθι του Μαυροκεφαλίδη εκτόξευσαν την διαφορά στους 15, 38-23 στο 16ο λεπτό. Το Μαρούσι προσπάθησε να μειώσει και τα κατάφερε με κάποιους αιφνιδιασμούς που έβγαλε κυρίως με τον Χουέρτας, 41-33 στο 18ο λεπτό. Το δεύτερο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 43-33.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήθελε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και αυτό φάνηκε από την αρχή. Γλυνιαδάκης και Πελεκάνος πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής ενώ ο Νεστέροβιτς δεν είχε χρησιμοποιηθεί στα 3 πρώτα δεκάλεπτα. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έριξε τη διαφορά στους 6 πόντους 47-41 με δύο βολές του Κλεμέντε στο 24ο λεπτό. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει με τους Πειραιώτες να διατηρούν μια διαφορά γύρω στους 10 πόντους, 59-48 3 λεπτά πριν από την λήξη της 3ης περιόδου. Οι γηπεδούχοι όσες φορές το Μαρούσι πλησίαζε πάταγαν γκάζι και έπαιρναν ξανά διαφορά. Σκορ 3ης περιόδου 68-55.

Η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 15 με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη, 74-59 στο 33ο λεπτό. Ο Ράσο Νεστέροβιτς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να χρησιμοποιεί κυρίως τους Γλυνιαδάκη, Έρτσεγκ και Μαυροκεφαλίδη. Ο Σλοβένος σέντερ είναι πολύτιμος για τους Πειραιώτες και ο «Ντούντα» του δίνει τις ανάσες που χρειάζεται για να μπορεί να τον έχει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους δύσκολους αγώνες που ακολουθούν. Και στους περιφερειακούς παίκτες μοιράστηκε ο χρόνος αφού τα συνεχή παιχνίδια σε συνδυασμό με τους πολλούς τραυματισμούς μπορεί να φέρουν κόπωση που θα στοιχίσει στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός χωρίς να ζοριστεί έφτασε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Παπαλουκά να προηγηθεί και με 18 πόντους 85-67, 3 λεπτά πριν από το τέλος. Τελικό σκορ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 90-76

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-33, 68-55, 90-76.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 11, Γλυνιαδάκης 4, Σπανούλης 9, Νεστέροβιτς, Πελεκάνος 10, Μαυροκεφαλίδης 10, Νίλσεν 3, Παπανικολάου 19, Έρτσεγκ 17, Τεόντοσιτς 9, Κατσίβελης.

Μαρούσι: Μπόγιτς 7, Νοέας, Μπάγκαριτς 13, Ακεψαμαϊδης 6, Χουέρτας 13, Χαριτόπουλος 4, Καλογερόπουλος, Γκαγκαλούδης 18, Κλεμέντε 15, Σιαμανδούρας,Τσόντζος, Καλογιαννίδης.



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved