Κέρδισε ταλαιπωρία και Μαρούσι ο Άρης

Κέρδισε ταλαιπωρία και Μαρούσι ο Άρης

Βρίσκοντας ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επιβλήθηκε με 90-69 του Αμαρουσίου, στον Άγιο Θωμά.

Οι Θεσσαλονικείς, που προέρχονταν από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά είχαν κακή ψυχολογία από το γεγονός πως αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν οδικώς στην πρωτεύουσα για να εξοικονομήσει χρήματα η διοίκηση, δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως σοβαρεύτηκαν κι έφθασαν στην κατάκτηση του «διπλού», που τους διατηρεί στην 8άδα και, παράλληλα, κρατάει «ζωντανό» το όνειρο της κατάκτησης της 6ης θέσης. Από την πλευρά του, το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου κατάφερε να προβάλει σθεναρή αντίσταση μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αφού στην επανάληψη ο αντίπαλος κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, έχοντας καλή αμυντική λειτουργία και μπροστάρηδες στην επίθεση τους Ντέιβις, Ταπούτο, Μπόγρη και Κρούσιτς.

Η απόδοση του Νικολαΐδη ήταν ουσιαστικά ο λόγος που το Μαρούσι κρατήθηκε κοντά στο σκορ στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα στον Άγιο Θωμά. Με εφτά δικούς τους πόντους το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου κατάφερε να βρει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και να ασκήσει πίεση τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, πάντως, διατήρησαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκαν με 9-5 στο 7’, με το δίδυμο των Ντέιβις και Κρούσιτς να οδηγούν στο σκοράρισμα.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να προηγηθούν με 24-21 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και συνέχισαν να έχουν την πρωτοπορία και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (24-28 στο 12’), αν και όσο περνούσε η ώρα τόσο η ομάδα των βορείων προαστίων ανέβαζε την απόδοσή της, έχοντας πάντα στη θέση του οδηγού το Μάκη Νικολαΐδη. Δεν είναι τυχαίο πως τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου είχε αισίως φθάσει στους 15 πόντους, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (3/4 διπ., 2/4 τρ.). Ο Άρης, όμως, είχε περισσότερες λύσεις (Ταπούτος, Τσαϊρέλης, Μόλντροου) κι αυτό του επέτρεψε να διατηρήσει το προβάδισμα (35-37 στο 17’). Με το Δημήτρη Τσαλδάρη, μάλιστα, να ανεβάζει την απόδοσή του το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή άνοιξε τη διαφορά στο +5 (39-44) στο φινάλε του ημιχρόνου.

Με τον Μπόγρη να χτυπάει την άμυνα του Αμαρουσίου μέσα στη ρακέτα (6π.), το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ξεκίνησε εντυπωσιακά την τρίτη περίοδο και προηγήθηκε με 49-39 στο 22ο λεπτό. Σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες οι Θεσσαλονικείς έστησαν παράσταση νίκης στον Άγιο Θωμά, αφού με πρωταγωνιστές τους Ντέιβις και Ταπούτο ανέβασαν τη διαφορά στους 15 πόντους (42-57) στο 24’. Οι γηπεδούχοι είχαν ξεμείνει από λύσεις και εμπνεύσεις και μοιραία από ένα σημείο κι έπειτα παραδόθηκαν στις διαθέσεις των φιλοξενούμενων. Με τον Νικολαΐδη να φθάνει τους 19 πόντους και τον Κανονίδη να έρχεται να προσθέσει άλλους 9, το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου μείωσε σε 68-56, ένα λεπτό πριν από το φινάλε του δεκαλέπτου, αλλά μέχρι εκεί, αφού στη συνέχεια ο Άρης επέβαλε και πάλι τους δικούς του κανόνες, προηγήθηκε με 70-56 στο 30ό λεπτό και, επί της ουσίας, έθεσε τα θεμέλια νίκης.

Το Μαρούσι δεν τα παράτησε (63-72 στο 34’), αλλά οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, με τον Νταν Μαυραειδή να ανεβάζει την απόδοσή του, συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα και προηγήθηκαν με 75-65 στο 35’. Ο Δεμερτζής ήρθε να βοηθήσει τους Νικολαΐδη και Κανονίδη στο σκοράρισμα, αλλά η τετράδα των Βεργίνη, Τσαλδάρη, Ντέιβις και Ταπούτου είχε τις απαντήσεις και από τα χέρια της ο Άρης «κλείδωσε» το ροζ φύλλο.

Διαιτητές: Αφεντουλίδης, Μαγκλογιάννης, Παντελίδης.
Δεκάλεπτα: 21-24, 39-44, 56-70, 69-90.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου 4, Δεμερτζής 11 (2), Νικολαΐδης 21 (2), Ακεψιμαΐδης 8 (1), Παπαφλωράτος, Κανονίδης 11 (2), Τσόντζος 10, Μανταλβάνος, Αλεξίου, Καλογιαννίδης, Αγραβάνης 4.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 10 (2), Κεϊρούς, Ταπούτος 14 (2), Τσαϊρέλης 12, Ντέιβις 12 (2), Κρούσιτς 10, Μποχωρίδης, Μπόγρης 9, Μόλντροου 7, Τσαλδάρης 10 (2), Βεργίνης 6 (2), Δήμας.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved