Μανωλόπουλος: «Εύκολο παιχνίδι για εμάς»

Μανωλόπουλος: «Εύκολο παιχνίδι για εμάς»

Το καλό σκάουτινγκ του Άρη και η σωστή προετοιμασία των παικτών του οδήγησαν στη νίκη επί του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με το Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Ο άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο των «κιτρίνων», Σωτήρης Μανωλόπουλος, με δηλώσεις του στο Άρης FM 92.8, εξήγησε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπαιξε ακριβώς όπως είχαν σχεδιάσει, έτσι από τη στιγμή που οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στα όσα τους είχαν ζητήσει κατάφεραν να φθάσουν σε άνετη επικράτηση. Αναφέρθηκε επίσης στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε χθες (14/03) στο Αλεξάνδρειο, στη διαιτησία του ντέρμπι, αλλά και στον πρώτο σκόρερ Ρόναλντ Ντέιβις. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τους φιλάθλους του Άρη και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν: «Για εμένα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία. Ούτε σαν θεατής είχα δει τέτοιο ντέρμπι. Ήταν συγκινητική και εκπληκτική η ατμόσφαιρα. Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να έχουν υπάρξει αυτές οι κροτίδες πριν από την έναρξη του αγώνα. Αυτό ήταν το μόνο άσχημο σημείο, αλλά για ακόμα μία φορά θεωρώ ότι ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα».

Για το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Το παιχνίδι κύλησε ακριβώς όπως πιστεύαμε ότι θα πάει. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ακριβώς όπως είχαμε μελετήσει. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που βασίζεται πάρα πολύ στο παιχνίδι από το low post, με τους Ντικούδη και Άλεξιτς. Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ την άμυνά μας στο low post με παγίδες. Νομίζω ότι τον αφοπλίσαμε σε αυτό το κομμάτι. Οι παίκτες μας ανταποκρίθηκαν και τους βγάλαμε από αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς».

Για το γεγονός πως στο τέλος έχασαν τη διαφορά: «Στο σημείο που ήμασταν 18 πόντους μπροστά με τις δύο απανωτές τεχνικές ποινές το παιχνίδι γύρισε κι εμείς χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, κάναμε πολλά λάθη στο τέλος και ο ΠΑΟΚ δεν θα έλεγα ότι μπήκε στο παιχνίδι, απλώς έγινε πιο επικίνδυνος. Στο τέλος, όμως, με κάποια τάιμ άουτ και κάποιες οδηγίες καταφέραμε και διατηρήσαμε τη διαφορά των δέκα πόντων».

Για τη διαιτησία: «Ήταν υπερβολική η πρώτη τεχνική ποινή. Άλλωστε, και οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονταν. Η δεύτερη τεχνική ποινή ήταν παράβαση κανονισμών. Ίσως ήταν αυστηρή. Θεωρώ ότι έγιναν λάθη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μια πιεστική ατμόσφαιρα. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο για τους διαιτητές, αλλά έγιναν λάθη».

Για το γρήγορο ρυθμό που έχει πλέον ο Άρης: «Νομίζω ότι το γρήγορο τέμπο είναι κάτι που έχουμε βάλει στο παιχνίδι μας στους τελευταίους αγώνες. Είναι κάτι που μας ταιριάζει και είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να έχουμε στην αρχή, γιατί είχαμε πρόβλημα χημείας. Δεν μπορούσαν οι παίκτες μας να καταλάβουν τι είναι το γρήγορο παιχνίδι, θέλει αυτοματισμούς. Στην αρχή, όταν επιχειρήσαμε να υιοθετήσουμε αυτό το στιλ παιχνιδιού, είδαμε ότι δεν μας πήγαινε. Έπρεπε πρώτα να μάθουν οι παίκτες ο ένας τον άλλον, να μάθουν κι εμάς. Τώρα, προσπαθούμε σιγά σιγά να το βάλουμε το παιχνίδι μας».

Για το στόχο της κατάκτησης της έκτης θέσης στην κανονική διάρκεια της Α1: «Πριν από το παιχνίδι με την Καβάλα είχαμε πει ότι θέλουμε να κάνουμε έξι νίκες σε έξι παιχνίδια. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να κοιτάς κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε κάνει το «τρία στα τρία». Ακολουθούν άλλοι τρεις αγώνες. Θα κυνηγήσουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, με στόχο να το κερδίσουμε, ώστε να φτάσουμε στις έξι νίκες. Από εκεί κι έπειτα, δεν εξαρτάται από εμάς τι θα γίνει. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το «έξι στα έξι» και εν συνεχεία θα δούμε τι θα κάνει η Καβάλα. Πιστεύω ότι η Καβάλα μπορεί να κερδίσει τον Πανιώνιο, αλλά και ο Πανιώνιος έχει γεμάτο ρόστερ και μπορεί να κερδίσει μέσα στην Καβάλα».

Για την εμφάνιση του Ρόναλντ Ντέιβις: «Δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε, γιατί θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Έβλεπες το πόσο συγκεντρωμένος ήταν στις προπονήσεις και το πόσο ανυπομονούσε για το παιχνίδι. Δεν αφήνει εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάζουν τη συγκέντρωσή του, το παιχνίδι του. Εμείς τον πήραμε από την Α2, αλλά είναι καλός παίκτης. Και να μη σου βάλει πολλούς πόντους στην επίθεση, θα σου δώσει καλή άμυνα, ασίστ και ριμπάουντ. Παίζει με ψυχή, φανατισμό, έχει ηγετικές ικανότητες. Είναι παίκτης με πολύ καλά στοιχεία για μια ομάδα».



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved