Ένταση και πάλι στην ΚΕΔ

Ένταση και πάλι στην ΚΕΔ

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος έκλεψαν και πάλι την παράσταση στη σημερινή (15/03) κλήρωση των διαιτητών.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τα παράπονά του στην ΚΕΔ, κάνοντας λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που όπως ήταν λογικό προκάλεσε την αντίδραση του μάνατζερ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Αρχικά ο Χρήστος Σταυρόπουλος ανέφερε: «Θέλουμε από την ΚΕΔ την αξιολόγηση των διαιτητών του τελικού. Θεωρούμε ότι έκρινε το αποτέλεσμα και ότι υπάρχει αλλοίωση. Είχαν διαφορετικά κριτήρια μέσα στο παιχνίδι και μπορώ να σας πω και χαρακτηριστικά παραδείγματα. Γνωστό το παραμύθι. Όπως έγινε πέρυσι με τον Γκόρντον και τον φόρτωσαν με φάουλ, έτσι έγινε φέτος με τον Ντόρσεϊ. Δεν υπάρχει σεβασμός στο Σπανούλη, παίζει 35 λεπτά όπως και ο Διαμαντίδης κι έχει τα μισά φάουλ, παρότι είναι πιο γρήγορος και κουβαλάει περισσότερο την μπάλα. Ο Αναστόπουλος στα πρώτα 30 λεπτά πήρε δέκα σφυρίγματα και στην τελευταία περίοδο είχε εννιά και ήταν εφτά υπέρ του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο δε, έκρινε και το παιχνίδι. Βλέπουμε να σφυρίζονται βήματα όπως αυτά στο Χάινς, ενώ τα ίδια και τα κινητά σκριν δεν σφυρίζονται στον Παναθηναϊκό. Απαιτούμε σεβασμό και τα ίδια κριτήρια».

Η αντίδραση του Μάνου Παπαδόπουλου ήταν άμεση: «Στην προηγούμενη σύσκεψη ακούσαμε ότι άλλαξαν τα πράγματα. Άλλαξαν, όμως, όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός και το λέμε διθυραμβικά, αλλά όταν χάνει δεν αλλάζουν. Προφανώς, μιλάμε για κάποιο άλλο παιχνίδι, σε κάποια άλλη χώρα. Για τον Ντόρσεϊ, ο Παναθηναϊκός φοβόταν τον Καρλ Μαλόουν, ήταν σημαδεμένος από τον Παναθηναϊκό γιατί είναι ένας ικανότατος παίκτης που κάνει τη διαφορά. Βάζει 20 πόντους και μαζεύει 15 ριμπάουντ. Ο κ. Σπανούλης είναι καλός παίκτης, αλλά δεν έχει σημασία ότι είναι πιο γρήγορος από το Διαμαντίδη. Κι εγώ μπορεί να λέω ότι ο Μπατίστ είναι καλύτερος παίκτης από κάποιον άλλον, αλλά θα στέκομαι στα φάουλ; Είμαστε θεατές σε μια τρομοκρατία. Τώρα, πήγαμε στον Αναστόπουλο. Δεν έχει μείνει και κανείς. Είναι μια τρομοκρατία σε όλους τους τομείς. Είναι η τακτική του Ολυμπιακού αυτή για να μην μπορεί να παίξει κανείς από τους διαιτητές. Εμείς εμπιστευόμαστε την ελληνική διαιτησία, αλλά με αυτή την τρομοκρατία που βλέπουμε τελευταία με μπλουζάκια, δημοσιεύματα, σε λίγο θα πετάνε και φέιγ βολάν και θα βγάζουν πανό, αρχίζουμε κι έχουμε αμφιβολίες. Τι θέλουν να πετύχουν; Να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους; Να μη βγαίνουμε ούτε εμείς; Είναι νοσηρή τακτική, ας μας πει ο Ολυμπιακός ποιους θέλει».

Αναφορικά με τον Τζόι Ντόρσεϊ, ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ολόκληρη τακτική πάνω στον Ντόρσεϊ που είναι παντελώς άγνωστος παίκτης. Είναι ένας ξυλοκόπος. Είναι μια προπαγάνδα αυτό για τον Ντόρσεϊ».

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, με το Χρήστο Σταυρόπουλο να προσθέτει: «Όταν κάνει κριτική ο Ολυμπιακός πάμε να διαλύσουμε το ελληνικό μπάσκετ; Εδώ ποιος έλεγε για το Χριστοδούλου; Ποιος έλεγε για τον Γκόντα στο ΣΕΦ; Ξεκαθαρίστε τα αυτά και όχι να δημιουργείτε εντυπώσεις. Εδώ ακούστηκαν δηλώσεις και όχι ύβρεις όπως την προηγούμενη φορά που ακούσαμε απίστευτα πράγματα. Ας σοβαρευτούμε κι ας σταματήσει το παραμύθι «όποιον θέλετε να βάλετε εσείς». Εδώ εσείς λέγατε για το Χριστοδούλου επειδή έδωσε τεχνική ποινή στον Ίβκοβιτς στο «Ακρόπολις», εμείς ζητήσαμε απλώς μία εξαίρεση».

Προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, ζήτησε από τους διαιτητές να προχωρήσουν σε καταγγελίες εφόσον θεωρούν πως αδικούνται: «Βλέπω ότι όποιος χάνει έρχεται εδώ παραπονούμενος. Αν έχει κάποιος να κάνει κάποια καταγγελία για κάποιο διαιτητή να μας το πει. Βοηθήστε μας. Μια ομάδα του βεληνεκούς του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού να έχει στοιχεία, ώστε να κάνουμε ταμείο. Δέκα λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι, κερδίζατε. Κρίνοντας του διαιτητές, ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν κάποια λάθη. Να δούμε από την αρχή το παιχνίδι, ώστε να κάνουμε ταμείο. Σίγουρα 2-3 φάσεις θα μπορούσαν να είχαν σφυριχτεί διαφορετικά, αλλά άνθρωποι είναι κι αυτοί. Αυτό το λέω και στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο στον Ολυμπιακό».

Στην παρέμβαση του Χρήστου Σταυρόπουλου «Αλλάζουν τα κριτήρια μέσα στο παιχνίδι. Το βλέπουμε κι αυτό. Δεν γίνονται να αφήνουμε το σκληρό παιχνίδι σε όλο τον αγώνα και να δίνουμε στην τελευταία φάση τέτοιο φάουλ», ο Στέλιος Συμεωνίδης απάντησε: «Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος διαιτητής που έχει πρόθεση και θα περιμένει το τελευταίο δευτερόλεπτο; Εδώ παίζατε στην Τουρκία κι ένας πολύ γνωστός διαιτητής, ο Λαμόνικα, σας έδωσε ένα φάουλ που αν είχε σφυριχτεί εδώ θα είχαμε εξαφανιστεί όλοι», με το γενικό γραμματέα της πειραϊκής ΚΑΕ να ανταπαντά: «Ποιος σας είπε ότι δεν αντιδράσαμε σε αυτό; Οι διεθνείς διαιτητές σφυρίζουν διαφορετικά στην Ευρώπη και διαφορετικά εδώ».

Ο μακρύς διάλογος ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔ να ζητάει τη βοήθεια των «αιωνίων»: «Βοηθήστε μας, εσείς οι δύο έχετε μείνει…Έχετε προσφορά στην Εθνική, γιατί χάρη στους δικούς σας παίκτες πάει καλά η Εθνική».



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved