«Δεν πανικοβληθήκαμε ποτέ»

«Δεν πανικοβληθήκαμε ποτέ»

Σε απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας του Πανελληνίου, ο οποίος αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup, προχώρησε ο Βασίλης Γεραγωτέλλης.

Ο άμεσος συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο του συλλόγου των «Ολυμπιονικών» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ και για τον νεοαποκτηθή Βλάντο Σκεπάνοβιτς, το πόσο έχουν βοηθήσει οι Στίβεν Σμιθ και Τορίν Φράνσις, αλλά και γενικότερα το πρωτάθλημα της Α1. Αναλυτικότερα, για την πορεία του Πανελληνίου στο Eurocup σχολίασε: «Νομίζω πως η πορεία μας, σκεφτόμενοι όλες τις καταστάσεις, είναι πλήρως επιτυχημένη. Στον πρώτο γύρο αφήσαμε έξω μία ομάδα όπως η Καντού, η οποία βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, χάνοντας στις λεπτομέρειες από τη Σιένα. Στο δεύτερο γύρο η πορεία μας χαρακτηρίζεται από το γεγονός πως ήμασταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Φανήκαμε πολύ δυνατοί και ως επιβράβευση ήρθε σε πολλά παιχνίδια το χειροκρότημα του κόσμου (Βερολίνο, Τρεβίζο), καθώς εκεί υπάρχει διαφορά νοοτροπίας. Πραγματικά, πάντως, πιστεύω πως παρά το γεγονός πως δεν ήρθαν οι νίκες δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο»..

Για τη διαδρομή των «Ολυμπιονικών» στο ελληνικό πρωτάθλημα, πρόσθεσε: «Όπως όλοι γνωρίζουμε τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά. Τα προβλήματα ξεκινώντας αυτή τη χρονιά ήταν πολλά. Από τη μετακίνηση της ομάδας στη Λαμία μέχρι το ρόστερ που δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή. Παρότι είχαμε την κρυφή ελπίδα πως δεν θα τα βρίσκαμε μπροστά μας και θα τα ξεπερνούσαμε μέσω των προπονήσεων, τελικά αυτό δεν συνέβη. Ωστόσο, νομίζω πως στη συνέχεια, με τις κατάλληλες αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, με την αποκατάσταση των τραυματιών και με σωστή προπόνηση και προετοιμασία, βρήκαμε έναν καλό ρυθμό. Δείξαμε καλύτερο πρόσωπο και κάναμε κάποιες σημαντικές νίκες, ώστε να μην είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο όσον αφορά στο κομμάτι της παραμονής, καθώς για αρκετό διάστημα η ομάδα ήταν μόνη της στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η αλήθεια είναι πως εμείς που ζούσαμε την ομάδα από κοντά, δεν πανικοβληθήκαμε ποτέ και ήμασταν σίγουροι πως θα παίζαμε καλύτερα στο μέλλον. Βέβαια, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πάρουμε κάποια παιχνίδια που θα εξασφαλίσουν την παραμονή μας».

Όσον αφορά στην προσθήκη του Βλάντο Σκεπάνοβιτς, παραδέχθηκε: «Δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού μας. Θα προσπαθήσουμε να τον προσαρμόσουμε στη φιλοσοφία μας, με τη βεβαιότητα πως έχουμε να κάνουμε με έναν έμπειρο παίκτη και πολύ καλό σουτέρ. Μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς έκανε κανονικά προπονήσεις στη Σερβία», ενώ για τους Στίβεν Σμιθ και Τορίν Φράνσις είπε: «Σίγουρα, μας έχουν βοηθήσει ο Σμιθ και ο Φράνσις. Πρόκειται για δύο παιδιά με έφεση στο επιθετικό κομμάτι, στο οποίο είχαμε πρόβλημα όσον αφορά στο σκοράρισμα. Ωστόσο, η έλευσή τους δεν διαφοροποίησε τη φιλοσοφία μας, η οποία ξεκινάει και πάλι από την άμυνα. Ωστόσο, πλέον η ομάδα μπορεί να προσανατολίσει το παιχνίδι της, έχοντας και αυτούς ως στόχους στην επίθεση. Η αλλαγή της κατάστασής μας δεν οφείλεται μόνο στην παρουσία αυτών των δύο παιδιών. Το σημαντικό είναι πως βρήκαμε ρυθμό μέσα από παιχνίδια, καθώς τα πρώτα ήταν ουσιαστικά σαν “φιλικά”, από τη στιγμή που είχαμε κάνει ελλιπή προετοιμασία».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Θα το μοιράσω σε δύο σκέλη. Το πρώτο έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ενδιαφέρον, καθώς πέραν των δύο πρώτων οι υπόλοιποι είναι κοντά και μπορεί ο οποιοσδήποτε να κερδίσει τον οποιοδήποτε, έχοντας πάντα τις ευχάριστες (Μαρούσι, Καβάλα), όπως τις δυσάρεστες εκπλήξεις (ΑΕΚ, Πανελλήνιος). Όσον αφορά στο δεύτερο κομμάτι, δυστυχώς τα πράγματα ολοένα και χειροτερεύουν. Φαίνεται ότι η γενικότερη οικονομική κρίση μας έχουν επηρεάσει περισσότερο από ό,τι περίμενα. Δυστυχώς δεν υπάρχει κρατικός έλεγχος και συμβαίνουν πράγματα που δεν βοηθάνε τους προπονητές και τους παίκτες. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Πολλοί προπονητές στοχεύουν να φτάσουν στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία (βέβαια είναι σπουδαιότερη και δυσκολότερη η δουλειά στις υποδομές), όταν φτάνουν όμως εκεί απομυθοποιείται όλο αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Βέβαια, η δουλειά μας στην Α1 είναι πιο εύκολη σε σχέση με τις χαμηλότερες κατηγορίες, καθώς έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες που αμείβονται έναντι κάποιου σημαντικού ποσού.
Ασχολείσαι με κάτι που θεωρητικά το κάνεις επαγγελματικά και δεν υπάρχει κανένας επαγγελματισμός. Πήγαμε στην Ευρώπη και είδαμε οργάνωση. Για παράδειγμα στο ματς με την Γκρόνινγκεν, στο τέλος μας χειροκρότησαν, παρότι η ομάδα τους είχε χάσει με μεγάλη διαφορά. Πήγαν μετά από το παιχνίδι αρκετοί σε ένα διπλανό μπαρ και έβλεπαν τη συνέντευξη Τύπου των προπονητών, απολαμβάνοντας τη μπύρα τους. Ήταν όλα ήσυχα και τόσο αρμονικά. Περάσαμε από κάποια γήπεδα και λες τι πιο σημαντικά από ένα υγιές πρωτάθλημα με οπαδούς που πηγαίνουν στο γήπεδο να το ευχαριστηθούν. Γιατί να το ευχαριστιούνται οι Ολλανδοί κι εμείς όχι;».



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved