«Έκλεισε» την 7η θέση ο Άρης

«Έκλεισε» την 7η θέση ο Άρης

Σημαντική νίκη, η οποία του διασφαλίζει την 7η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πανηγύρισε ο Άρης.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή επιβλήθηκαν με 78-60 του ΑΓΟΡ στο Αλεξάνδρειο και διατήρησαν «ζωντανό» το όνειρο της κατάκτησης της 6ης θέσης, αρκεί βέβαια η Καβάλα να ηττηθεί την 26η και τελευταία αγωνιστική από τον Πανιώνιο. Οι Θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι, εγκλώβισαν με την άμυνά τους το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού και με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Κεϊρούς, Βεργίνη, Ταπούτο, Τσαλδάρη και Μπόγρη έφθασαν σε σχετικά εύκολη νίκη. Οι Κρητικοί, που απογοήτευσαν, έχασαν οριστικά τη μάχη της 3ης θέσης από τον Κολοσσό Ρόδου, αλλά με νίκη επί του ΚΑΟΔ την τελευταία αγωνιστική κατακτούν την 4η θέση στην κανονική περίοδο της Α1.

Με το δίδυμο των Τσαλδάρη και Μαυραειδή να χτυπάει τους φιλοξενούμενους από την περιφέρεια, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ανέτρεψε το αρχικό σκηνικό, που βρήκε τον ΑΓΟΡ να προηγείται με 5-2 και πήρε το προβάδισμα με 11-9 στο 5’. Ο Κεϊρούς πρόσφερε σημαντικές λύσεις σε αυτό το διάστημα στους Θεσσαλονικείς, που κατάφεραν παράλληλα να κρατήσουν το Ρέθυμνο πολύ χαμηλά στο σκορ. Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού σούταρε με άσχημα ποσοστά ευστοχίας (4/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα) και μοιραία βρέθηκε να χάνει με 14-9 στο 8’. Ο Άρης συνέχισε να έχει τον έλεγχο κι έκλεισε με 18-15 το πρώτο δεκάλεπτο.

Με το Γιώργο Μπόγρη, που είχε κυριαρχήσει στην αντίπαλη ρακέτα, να φθάνει στους έξι πόντους οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα (22-18) και στα πρώτα τρία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, παρά τα γεγονός πως οι Κρητικοί είχαν αρχίσει να βρίσκουν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι από τα 6,75 μέτρα. Ο Στέργιος Κουφός έριξε στο παρκέ το νεοαποκτηθέντα Κόλεμαν, προσπαθώντας να κόψει το ρυθμό του Άρη και κυρίως του Κεϊρούς, που ήταν ασταμάτητος. Με τον ίδιο να φτάνει τους δέκα πόντους, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ανέβασε την υπέρ του διαφορά στο +10 (28-18), στο 14ο λεπτό, τρέχοντας επιμέρους σκορ 10-3.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να σουτάρουν με πολύ άσχημα ποσοστά (5/19 διπ.), εγκλωβισμένοι στην καλά διαβασμένη άμυνα του Άρη, ο οποίος με το Βεργίνη να κάνει καλή δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού δεν είχε πρόβλημα να προηγηθεί με 33-22, δυόμισι λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Η διαφορά πήγε και στους 13 πόντους (36-23), για να οδηγηθούμε στο 38-26, με το οποίο οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, με τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή να πιέζουν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους στην άμυνα. Παράλληλα, με το Κεϊρούς να είναι ορεξάτος και να σκοράρει ακατάπαυστα ο Άρης ξέφυγε στο +15 (43-28) στο 23’, δείχνοντας την τάση να «καθαρίσει» νωρίς την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει μόλις πέντε πόντους με τη συμπλήρωση έξι λεπτών στο τρίτο δεκάλεπτο, γεγονός που επέτρεψε στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 51-33 και ουσιαστικά να θέσουν τα θεμέλια νίκης. Ο ΑΓΟΡ, στηριζόμενος στους Κρίστμας και Πέτγουεϊ, μείωσε σε 53-39, που ήταν και το σκορ στο φινάλε της τρίτης περιόδου, αλλά οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή απλοποίησαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην τελευταία περίοδο. Προηγήθηκαν με 62-41 στο 33’ και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω τους, φθάνοντας στη νίκη με 78-60.

Διαιτητές: Σχινάς, Κορομηλάς, Καλδίρης.
Δεκάλεπτα: 18-15, 38-26, 53-39, 78-60.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 6 (2), Κεϊρούς 14, Ταπούτος 12 (2), Τσαϊρέλης, Ντέιβις 6 (2), Κρούσιτς, Μπόγρης 10, Μόλντροου 4, Τσαλδάρης 11 (1), Βεργίνης 15 (3), Δήμας, Βεζένκοφ.
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 13 (1), Κούμουλος 2, Μοτσενίγος 2, Παπανικολάου 2, Τσόχλας 3, Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης, Κόλεμαν 3 (1), Λάτοβιτς 11, Πέτγουέι 18, Δέδας 3 (1), Κατσαρές 1.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved