«Ζωγράφισε το δικό σου Ίκαρο»

«Ζωγράφισε το δικό σου Ίκαρο»

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεργασία του με το Κολλέγιο ΒΑΚΑΛΟ Art&Design εξέδωσε ο Ίκαρος Καλλιθέας…

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…

«Η Αθλητική Ένωση ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ σε συνεργασία με το Κολλέγιο ΒΑΚΑΛΟ Art&Design και το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκηρύσσουν Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Ο Μύθος του Ικάρου», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων της Δ΄ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αθήνας.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχυθεί η σχέση της μαθητικής νεολαίας τόσο με τον υγιή μαζικό αθλητισμό όσο και με τον πολιτισμό.

ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Ο ΙΚΑΡΟΣ και η ΒΑΚΑΛΟ ζητούν από όλους τους επίδοξους καλλιτέχνες να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να απεικονίσουν το μύθο του Ικάρου σε σχέση είτε με τη μυθολογία, είτε με το σήμερα, είτε με τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, αλλά και οποιοδήποτε θέμα τους αγγίζει.

Για τους όρους του διαγωνισμού κάθε μαθητής μπορεί να ενημερωθεί από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και από τη Διεύθυνση του Σχολείου στο οποίο ανήκει.

Ακολουθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

«Θέμα: Διαγωνισμός  Ζωγραφικής αφίσας με θέμα «Ο Μύθος του Ικάρου »

Σε απάντηση του: 33449/Γ7/27-3-2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Αθλητική Ένωση ΙΚΑΡΟΣ Καλλιθέας σε συνεργασία με το Κολλέγιο Βακαλό Art&Design προκηρύσσουν διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Ο Μύθος του Ικάρου » ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές της  Γ΄ Τάξης των Λυκείων της Δ΄ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αθήνας. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχυθεί η σχέση της μαθητικής νεολαίας τόσο με τον υγιή μαζικό αθλητισμό όσο και με τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν εικαστικά έργα σε χαρτί διαστάσεων όχι μεγαλύτερων από 35Χ50 εκ., χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε υλικό (ξυλομπογιές, τέμπερες, λαδοπαστέλ, μολύβι, μελάνι κλπ.). Επιτρέπονται μικτές τεχνικές και κολλάζ. Δεν θα γίνουν δεκτές εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή ούτε τρισδιάστατα έργα. Στην οπίσθια όψη των έργων θα αναγράφονται ευκρινώς το όνομα, το επίθετο, η τάξη του μαθητή καθώς και τα στοιχεία του σχολείου στο οποίο φοιτά (τίτλος σχολείου - πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση  – τηλέφωνο- FAX). Τα έργα δεν θα επιστραφούν.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Λύκεια της Δ΄ Αθήνας έως και την 18η Μαΐου 2012. Οι μαθητές θα φιλοτεχνήσουν τα έργα τους στην τάξη σε ώρα μαθήματος και ο εκπαιδευτικός που διενήργησε τον διαγωνισμό θα τα παρουσιάσει  στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, τα μέλη του οποίου θα επιλέξουν έως πέντε (5) έργα που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο.  Τα έργα αυτά θα συσκευασθούν όλα μαζί σε φάκελο όπου θα αναγράφεται το όνομα του σχολείου και θα  παραδοθούν στην Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Δ΄ Αθήνας, οδός Ομήρου 34-Νέα Σμύρνη, στην Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ΄ Αθήνας κα Ν. Κουτσίδου  έως την 25η Μαΐου 2012.

Επιτροπή αποτελούμενη από  δύο στελέχη της Αθλητικής Ένωσης Ίκαρος Καλλιθέας, δύο καθηγητές του Κολλεγίου Βακαλό Art & Design και ένα εκπρόσωπο του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού θα επιλέξει τριάντα (30) έργα από το σύνολο όσων υποβλήθηκαν, τα οποία θα λάβουν τιμητική διάκριση από την Αθλητική Ένωση Ίκαρος Καλλιθέας και θα εκτεθούν σε κατάλληλο χώρο. Σε ειδική τελετή βράβευσης που θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου 2012 θα απονεμηθούν από τη Διεύθυνση του Κολλεγίου Βακαλό τρία βραβεία, τα οποία θα συνοδεύονται από τις ακόλουθες υποτροφίες:

1)    μία υποτροφία 50%για το πρώτο έτος του τριετούς προγράμματος Bachelor of Arts στον τομέα Γραφιστικής ή Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου

2)    μία υποτροφία 100% για το μονοετές εργαστήριο ζωγραφικής

3)    μία υποτροφία 50% για το μονοετές εργαστήριο ζωγραφικής

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων στα οποία απευθύνεται ο διαγωνισμός».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved