Έισι Λο: «Παίζουμε φοβερό μπάσκετ την κατάλληλη στιγμή»

Έισι Λο: «Παίζουμε φοβερό μπάσκετ την κατάλληλη στιγμή»

Την κατάκτηση της Ευρωλίγκας θέτει ως μοναδικό στόχο του Ολυμπιακού στο Final 4 της Ευρωλίγκας ο Έισι Λο, τονίζοντας πως η ομάδα του Πειραιά παίζει πολύ καλό μπάσκετ τη στιγμή που πρέπει.

Ο Αμερικανός άσος του Ολυμπιακού, Έισι Λο, μίλησε στην εφημερίδα «Γαύρος» και μεταξύ άλλων είπε:

-Πλέον είστε στο Final 4, το έχεις συνειδητοποιήσει;

«Χρειάστηκαν κάποιες ώρες, αλλά ναι, το έχω συνειδητοποιήσει. Μόλις είδα τον κόσμο να κάνει σαν τρελός στο παρκέ, κατάλαβα ότι κάτι σπουδαίο είχαμε καταφέρει. Ακόμη πάντως είναι νωρίς».

-Δηλαδή δεν σκέφτεσαι την Μπαρτσελόνα;

«Δεν ξέρω τίποτα απολύτως για την Μπαρτσελόνα. Μόνο ότι παίζει ο Ναβάρο που αγωνίστηκε στους Γκρίζλις. Τίποτα άλλο. Εχουμε καιρό μέχρι τότε και υπάρχουν άλλα παιχνίδια νωρίτερα για τα οποία πρέπει να προετοιμαστούμε».

-Λίγοι περίμεναν να πάτε στο Final 4, ακόμη λιγότεροι πιστεύουν ότι μπορείτε να καταφέρετε κάτι στην Κωνσταντινούπολη. Απέχετε ακόμη 40 μέρες, αλλά ποιος ειναι ο στόχος σας;

«Να πάρουμε την Ευρωλίγκα».

-Μόνο αυτό;

«Τίποτα λιγότερο. Δεν πάμε να διασκεδάσουμε και να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχή μας. Ακόμη δεν μας έχει πει ο προπονητής μας πού θα «χτυπήσουμε» την Μπαρτσελόνα και πώς θα παίξουμε, αλλά πάμε να πάρουμε δύο ματς».

-Πολύ σίγουρος ακούγεσαι.

«Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, αλλά παίζουμε φοβερό μπάσκετ τη στιγμή που πρέπει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτή την εποχή παίζουμε καλύτερο μπάσκετ από όλες σχεδόν τις ομάδες. Αν καταφέρουμε και διατηρήσουμε αυτό το πράγμα, να είσαι σίγουρος ότι θα κάνουμε δύο πολύ καλά παιχνίδια στο Final 4».

-Καταλαβαίνεις, όμως, ότι η παρουσία σου μαζί με τον Ντόρσεϊ έπαιξε σημαντικό ρόλο για την πρόκριση της ομάδας στο Final 4;

«Είναι πολύ ωραίο να ακούς ότι είσαι σημαντικός σε έναν οργανισμό, αλλά τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Άργησα να μπω λίγο σε ρυθμό γιατί ως πλέι μέικερ έπρεπε να μάθω τον τρόπο παιχνιδιού όλων των συμπαικτών μου για να μπορέσω να κάνω τη δουλειά τους ευκολότερη. Από ένα σημείο κι έπειτα ο προπονητής με εμπιστεύτηκε, οι συμπαίκτες μου το ίδιο και όλα εξελίσσονται σωστά. Η ομάδα παίζει καλό μπάσκετ και εγώ διασκεδάζω».

-Θες να μείνεις και του χρόνου στην ομάδα;

«Αν δεν υπάρξει τίποτα που να με ικανοποιεί από το NBA, τότε θέλω να μείνω χωρίς αμφιβολία στον Ολυμπιακό. Είναι ομάδα υψηλού επιπέδου και με φοβερό προπονητή. Αν μείνει αυτός και με θέλει, τότε δεν χωράει συζήτηση το αν θα παραμείνω».

-Όλοι οι παίκτες μιλάτε για τον Ίβκοβιτς. Τι διαφορετικό έχει από άλλους προπονητές;

«Πολύ απλά έχει βρεθεί εκεί που θέλουμε να πάμε. Έχει παίξει τελικούς, έχει πάει σε Final 4, έχει κατακτήσει τρόπαια. Τα έχει κάνει όλα και αυτό το διακρίνουμε σε κάθε του λέξη. Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ακούμε όσα μας λέει και να τα βγάζουμε στο παρκέ».

-Επιτυχία για τον Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Ξέρω ότι είναι ο πιο σημαντικός τίτλος για την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, που τιμωρεί κάθε λάθος που κάνουμε, αλλά θα παίξει ρόλο και το πλεονέκτημα έδρας. Στο ΟΑΚΑ δεν έχω παίξει, αλλά έχω ακούσει πολλά για την ατμόσφαιρα. Και στα δύο γήπεδα η φιλοξενούμενη ομάδα δεν θα περάσει εύκολα, άρα ήταν καλό που έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας».

-Ο κόσμος δεν συμπεριφέρεται και πολύ φυσιολογικά...

«Θυμάμαι στο Κύπελλο που έφευγαν φωτοβολίδες και πετούσαν αντικείμενα. Ήταν μία σκέτη τρέλα. Στη Σιένα κάποιος έφτυσε στο πρόσωπο τον Τζόι! Τι να πω... Στις ΗΠΑ αν συμπεριφερθείς έτσι, πας απευθείας στη φυλακή».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved