Αγγέλου: «Η ομαδικότητα είναι ευαγγέλιο για τον Ολυμπιακό»

Αγγέλου: «Η ομαδικότητα είναι ευαγγέλιο για τον Ολυμπιακό»

Η ομαδικότητα, η ατμόσφαιρα και η θέληση των παικτών του Ολυμπιακού ήταν τα σημεία-κλειδιά στο χθεσινό (28/03) παιχνίδι με τη Σιένα, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», o στενός συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς, είπε αρχικά για την άμυνα του Ολυμπιακού στο χθεσινό (28/03) παιχνίδι: «Από το χθεσινό παιχνίδι κρατάμε την ομαδικότητα, την ατμόσφαιρα του γηπέδου, και τη θέληση και το πάθος των παικτών που έφερε σαν αποτέλεσμα την άμυνα που είδαμε. Σε τέτοια ματς που το στρες και η πίεση είναι μεγάλα, η καλή άμυνα σε βοηθάει να τα ελέγξεις».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι, ο Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε: «Για εμάς το είπε και ο προπονητής τα τρία πρώτα δεκάλεπτα δεχόμασταν καλάθι με ποσοστό 30% από την Σιένα, ένα αντίθεση με την συνηθισμένη Σιένα που είχε 49 με 52%. Μεγάλη σημασία έχει η άμυνα. Η Σιένα έχει δυο ζευγάρια επιθετικών συνεργασιών. Το ένα είναι Μακάλεμπ-Άντερσεν και το άλλο είναι το Ρακόσεβιτς-Λαβρίνοβιτς με υποστήριξη τον Ζήση που διαβάζει πολύ καλά τα μις ματς. Νομίζω όπως εμείς σταματήσαμε την Σιένα, έτσι μας σταμάτησε και αυτή στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Γίνεται μια μάχη λεπτομερειών. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το αποτέλεσμα μιας ομόδικης δουλείας και πίστης που έγινε χθες».

Αναφορικά με τα δυνατά στοιχεία του Ολυμπιακού, τόνισε: «Το μυστικό του Ολυμπιακού είναι η απλότητα, η ενέργεια, ο ενθουσιασμός και η ομαδικότητα. Αυτή την στιγμή η ομάδα δείχνει μια ωριμότητα και πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά γιατί δεν σου δίνεται η ευκαιρία να πηγαίνεις κάθε τόσο σε φάιναλ φορ. Πολλές ομάδες βλέποντας στην αρχή της σεζόν πως το βαρόμετρο της ομάδας είναι ο Σπανούλης εστίασαν την άμυνά τους πάνω του ακόμα και με συνεργασίες τεσσάρων παικτών. Για εμάς είναι πολύ σημαντική η ωριμότητα του Σπανούλη. Από την άμυνα και την ομαδικότητα μπορείς να καλύψεις και να χαλάσεις την άμυνα του αντίπαλου. Αυτό δείχνει και το μέταλλο του Σπανούλη που έχει φέρει στην ομάδα ένα πνεύμα αποφασιστικότητας, νικητή και ισορροπίας».

Ενώ για το ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν για την ομάδα του Πειραιά, υποστήριξε: «Η ομαδικότητα είναι ευαγγέλιο. Φέτος θέλουμε να κάνουμε λιγότερα λάθη και να κερδίσουμε τα χαμένα λάθη. Μπήκαμε σε αυτή τη σειρά με πολλά λάθη από τα πόιντ γκαρντ. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια που έχουμε σε σχέση με την Σιένα λόγω του μικρότερου μέσου όρου ηλικίας που έχουμε. Απρόοπτα υπάρχουν. Οι παίκτες της Σιένα που παίζουν το πικ εν ποπ και οι ψηλοί που βγαίνουν και σουτάρουν τρίποντα με καλά ποσοστά επιτυχίας είναι επικίνδυνοι όπως και τα μις ματς».

Τέλος, για το αυριανό (30/03) παιχνίδι, τόνισε: «Πρέπει ο αριθμός της δημιουργίας σε συνάρτηση με αυτό των λαθών πρέπει να είναι θετικός. Πρέπει να κυνηγάς τις χαμένες μπάλες και να υποστηρίζεις τα χαμένα σουτ. Πρέπει να μπορέσεις να επιβάλεις τα δικά σου πλεονεκτήματα και να χαλάσεις του αντίπαλου. Περιμένουμε με μεγάλη συγκέντρωση το αυριανό παιχνίδι. Είναι το ματς του πρέπει αλλά όχι για εμάς γιατί εμείς έχουμε δύο ευκαιρίες ενώ οι αντίπαλοι μόνο μία».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved