Στρικς: «Περιμένω την απάντηση του Πρέλεβιτς»

Στρικς: «Περιμένω την απάντηση του Πρέλεβιτς»

Την επιθυμία του ο ΠΑΟΚ να αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στη Βαλκανική Λίγκα εξέφρασε ο πρόεδρός της, Σάι Στρικς.

Ο ισχυρός άνδρας της BIBL, στην οποία παίζουν ομάδες από τη Βοσνία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Σερβία και το Ισραήλ, μιλώντας στο Sport 103 FM παραδέχθηκε πως θα ήθελαν στο πρωτάθλημά τους μια ελληνική ομάδα, γιατί όχι τους Θεσσαλονικείς, εξάλλου ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τους δεσμούς που τον συνδέουν με τη Θεσσαλονίκη: «Η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη δεύτερη πόλη μου. Όποτε έχω την ευκαιρία έρχομαι. Εύχομαι να έχουμε το επόμενο Φάιναλ Φορ στη Θεσσαλονίκη, εφόσον υπάρχει ο ΠΑΟΚ. Γιατί όχι; Είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στην Καβάλα είτε στη Δράμα, εμείς θέλουμε γεμάτα γήπεδα. Με τους χορηγούς μας βοηθάμε τις ομάδες κάτι που έχουμε αποδείξει».

Για τις ομάδες που ενδεχομένως να προστεθούν από του χρόνου στη Βαλκανική Λίγκα: «Έχουμε κάνει προτάσεις και στην Ακαντέμικα και στη Χέμοφαρμ, κάτι το οποίο δείχνει ότι θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί από εδώ και πέρα. Περιμένουμε την επίσημη απάντηση».

Για τα οικονομικά δεδομένα της Βαλκανικής Λίγκας: «Παραμένουμε καλά οικονομικά, παρά την κατάσταση γενικότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή ελληνική ομάδα κοντά μας».

Για την προοπτική συμμετοχής ελληνικής ομάδας: «Ήμουν διαιτητής, γνωρίζω το ελληνικό μπάσκετ, δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό να πάει μια ομάδα με το λεωφορείο για παράδειγμα στη Βουλγαρία. Δεν έρχεται και το τέλος του κόσμου. Στην Ελλάδα πρέπει πλέον να μάθουν να ζουν ρεαλιστικά. Η συμμετοχή τους στη λίγκα θα βοηθήσει και στην προώθηση νέων παικτών».

Για το εάν έχει έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς: «Πριν από δύο εβδομάδες μίλησα με τον Πρέλεβιτς. Κατάλαβε πώς είναι η θέση μας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Του είπα πώς έχει η Βαλκανική Λίγκα και νομίζω ότι αποδέχθηκε τη στάση μας. Αγαπώ τις ελληνικές ομάδες και η λίγκα είναι ευκαιρία να δώσουν ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες, παίζουν μέχρι τρεις Αμερικανοί, αυτή είναι από τις προϋποθέσεις μας. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει θετικά αυτό το πρωτάθλημα. Σε 2-3 χρόνια θα ξεπεραστεί η κρίση, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα γίνει επιπέδου Ευρωλίγκας, το 60% των παιχνιδιών μας είναι τηλεοπτικά, οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να ξεπεράσουν τον εγωισμό τους, ακόμη και ο Άρης που δεν βγήκε ωφελημένος από την παρουσία του στο Eurocup».

Για το τι του είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν τελικά ο ΠΑΟΚ αποδεχθεί την πρότασή μας. Αν και συνήθως όταν ήμουν εγώ διαιτητής έχανε! Πάντως, είναι πολύ μεγάλο όνομα ο ΠΑΟΚ. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι αν λάβει μέρος στη λίγκα το επόμενο Φάιναλ Φορ θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Περιμένω την απάντηση από τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Θα έρθει μετά το τέλος της σεζόν, είναι πολύ απασχολημένος τώρα. Αντιμετωπίζει θετικά αυτό το ενδεχόμενο, αλλά θα παίξει ρόλο το μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Είναι έξυπνος άνθρωπος και θα πάρει τη σωστή απόφαση. Θα κάνει καλό η συμμετοχή μιας ομάδας από τη Θεσσαλονίκη στη λίγκα, θα δώσει κίνητρο στους φιλάθλους. Σίγουρα, τα πράγματα στα Βαλκάνια έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους».



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved