Βρκιτς: «Νιώθω πολύ άνετα»

Βρκιτς: «Νιώθω πολύ άνετα»

Ο Ζόραν Βρκιτς έχει δείξει από τη πρώτη στιγμή που προστέθηκε στο ρόστερ του Περιστερίου, ότι αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση παίκτη…

Μάλιστα στην ομάδα των δυτικών προαστίων θεωρούν πως έχουν χτυπήσει φλέβα χρυσού, ενώ στο «match program» του αγώνα με τον Άρη φιλοξενείται συνέντευξή του στην οποία υπογραμμίζει: «Από τότε που ήρθα όλοι είναι πολύ φιλικοί και ζεστοί, τόσο που με κάνουν να νιώθω πολύ άνετα. Ολοι προσπαθούν να με βοηθήσουν και από την πρώτη προπόνηση ένιωσα ευτυχισμένος. Είναι πολύ όμορφα εδώ και η ομάδα μας πολύ καλή».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Δε σε δυσκολεύει η καινούργια χώρα και η διαφορετική γλώσσα;
«Ήρθα ως ξένος σε μια καινούργια πόλη, αλλά αμέσως βρήκα τη σύνδεση: στο γήπεδο αποδεικνύεται ότι όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα. Όλοι καταλαβαινόμαστε. Από την άλλη, τα αγγλικά κάνουν τη δουλειά τους, αλλά και η παρουσία του Γιούρε (σ.σ. Μότσνικ) με βοηθάει πολύ».

-Πως και πήρες αυτή την απόφαση να αγωνιστείς στο Περιστέρι;
«Είναι αλήθεια ότι δεν έπαιζα πολύ στην Ολύμπια, στην Ευρωλίγκα. Όταν αποδεσμεύτηκα, περίμενα καμιά δεκαριά μέρες για προτάσεις, αλλά μάλλον δεν ήταν τόσο καλή η στιγμή τότε. Εγώ δεν ήθελα να μείνω εκτός προπονήσεων περισσότερο και όταν τελικά ήρθε η πρόταση από το Περιστέρι άρχισα να μαζεύω πληροφορίες. Εμαθα για την ιστορία του, διαπίστωσα ότι είναι μεγάλο κλαμπ και έτσι κατέληξα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Αλλωστε, η ελληνική λίγκα είναι πολύ ανταγωνιστική».

-Γνωρίζεις για τη μεγάλη παράδοση του Συλλόγου μας να αναδεικνύει μεγάλους παίκτες, έλληνες και ξένους. Σου θυμίζω τα ονόματα Γιάριτς, Γκούροβιτς, Μαικλ, Ζεβροσένκο.
«Είμαι σίγουρος ότι θα μάθω πολλά εδώ. Ηδη νιώθω ότι με έχει βοηθήσει η παρουσία μου στην ομάδα και είμαι ικανοποιημένος για την επιλογή μου».

-Το πρώτο παιχνίδι σου στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Κολοσσό, προφανώς ήταν βγαλμένο από τα όνειρά σου: 18 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ.
«Προσπάθησα να είμαι ήρεμος και έτσι βγήκε αυτό το καλό παιχνίδι. Ένοιωσα ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Το γήπεδό μας είναι ιδιαίτερα ζεστό και με τη βοήθεια του κόσμου βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ήταν γεμάτο σε εκείνον τον αγώνα με τον Κολοσσό, όμως άκουγα καθαρά και σε κάθε φάση το τραγούδι των φιλάθλων και αυτό που έδωσε αυτοπεποίθηση».

-Πράγματι, το γήπεδό μας είναι ένα πολύ μπασκετικό γήπεδο.
«Το κατάλαβα από την πρώτη προπόνηση. Δεν είναι σαν κάποια πολύ μεγάλα καινούργια που βλέπουμε και νιώθουμε δέος, αλλά έχει «κάτι» το γήπεδό μας. Σε κάνει να παίζεις καλά. Μου θυμίζει το γήπεδο που έπαιζα στο Σπλιτ, χωρητικότητας 3-4 χιλιάδων θεατών. Παίξαμε μια χρονιά και σε πολύ μεγάλο γήπεδο 12.000 θεατών, αλλά ήταν άδειο. Ασχημο συναίσθημα αυτό. Τελείως διαφορετική ήταν βέβαια η κατάσταση στη Λιουμπλιάνα. Σε κάθε παιχνίδι, 13.000 άνθρωποι έβλεπαν την Ολύμπια στη «Στόζιτσε Αρίνα». Μπορεί στην Ελλάδα το Νο 1 σπορ να είναι το ποδόσφαιρο, αλλά στη Σλοβενία όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν μπάσκετ».

-Όπως και στη Λιθουανία.
«Ναι είναι παρόμοια η κατάσταση. Εδώ στην Ελλάδα ξέρω ότι η προσέλευση του κόσμου εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Αν κερδίζουμε θα έρχονται κοντά μας συνεχώς και περισσότεροι».

-Ο προσωπικός σου στόχος ποιος είναι; Να φτιάξεις το όνομά σου και να βρεις την επόμενη ομάδα σου, ίσως πάλι στην Ευρωλίγκα;
«Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει. Αυτό είναι η δουλειά μου. Αν τα καταφέρνουμε ως ομάδα τότε όλοι θα μας δώσουν σημασία και θα κοιτάξουν και τα αυτονόητα: ποιος είναι αυτός, ποιος είναι ο άλλος, τι κάνει στο γήπεδο, πόσο καλά το κάνει. Νομίζω τα πράγματα θα έρθουν μόνα τους…».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved