Μάντζαρης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Μάντζαρης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Την πίστη του στις δυνατότητες του Ολυμπιακού εξέφρασε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μιλώντας στην μπασκετική εκπομπή του Τηλεάστυ «Jump Shoot».

Ο 21χρονος πλέι μέικερ εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι Πειραιώτες θα κατακτήσουν φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ αναφορικά με την παρουσία τους στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης εξήγησε πως η Μπαρτσελόνα, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά, δεν είναι αχτύπητη. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για την αγωνιστική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Είμαστε νέα ομάδα και με άπειρους παίκτες, όπως είμαι κι εγώ σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Μαζί με το Βασίλη Σπανούλη, το Γιώργο Πρίντεζη αλλά και τους ξένους, οι οποίοι έχουν την εμπειρία, δείξαμε ότι έχουμε καλή χημεία. Αυτό το γνωρίζαμε εμείς που είμαστε στα αποδυτήρια της ομάδας, αλλά τώρα το δείχνουμε και μέσα στο παρκέ. Ήταν σίγουρο ότι θέλαμε το χρόνο μας και ξέραμε ότι θα ήμασταν έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι, βελτιωνόμαστε κι αυτό το βγάζουμε και στο παιχνίδι μας».

Για την ενέργεια που βγάζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο παρκέ: «Είμαστε νεαρά παιδιά κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλές αντοχές και μπορούμε να βγάλουμε ενέργεια για σαράντα λεπτά παιχνιδιού σε τοπ επίπεδο. Για αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε το γυμναστή του Ολυμπιακού, τον Ανδρέα Γκατζούλη».

Για την πίεση που ασκείται στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Το ξέρεις από τη στιγμή που θα πας στον Ολυμπιακό ότι ο κυρίαρχος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η πίεση υπάρχει για την επίτευξη αυτού του στόχου. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό είσαι καταδικασμένος να πρωταγωνιστείς και μέσα σε όλο αυτό υπάρχει και η κριτική. Αλλά ο κόσμος ήταν δίπλα μας στα δύο παιχνίδια απέναντι στη Σιένα και το ΣΕΦ ήταν κατάμεστο. Όπως έχει δηλώσει και ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης), όμως, μαγκιά μας θα είναι να κρατήσουμε αυτό τον κόσμο δίπλα μας».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Μας γέμισε χαρά το γεμάτο από κόσμο ΣΕΦ, η εμψύχωση και η ώθηση που μας έδωσαν ο κόσμος. Τη δύναμη που πήραμε από τους φιλάθλους μας τη βγάλαμε ως ενέργεια μέσα στο παρκέ. Για εμένα, που είναι η πρώτη φορά μου στην Ευρωλίγκα, ήταν πρωτόγνωρες στιγμές. Έχω προσαρμοστεί, θέλω να βρω το ρόλο μου και θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής μου».

Για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο: «Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι το πανηγύρισαν και το χάρηκαν σαν μικρά παιδιά. Ήταν μια δικαίωση για αυτούς τους ανθρώπους και ευτυχώς που υπάρχουν παράγοντες όπως ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Είμαι ευχαριστημένους που τους προσφέραμε κάποιες στιγμές χαράς».

Για την Μπαρτσελόνα, με την οποία θα τεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό της Ευρωλόγκας: «Η Μπαρτσελόνα είναι μια παραδοσιακή δύναμη στην Ευρώπη. Έχει παίκτες προσωπικότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αχτύπητη. Ο ημιτελικός είναι απλώς ένα παιχνίδι. Στο Φάιναλ Φορ τα πάντα μπορούν να συμβούν. Εμείς δεν πάμε απλώς για την παρουσία μας στην Κωνσταντινούπολη. Πάμε για να αγωνιστούμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν, θα παίξουμε με όλες τις δυνάμεις».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο βασικός μας στόχος. Αυτό μας ζητάει και ο κόσμος. Οι φίλαθλοι μάς δίνουν συγχαρητήρια για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, αλλά στέκονται στο ότι πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα είμαστε πρωταθλητές. Πρέπει να μείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στα τελευταία δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος και να κρατήσουμε το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, γιατί έχουμε αποδείξει ότι μέσα στο ΣΕΦ είμαστε πολύ δυνατοί».

Για το αυριανό (05/04) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Η Μακάμπι έχει ήδη κάνει ένα μπρέικ και μπορεί να το επαναλάβει. Σίγουρα, όμως, το πλεονέκτημα το έχει ο Παναθηναϊκός. Η Μακάμπι παίζει αμερικανικό μπάσκετ και πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στο ποια από τις δύο ομάδες θα βρίσκεται στην καλή μέρα της. Δηλαδή, πώς θα είναι η Μακάμπι στον επιθετικό τομέα και πώς θα την αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός αμυντικά».

Για το εάν θα ήθελαν στον Ολυμπιακό να παίξουν στον τελικό της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιον θα βρούμε στον τελικό, αν και μέχρι να φτάσουμε εκεί ο δρόμος είναι πολύ μακρύς. Αν αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό, τότε θα είναι σίγουρα ένας διαφορετικός τελικός. Εμείς, όποιος αντίπαλος κι αν βρεθεί απέναντί μας, θέλουμε να τον νικήσουμε».

Για τη μονομαχία του με το Χουάν Κάρλος Ναβάρο, στο Φάιναλ Φορ: «Ο Ναβάρο, αν δεν είναι ο καλύτερος γκαρντ της Ευρώπης, τότε είναι ένας από τους κορυφαίους. Πιστεύω ότι ο Σπανούλης και ο Ναβάρο είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Ο Ναβάρο, όπως και κάθε παίκτης, έχει τις αδυναμίες του και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να τον χτυπήσουμε. Αλλά εμένα με ενδιαφέρει να νικήσει ο Ολυμπιακός κι ας βάλει και 40 πόντους ο Ναβάρο».

Για το πού θεωρεί πως πρέπει να βελτιωθεί: «Εγω προσπαθώ να κάνω ό,τι μου ζητάει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και να το δείχνω μέσα στο παρκέ. Από την άλλη πλευρά, δουλεύω καθημερινά και σκληρά κυρίως πάνω στα σουτ, στα ντράιβ μου και στο παιχνίδι με πλάτη. Πρέπει να βελτιωθώ και στην άμυνά μου, δηλαδή στο πώς θα περιορίσω τα επιθετικά ατού του αντιπάλου και με αυτό τον τρόπο να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός. Ύστερα από κάθε παιχνίδι βλέπουμε σε DVD τα καλά και τα άσχημα σημεία μας. Εγώ, πρώτος από όλους, ξέρω τι έχω κάνει λάθος σε κάθε παιχνίδι. Όταν επιστρέφω το βράδυ σπίτι μου σκέφτομαι το παιχνίδι και γνωρίζω πού έχω κάνει λάθος».

Για το πέρασμά του από το Περιστέρι: «Πρέπει να πιστώσουμε στον Αργύρη Πεδουλάκη το ότι με πίστεψε και τον ευχαριστώ. Λόγω της οικονομικής κρίσης οι ομάδες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τους Έλληνες παίκτες, αν και αναγκάζονται  να το κάνουν. Αυτό είναι το μοναδικό καλό που έχει κάνει η κρίση. Η εμπειρία μου και η παρουσία μου στο Περιστέρι μου έκαναν πολύ καλό».

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Ευχαριστώ τους αδελφούς Αγγελόπουλους, οι οποίοι με πίστεψαν και με έφεραν στον Ολυμπιακό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν λογικό να μη με ξέρει και τόσο καλά, γιατί κυρίως ασχολιόταν με παίκτες του επιπέδου της Ευρωλίγκας και μετά με εκείνους από την Εθνική Σερβίας. Ο Βαγγέλης Αγγέλου -όπως και ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος- με πίστεψε και μίλησε στον Ίβκοβιτς, λέγοντΆς του ότι είμαι καλός και ότι μπορώ να προσφέρω».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved