Καλαϊτζής: «Δύσκολο σενάριο η Ευρώπη»

Καλαϊτζής: «Δύσκολο σενάριο η Ευρώπη»

Ο Κολοσσός έχει κατακτήσει ήδη την 3η θέση της βαθμολογίας της Α1 Ανδρών, με τον Γιώργο Καλαϊτζή να παραδέχεται πως το σενάριο της Ευρώπης είναι δύσκολο.

Ο έμπειρος γκαρντ της ομάδας της Ρόδου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ και τόνισε αναλυτικά…

- Γιώργο, η διαδρομή σας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, τελειώνει και πλέον βρίσκετε δεδομένα στην τρίτη θέση; Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε;
«Είναι όντως δεδομένα ότι είμαστε τρίτοι στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας. Συνεχίζουμε όμως να έχουμε στόχους και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί αυτή η επιτυχία με το να παραμείνει η ομάδα στην τρίτη θέση και μετά το τέλος των πλέι οφ».

- Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το κλειδί της επιτυχίας στα πλέι οφ;
«Ουσιαστικά η ομάδα ξεκίνησε έχοντας στόχο να σωθούμε και να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία και βλέποντας όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά. Έτσι τα καταφέραμε και με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε στα πλέι οφ. Έχουμε το αβαντάζ της έδρας όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εξίσου καλές ομάδες. Μόνο αν συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο καλά στα πλέι οφ όπως και στην κανονική διάρκεια θα έχουμε τύχη».

- Εσύ όταν αποφάσισες να πας στον Κολοσσό, περίμενες μια τέτοια πορεία;
«Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα αν μου έλεγε κάποιος ότι θα είμαστε τρίτοι δεν θα το πίστευα. Η όλη ιστορία απέδειξε ότι επειδή βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που έδωσαν στην ομάδα διοικητική ηρεμία και ασφάλεια με αποτέλεσμα να λειτουργήσει σωστά το σύνολο εντός αγωνιστικού χώρου, αποδίδοντας καλό μπάσκετ».

- Πιστεύεις ότι το όνειρο της Ευρώπης είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί;
«Για να ξεκινήσουμε να μιλάμε για την Ευρώπη θα πρέπει να περάσουμε τον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Είναι ένα σενάριο δύσκολο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες και το συγκεκριμένο σενάριο είναι μακρινό και δεν θέλω να το σκέφτομαι. Αν τα καταφέρουμε σίγουρα θα είναι ο συτόχος που θα πρέπει συζητηθεί. Θα πρέπει από εκεί και πέρα να συμβούν πολλά πράγματα και όμως πιστεύω ότι το καλοκαίρι η διοίκηση θα πάρει την σωστή απόφαση».

- Πώς νιώθεις για την δική σου απόφαση να παίξεις εκεί;
«Πολύ όμορφα. Ερχόμουν από μια κακή χρονιά από τον Πανελλήνιο τόσο προσωπικά όσο και για την ομάδα. Δεν είχα περάσει μπασκετικά καλά. Ερχόμενος στο Κολοσσό όμως ήθελα να βρω ένα ρόλο στην ομάδα και να βοηθήσω να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Όλοι μαζί λοιπόν βάλαμε από ένα λιθαράκι για να πετύχουμε και αυτό έκανα και εγώ».

- Πιστεύεις ότι οι ομάδες στην Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργούνται και να λειτουργούν στα πρότυπα του Κολοσσού;
«Το πράγμα νομίζω πως πάει προς τα εκεί. Έχει αποδειχθεί ότι ομάδες που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις και στηρίζονται από ένα άνθρωπο, το μέλλον τους είναι κοντό. Όταν φτάσουμε να συζητάμε ότι μια πόλη εκπροσωπεί μια ομάδα τότε τα πράγματα είναι αλλιώς. Ο Κολοσσός ας πούμε έχει γήπεδο, ομάδα, κόσμο, μπασκεττική ιστορία, ακαδημίες και όλα λειτουργούν σωστά».

- Μετράει πολύ όμως και η στήριξη του κόσμου προς την ομάδα και όπως την αντιμετωπίζει…
«Όντως ο κόσμος έχει σταθεί όλα τα χρόνια στην ομάδα. Και φέτος θεωρώ αναλογικά με την κρίση ήρθε στο γήπεδο και την αγκάλιασε τηρουμένων των αναλογιών. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι ακόμα περισσότερος. Ελπίζω στα πλέι οφ ο κόσμος να είναι ακόμα περισσότερος στο γήπεδο γιατί η ομάδα το έχει ανάγκη. Και να δείξουν ότι αυτό που έχει καταφέρει ο Κολοσσός το σέβονται, το αγαπάνε και το επικροτούν».

- Θα ήθελες να κάνεις μια ευχή για την συνέχεια;
«Για το μπάσκετ πιστεύω ότι είναι σε σημείο που όλοι όσοι ασχολούνται θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη κατάσταση με σοβαρότητα και επειδή είμαστε στον πάτο να κάνουν κινήσεις μόνο για το καλό του αθλήματος. Να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Όσο για τον Κολοσσό εύχομαι να μιλάμε μετά από 10-15 χρόνια έχοντας γράψει την δική του μπασκετική ιστορία στην Ελλάδα».



Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved