«Κλείδωσε» τα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ

«Κλείδωσε» τα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ

Σημαντική νίκη, που τον διατηρεί σε... τροχιά πλέι οφ, πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας επί του ΚΑΟΔ με 77-.59.

Υπό το βλέμμα της κυπελλούχου ομάδας του χάντμπολ, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το νόμο της έδρας και διασφάλισαν την παρουσία τους στην 8άδα της κατάταξης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, παίρνοντας παράλληλα τη ρεβάνς για την ήττα τους στο «Δημήτρης Κραχτίδης». Οι Θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι των Δραμινών κι επικράτησαν σε όλους τους τομείς, έχοντας κορυφαίους τους Παππά, Στίγκερς και Ντικούδη. Μόνο ο Μπένας και ο Τσέρανιτς κατάφεραν να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων από τους φιλοξενούμενους.

Με τον Παππά να δίνει τις απαραίτητες λύσεις στο σκοράρισμα, το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου προηγήθηκε με 7-6 στο 4ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα, με τον Ντικούδη να χτυπάει τις αδυναμίες τους στη ρακέτα και με τέσσερις δικούς τους πόντους οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν τη διαφορά στο 7' (12-7). Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και με το Στίγκερς να δίνει βοήθειες στην επίθεση προηγήθηκε με 17-14, ένα λεπτό πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη, όμως, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα δικά του μέτρα και με τους Τσέρανιτς και Κιτσούλη να βρίσκουν διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα ισοφάρισε, σε 20-20, στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν ποτέ λύση στο μαρκάρισμα του Παππά κι αυτό το πλήρωσαν, αφού με τον 23χρονο γκαρντ να φθάνει τους 11 πόντους οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 28-25 στο 15ο λεπτό. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (30-27), χωρίς ωστόσο να μπορεί να χτίσει διαφορά ασφαλείας. Εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των φιλοξενούμενων, έντεκα στο πρώτο 20άλεπτο, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +9 (38-29), έχοντας τους Γιαννακίδη και Στίγκερς σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της τρίτης περιόδου το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξε την τάση να «καθαρίσει» τον αγώνα. Ο Παππάς συνέχισε να είναι απόλυτα συνεπής στο ραντεβού του με το αντίπαλο καλάθι και οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 24' με 42-30. Με το δίδυμο των Χαραλαμπίδη και Μπένα να ανεβάζει την απόδοσή του, ο ΚΑΟΔ μπόρεσε να «μαζέψει» τη διαφορά, επί της ουσίας όμως δεν έγινε ποτέ απειλητικός. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν προβάδισμα νίκης και με την τριάδα των Στίγκερς, Παππά και Ντικούδη να κάνει θραύση έβαλαν τις βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου, αφού προηγήθηκαν με 60-43 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου. Οι γηπεδούχοι όχι απλώς διατήρησαν, αλλά και αύξησαν την υπέρ του διαφορά, τη στιγμή που οι Δραμινοί δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη μετριότητα. Το τελικό αποτέλεσμα αποτυπώνει πλήρως την εικόνα των δύο αντιπάλων στο παρκέ της Πυλαίας.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Παφίλης.
Δεκάλεπτα: 20-20, 38-29, 60-43, 77-59.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 9 (1), Στίγκερς 11 (1), Αράπης, Άλεξιτς 7 (1), Ντούβνιακ 6 (1), Ντικούδης 14, Πέτγουεϊ 4, Παππάς 20 (1), Γιαννακίδης 5 (1), Καλλές 1, Καλαμπάκας, Τσακαλέρης.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 3, Καρύδας 4, Χαραλαμπίδης 7 (1), Αθηναίου 3, Μισέλ 2, Χούμας, Κιτσούλης 6, Τσέρανιτς 12, Ζάρας 2, Μπάβτσιτς 3, Κακαρούδης 3 (1), Μπένας 14.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports...

{coveritlive}6af423efaa{/coveritlive}



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved