Πρίντεζης: «Να κρατήσουμε τον ίδιο κορμό»

Πρίντεζης: «Να κρατήσουμε τον ίδιο κορμό»

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης χωρίς να το περιμένουν πολλοί, ωστόσο ο Γιώργος Πρίντεζης σκέφτεται ήδη τα επόμενα χρόνια στους «ερυθρόλευκους».

Μεγάλος πόθος για τον πιο... παλιό στις τάξεις του Ολυμπιακού μπασκετμπολίστα, είναι οι Πειραιώτες να κρατήσουν τον ίδιο κορμό με τον ίδιο προπονητή αρκετά χρόνια, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά μεγάλο σύνολο.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Πρίντεζη στην εφημερίδα «Goal»:

«Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου ήταν πόσο διαφορετική θα μπορεί να είναι αυτή η ομάδα σε δύο τρία χρόνια αν μείνει με τον ίδιο προπονητή, τους ίδιους παίκτες, να δουλεύουμε πάνω στα ίδια συστήματα και να παίζουμε μαζί συνέχεια. Αυτός είναι ο μεγάλος μου πόθος. Αν έχουμε βελτιωθεί τόσο σε έξι μήνες, σκέψου τι θα γίνει σε δύο χρόνια. Βέβαια, όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη, αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα είμαστε... Πάντως, σκέφτομαι πως θα έχουμε τεράστιες δυνατότητες αν μείνουμε για πολλά χρόνια μαζί. Ο κορμός είναι ιδανικός», σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Πρίντεζης.

«Η ομάδα φτιάχτηκε με βλέμμα προς το μέλλον και από την πρώτη της χρονιά κατάφερε να πάει φάιναλ φορ. Αυτό που πάντα ήθελε ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι να βλέπει μία ομάδα να παλεύει. Δεν ήθελε να βλέπει απλώς μεγάλα αστέρια. Ηθελε μία ομάδα που αν μπορεί να παίξει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, να παίζει πάντα σε αυτό και να μάχεται, να δίνει ό,τι έχει και δεν έχει. Και με πολλούς Ελληνες στο ρόστερ της. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Αρέσει στον κόσμο αυτό που βλέπει.

Παίζουμε μεγάλο ρόλο κι εμείς. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα καλύπτει τον κόσμο και αν έρθει το πρωτάθλημα, θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Πολλοί δεν είχαν εμπειρίες από την Ευρωλίγκα και οι περισσότεροι δεν έχουν παίξει ποτέ σε αυτό το επίπεδο. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείς. Πρέπει πρώτα να μάθεις πώς είναι αυτό το επίπεδο. Είναι και το όνομα του συλλόγου πολύ βαρύ για να αφομοιώσεις αυτά που ζητάει ο κόσμος και τις απαιτήσεις της ομάδας και όλο αυτό έγινε γρήγορα με εμάς».

«Το χάρηκε ο κόσμος και το χαρήκαμε κι εμείς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η δύναμή του και ίσως να είναι και η δύναμη του ελληνικού μπάσκετ. Οταν τη δεκαετία του '90 ο Ολυμπιακός ήταν στα ντουζένια του, ήταν στα πάνω του και το ελληνικό μπάσκετ. Ισως χρειάζεται κάτι να αλλάξει, για να αλλάξει και ο τρόπος που μας βλέπει ο κόσμος».

Για το Final 4 είπε: «Σίγουρα δεν πάμε στην Πόλη για τη συμμετοχή. Δεν μπορώ να πω ότι πάμε να το πάρουμε, θέλω να συνεχίσω με τον ίδιον τρόπο που έβλεπα μέχρι στιγμής τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα. Αν πάρουμε ένα ματς, τότε θα πάμε για κάτι καλύτερο στο επόμενο. Θα παλέψουμε σκληρά, θα παίξουμε καλό μπάσκετ και είναι ένα παιχνίδι. Δεν νομίζω πως είμαστε χειρότερη ομάδα από την Μπαρτσελόνα και να μην μπορούμε να την κερδίσουμε με τίποτα σε ένα παιχνίδι. Πάντως, το φάιναλ φορ ακόμα και γι' αυτούς που έχουν ξαναπάει δεν παύει να είναι εμπειρία ζωής».

«Εχει πάει καλά η χρονιά δίχως να έχουμε υποσχεθεί κάτι. Ετσι θα συνεχίσουμε και για προληπτικούς λόγους (!). Το πρωτάθλημα είναι πρώτος μας στόχος. Εχουμε καλές πιθανότητες. Διαθέτουμε όλο το πακέτο για να το πάρουμε. Και αυτό το ΣΕΦ που είδαμε στα ματς με τη Σιένα δίνει ένα καλό και υπολογίσιμο πλεονέκτημα».

Τέλος, δήλωσε : «Να μείνω μέχρι το τέλος της καριέρας μου στον Ολυμπιακό. Θέλω να μείνω στην ομάδα επειδή έχω δεθεί μαζί της, νιώθω άνετα και οικεία, ακόμα και το ΣΕΦ το βλέπω σαν σπίτι μου».



Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved