Ντόρσεϊ: «Σε φουλ φόρμα στο Final 4 και με τον Παναθηναϊκό»

Ντόρσεϊ: «Σε φουλ φόρμα στο Final 4 και με τον Παναθηναϊκό»

Την υπόσχεσή του πως στο Final 4 και στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση έδωσε ο Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως επιθυμία του είναι να συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παιχνίδια με τη Σιένα, στην τελική φάση της Ευρωλίγκας, στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, στους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του είναι ο Ολυμπιακός και όχι το NBA, όπου τον παρακολουθεί το Χιούστον.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τζόι Ντόρσεϊ:

-Πώς αισθάνεσαι μετά τον τραυματισμό σου, ζαλίζεσαι ακόμα;

«Είναι δύσκολος, φίλε, έναν παρόμοιο τραυματισμό είχε πρόσφατα και ο Ντουέιν Ουέιντ. Έχω συνέχεια ζαλάδες και πονοκεφάλους. Με χτύπησαν πολύ, φίλε, ήταν άσχημο αυτό που συνέβη».

-Έχεις πλέον τη φήμη ενός καταπληκτικού αμυντικού. Σε σένα, όμως, έχουν γίνει τα πιο σκληρά φάουλ; Πως το εξηγείς;

«Σκέψου ότι πριν από αυτό το παιχνίδι είχα πει στους διαιτητές πως πρέπει να έχουν το νου τους γιατί οι παίκτες της Σιένα κάνουν κάποια πραγματικά άσχημα φάουλ. Τελικά, την πάτησα πάλι! Δεν ένιωθα καλά, αλλά επέστρεψα στο παρκέ και αγωνίστηκα ξανά. Αλλά ζαλιζόμουν πολύ! Δεν μπορούσα να χάσω αυτή τη μάχη. Ξέρω πόσο σημαντικό ήταν να προκριθούμε για τον κόσμο και την ομάδα και είπα στον εαυτό μου, απλώς, μπες μέσα, βοήθα την ομάδα σου».

-Ο Ίβκοβιτς είπε μετά το 4ο παιχνίδι πως δεν σε χρησιμοποίησε γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει μαζί σου!

«Έχουμε αναπτύξει πολύ καλή σχέση με τον κόουτς! Το πρώτο εσπρέσο που είχα ποτέ μου τον ήπια μαζί με τον Ντούντα! Νιώθω ότι ανήκω στον Ολυμπιακό, λατρεύω αυτή την ομάδα. Όταν κάναμε το μίτινγκ πριν από το τέταρτο ματς με τη Σιένα ο κόουτς είδε πως δεν νιώθω καλά και μου είπε: Τζόι, ό,τι θες, αν χρειαστείς κάτι έλα στο δωμάτιό μου να με βρεις και να μιλήσουμε! Λες και είναι πατέρας μου»!

-Τζόι, αν βελτιώσεις το επιθετικό παιχνίδι με πλάτη, μπορείς να... επιβληθείς στην Ευρώπη. Οι ειδικοί, όμως, λένε πως σε τέτοια ηλικία η βελτίωση σε τεχνικά κομμάτια είναι πολύ δύσκολη. Εσύ τι πιστεύεις;

«Εγώ λέω ότι μπορώ! Για αυτό ήρθα στην Ευρώπη, για να βελτιωθώ και να καταλάβω καλύτερα το παιχνίδι. Στο NBA δεν έπαιζα όσο ήθελα και από τον... πάγκο δεν είναι εύκολο να γίνεσαι καλύτερος. Τώρα έχουμε κρίσιμα ματς. Αλλά το καλοκαίρι, όμως, σίγουρα θα δουλέψω σαν τρελός! Θεωρώ πως αν καθίσω κι άλλα χρόνια στην Ευρώπη θα εξελιχθώ και θα επηρεάζω πολύ την εξέλιξη των αγώνων».

-Θες να μείνεις στον Ολυμπιακό; Το συμβόλαιό σου τελειώνει το καλοκαίρι.

«Θα ήταν ωραίο να συνεχίσω εδώ. Το έχω συζητήσει και με τον πιο κοντινό μου άνθρωπο, τη μητέρα μου. Τις λέω να έρθει στην Ελλάδα, να κάνει το μεγάλο ταξίδι, αλλά δεν τις αρέσουν οι μεγάλες αλλαγές! Μόλις έρθει θα καταλάβει πόσο καλοί άνθρωποι είναι οι Έλληνες και πως θα έχει πολλά άτομα με τα οποία θα μπορεί να κάνει παρέα».

-Και αν έχεις πρόταση από το NBA;

«Μα, ήδη υπάρχουν αρκετές ομάδες στο NBA που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για μένα! Με παρακολουθούν. Νιώθω ότι προτεραιότητά μου πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός, είμαι συναισθηματικός τύπος. Πρώτα να μιλήσω μαζί τους και μετά με οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο. Στο Τορόντο έπαιζα 13-14 λεπτά, εδώ νιώθω πιο σημαντικός για την ομάδα. Τώρα τελευταία έχουν έρθει πάλι στην Ευρώπη οι Ρόκετς, για να με δουν να παίζω. Με πιστεύουν πολύ και μου το δείχνουν. Μου μιλάνε συνέχεια, νομίζω πως θα μου κάνουν πρόταση το καλοκαίρι».

-Αυτό δεν είναι καλό νέο για τον Ολυμπιακό! Τζόι, συμφωνείς ότι ο Χάινς ήταν συγκλονιστικός την Παρασκευή;

«Ένιωθα αδύναμος πριν από το παιχνίδι και ξέρεις τι του είπα; Κάιλ, αδερφέ μου, δεν θέλω να γυρίσω πίσω στη Σιένα και να παίξουμε πέμπτο παιχνίδι! Σε παρακαλώ να βγεις στο παρκέ και να τους κερδίσεις. Είναι η μέρα σου. Μου είπε ότι θα το κάνει και είμαι περήφανος για αυτόν που τα κατάφερε»!

-Εσύ που ήσουν στο πρώτο ημίχρονο;

«Ένιωθα χάλια και έμεινα στα αποδυτήρια, ένιωθα ότι χρειάζομαι ύπνο. Κάποια στιγμή με πήρε η μητέρα μου που έβλεπε το ματς στο pc της και μου λέει, Τζόι, ο Κάιλ είναι φανταστικός, αλλά χτύπησε στο φρύδι, μάλλον έρχεται προς τα εσένα, στα αποδυτήρια. Τρελάθηκα! Τις λέω, αποκλείεται, μη μου λες τέτοιο πράγμα! Ήμουν έτοιμος να βγω έξω στην αρένα και να αρχίσω να ζητάω από τον κόσμο να μας στηρίξει περισσότερο»!

-Πως την είδες την ατμόσφαιρα;

«Φανταστική! Δεν καταλαβαίνω, όμως, αφού έχουμε τέτοιο κόσμο, γιατί δεν έρχονται σε κάθε παιχνίδι, γιατί δεν μας κάνουν κάθε βράδυ να νιώθουμε ότι... πετάμε από ενέργεια, Είναι άσχημο να παίζουμε σε άδειο γήπεδο τόσο συχνά. Αν αγαπάς την ομάδα σου πρέπει να την υποστηρίζεις σε κάθε ματς που δίνει»!

-Τζόι, η κατάσταση είναι χάλια στην Ελλάδα. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα και σίγουρα δεν του περισσεύουν για να έρχεται κάθε φορά στο γήπεδο.

«Σε αυτό έχεις δίκιο, το ξέρω. Ε, τότε να αγοράσουμε εμείς οι παίκτες εισιτήρια και να τα δίνουμε στους οπαδούς μας»!

-Καλή ιδέα!

«Να το κάνουμε, θα το κάνουμε»!

-Πότε βγήκες στο γήπεδο στο τελευταίο παιχνίδι;

«Πρώτη φορά βγήκα στην τρίτη περίοδο και πήγα και είπα στον Έισι ότι μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη βραδιά! Και μετά στο τέλος! Ήταν τρελό αυτό που έζησα. Μου πήραν όλα τα ρούχα»!

-Είσαι παίκτης-κλειδί για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, είσαι πολύ συναισθηματικός τύπος. Θυμώνεις και αντιδράς πολύ εύκολα. Έχεις συνειδητοποιήσει πως τη συγκεκριμένη «πνευματική αδυναμία» σου ίσως τη σημαδέψει ο Παναθηναϊκός, για να βγεις εκτός τελικών;

«Το συνειδητοποίησα στον τελικό Κυπέλλου. Υπήρχαν εναλλαγές στο σκορ, αλλά όταν δεν έπαιζα, η άμυνα μας δεν ήταν τόσο καλή. Παίζουν συνέχεια πικ εν ρολ και αυτό με βολεύει. Εκεί κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να μένω στα παιχνίδια εναντίον τους. Όταν είμαι μέσα βλέπω τα πάντα, γιατί κρατάω το βάθος της άμυνας και μιλάω στους συμπαίκτες μου για το πώς κινούνται οι αντίπαλοι. Πρέπει να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα με τα φάουλ, σίγουρα θα είμαι σε καλή φόρμα».

-Δήλωσες πως ο σεβασμός σου για τους παίκτες του Παναθηναϊκού τελείωσε στο σκληρό φάουλ που έγινε πάνω σου. Πιθανώς στο ΟΑΚΑ θα ακούσεις πολλά από 20.000 κόσμο. Είσαι σίγουρος ότι θα κρατήσεις την ψυχραιμία σου και θα κάνεις αυτό που οφείλεις απέναντι στην ομάδα σου;

«Πιστεύω ότι μια τέτοια συμπεριφορά θα μου δώσει κίνητρο. Είχε συμβεί το ίδιο όταν ήμουν στο κολέγιο και έπαιζα για το Μέμφις. Τώρα έχω και την εμπειρία με το φτύσιμο στη Σιένα. Που ήταν ό,τι χειρότερο για μένα... Ο Βασίλης μου έχει μιλήσει πολύ για το πόσο σημαντικό είναι να διατηρώ την ψυχραιμία και την προσήλωση μου στο ματς».

-Ποια η άποψή σου για τους αδελφούς Αγγελόπουλους;

«Οι πρόεδροι είναι αλήθεια πως έχουν κάποιες ομοιότητες στον τρόπο που αντιδράνε με τον Μαρκ Κιούμπαν, που είναι πρόεδρος στους πρωταθλητές Μάβερικς! Αγαπάνε πολύ την ομάδα, είναι πάντα δίπλα μας, βλέπουν προπονήσεις. Χάρηκαν πολύ που προκριθήκαμε στο Final 4 και αυτό έδωσε μεγάλη ικανοποίηση και σε μας τους παίκτες. Είναι δίπλα μας και αυτό μας φτιάχνει την ψυχολογία».

-Όσο για τον παίκτη που σου προκάλεσε τον τραυματισμό, τον Ντέιβιντ Μος;

«Ο Μος με χτύπησε. Έμεινα στο νοσοκομείο τη μέρα μετά τον τρίτο αγώνα, αλλά και το πρωί, πριν από το τελευταίο παιχνίδι. Ήθελα να τον βρω στο γήπεδο και να τον... καταστρέψω! Η μητέρα μου υποστήριζε πως θα ήταν λάθος. Το δούλεψα στο μυαλό μου και όταν πέρασε από δίπλα μου δεν ασχολήθηκα. Μου είπαν οι συμπαίκτες μου πως αν έκανα κάτι τέτοιο δεν θα έπαιζα στο Final 4»!



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved