Κουφός: «Αναπάντεχα ευτυχισμένος»

Κουφός: «Αναπάντεχα ευτυχισμένος»

Ο ΑΓΟΡ επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου και «αγκάλισε» την 4η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Αναπάντεχα ευτυχισμένος δήλωσε ο προπονητής των Κρητικών, Στέργιος Κουφός, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην αποχώρηση του Λαμάρ Ράιτ, την επόμενη ημέρα που βρίσκει το Ρέθυμνο με σκεπτικισμό, τη διαιτησία, αλλά και την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να μη δείξει τηλεοπτικά το σημερινό (17/03) αγώνα στο «Μελίνα Μερκούρη». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το γεγονός πως ο αγώνας δεν ήταν τηλεοπτικός: «Θα ξεκινήσω από τα παράπονα που έχω. Συγχαρητήρια στη διοργανώτρια αρχή που δεν έδειξε το συγκεκριμένο παιχνίδι, πολλά συγχαρητήρια. Ένα παιχνίδι που ήταν τόσο σκληρό και μας πήγε σε παλαιότερα χρόνια, που υπήρχαν πραγματικά ντέρμπι. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη για το Βασίλη (Φραγκιά) και ακόμα και με έναν πόντο να κερδίζαμε για εμένα θα ήταν ό,τι καλύτερο. Μακάρι ο Κολοσσός να είχε ήδη εξασφαλίσει την 3η θέση».

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο «Μελίνα Μερκούρη», με αφορμή την αποχώρηση του Λαμάρ Ράιτ: «Στο τελευταίο παιχνίδι του Ράιτ η ατμόσφαιρα ήταν τόσο συγκινησιακή πριν, κατά τη διάρκεια και ειδικά μετά το τέλος του αγώνα. Αυτή η φυγή μάς αφήνει λίγο κενούς, γιατί ερχόμενος ο Ράιτ ήταν πολύ δύσκολο να το βάλουμε στη δική μας φιλοσοφία και τελικά επιλέξαμε να πάμε στις δικές του αρετές. Αυτό τελική ήταν η χρυσή επιλογή για εμάς, και μας έφερε μέχρι εδώ».

Για τη μετά Ράιτ εποχή: «Πλέον, απομένουν δύο εβδομάδες για το τέλος της κανονικής διάρκειας και είναι πολύ δύσκολο για εμάς να αλλάξουμε τρόπο δουλειάς και φιλοσοφίας, για να γίνουμε ανταποδοτικοί και στα επόμενα δύο παιχνίδια που έρχονται. Ευχαριστούμε το Ράιτ για τις στιγμές που μας χάρισε και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη νέα πορεία της μπασκετικής ζωής του. Η συγκίνηση του κόσμου στο τελευταίο χειροκρότημα αποδεικνύεται πόσο μεγάλος παίκτης είναι για εμάς».

Για τη θέση που θα κατακτήσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΑΓΟΡ: «Συγχαρητήρια στα δικά μου παιδιά, για την υπερπροσπάθεια που έχουν καταβάλει όλο το χρόνο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τερματίσουμε 4οι. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για την υστεροφημία τους και τον ψυχικό κόσμο τους. Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό, γιατί τελειώνει ένα πρωτάθλημα και είμαι αναπάντεχα ευτυχισμένος».

Για τη διαιτησία: «Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα 2/3 των διαιτητών, γιατί εάν δεν ήταν ο Γκόντας και ο Καρακατσούνης, δύο τόσο μεγάλης εμβέλειας διαιτητές, δύσκολα θα μπορούσε να διαχειριστεί η κατάσταση. Για όλα αυτά που έγιναν προς το τέλος εκτιμώ πως εάν δεν έδινε ο τρίτος διαιτητής το αντιαθλητικό φάουλ δεν θα γινόταν τίποτα. Βέβαια, δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι έγινε μετά και για να μην κάνω λάθος εκτίμηση δεν θα πω κάτι παραπάνω. Αλλά είναι λάθος για ένα τόσο όμορφο παιχνίδι, θεαματικό, χορταστικό, στο τέλος να μένουμε με εκκρεμότητες. Και για τη Ρόδο, καθώς κρατήθηκε το δελτίο του Γεωργαλή, γιατί το παιδί ανταπέδωσε. Και για εμάς, γιατί δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα, βάσει αυτής που έχουμε δείξει στο γήπεδό μας από την αρχή της σεζόν».

Για τον Κολοσσό Ρόδου: «Επίσης, θα πω ένα μεγάλο μπράβο στο Κολοσσό και στο πρόγραμμά του, γεγονός που έχει μεγάλη σημασία. Πέραν της φιλοσοφίας και του μπάσκετ, πέραν των Ελλήνων που διαθέτουν τρομερή ποιότητα και προσφέρουν χημεία, κατάφερε να κάνει πολύ καλές επιλογές ξένων παικτών. Αξίζει σεβασμός, γιατί ο Κολοσσός είναι η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτά δεν είναι λόγια που λες στους εκάστοτε προπονητές, για να κρατήσουμε ψηλά τις καλές σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων, αυτά τα λόγια τα λέω μέσα από την καρδιά μου».

Για το γεγονός πως στον ΑΓΟΡ έχουν αποφύγει τους τραυματισμούς: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θεό, γιατί μας έχει κρατήσει υγιείς κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μου, αλλά και για κάθε ομάδα. Μέσα από την υγεία, λοιπόν, έχουμε καταφέρει να δείξουμε αυτήν την εικόνα».

Για τη συνέχεια: «Από εδώ και πέρα, ξεκινάει ένας σκεπτικισμός για να δούμε τι θα κάνουμε με την επόμενη ημέρα της φυγής του Ράιτ και πώς θα προετοιμάσουμε την επόμενη εικόνα μας. Η δική μου άποψη, έχω την αίσθηση πως μάλλον προετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά, παρά για το εναπομείναντα ματς και τα πλέι οφ. Αυτή την αίσθηση έχω τώρα, εκτός κι αν αύριο το πρωί βρούμε κάποιον που μπορεί να είναι τόσο μεγάλο λαχείο και να μπορέσει να ενσωματωθεί γρήγορα στην ομάδα μας. Παίκτη σαν το Ράιτ αποκλείεται να βρούμε ή και να βρούμε, είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβουμε εμείς και να βρούμε τόσο γρήγορα πάνω του τις αρετές. Ο Ράιτ είναι πρώτος ριμπάουντερ, είναι πρώτος στα κλεψίματα, δίνει ασίστ, παίζει ποστ απ από το τρίποντο, είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, δεν μιλάει αν το βγάλεις από το ματς και είναι παιδί της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε να πάμε σε κάτι πιο ορθολογικό, να παίζει καλό πικ εν ρόλ, να κρατάει την μπάλα και να διαβάζει το παιχνίδι της ομάδας και γενικότερα να είναι πιο οργανωτικός».

Για το εάν θα αντικατασταθεί ο Ράιτ: «Πριν από το ματς, είχα πει χαρακτηριστικά πως αν κερδίσουμε ανεξαρτήτου διαφοράς, τότε θα παίρναμε παίκτη και για να παίξουμε τα πλέι οφ και να τελειώσουμε όμορφα τη σεζόν. Αυτό αρμόζει στην εικόνα όλης της σεζόν. Αυτό, όμως, δεν είναι εύκολο, γιατί αν δεν βρεις κάτι που πραγματικά να αξίζει νομίζω πως δεν είναι σωστό να αποκτηθεί κάποιος παίκτης, που μπορεί και να χαλάσει την εικόνα όλης της σεζόν. Εάν βρούμε κάτι εξαιρετικό, προσφέροντάς του και τη δουλειά της επόμενης χρονιάς, ίσως να μπορέσουμε να τον κρατήσουμε οικονομικά. Γιατί η οικονομική εικόνα της δικιάς μας ομάδας, φαντάζομαι και του Κολοσσού και των άλλων ομάδων, δεν έχει καμία σχέση με τις παλιές εποχές, τα μπάτζετ τους και τον τρόπο που χτίζονταν».

Για το εάν έχει κάποιον παίκτη στο μυαλό του: «Μέχρι στιγμής έχω δει 2-3 παίκτες, αλλά μόνο τα βιογραφικά τους και για αυτό δεν τους αναφέρω, γιατί δεν έχω δει ακόμα εικόνα».

Για τον πρόσφατα αποκτηθέντα Αγγελακόπουλο: «Αν δεν πάρουμε παίκτη μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι στη 12άδα με τον Άρη. Βέβαια, υπήρξε ένα πρόβλημα με το δελτίο του, μια και δεν μπορούσε να πάρει την ελευθέρας του από την Κύπρο. Πιθανώς και σήμερα (17/03) να το χρειαζόμασταν, γιατί είχαμε μεγάλη φθορά στα φάουλ των ψηλών».



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved